Skip to main content

ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ – EΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ Καλοκαίρι 2018 από 530,00

8ημερη  οδική εκδρομή
Αλμπερομπελο – Ματερα - Ρήγιο Μεσσίνα – Κεφαλού – Παλέρμο - Μονρεάλε – Ακράγαντας  Κατάνια - Συρακούσες – Ταορμίνα – Τάραντο – Λέτσε - Ελληνόφωνα χωριά
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  :ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ


1η ΜΕΡΑ : Αθήνα - Πάτρα - Εν πλω (220χλμ.)
Συγκέντρωση, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Πάτρα με στάσεις καθοδόν για καφέ. Άφιξη στην Πάτρα, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες . Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ΜΕΡΑ :  Μπάρι ή Μπριντεζι – Αλμπερομπελο – Ματερα - Ρήγιο (440 χλμ.)
          Άφιξη στο λιμάνι και πρώτη μας στάση στο γραφικό Αλμπερομπέλο. θα δούμε ένα ξεχωριστό τοπίο με φόντο τα ιδιότυπα σπίτια με σκεπές τρούλους. Πρόκειται για κάτασπρες κατασκευές που ξεχωρίζουν μέσα στο καταπράσινο τοπίο, μοναδικές στον κόσμο κατοικίες ντόπιων, που οι ρίζες τους χάνονται στα βάθη των αιώνων. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Ματέρα την πόλη που αποτέλεσε το ζωντανό σκηνικό για την πασίγνωστη ταινία «τα πάθη του Χριστού». Αμέτρητες σπηλιές, σκαρφαλωμένες σε βράχους ακόμη και στο κέντρο της πόλης, τα περίφημα Σάσι , Παλαιολιθικοί οικισμοί 400.00 ετών. Όλα αυτά θα μας γεμίσουν με πρωτόγνωρες εικόνες  Διασχίζοντας την περιοχή της Καλαβρίας, καταλήγουμε στην πολύ ενδιαφέρουσα πόλη του Ρηγίου. Μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο, συνιστούμε μια βόλτα για καφέ στην όμορφη παραλιακή λεωφόρο της πόλης. Διανυκτέρευση.
3η ΜΕΡΑ :  Ρήγιο – Μεσσίνα – Κεφαλού – Παλέρμο (230 χλμ.)
       Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας που στεγάζει υπέροχα έργα τέχνης του 5ου αιώνα π.Χ. Διασχίζοντας με το τοπικό φέρρυ τα στενά της Μεσσίνας (Σκύλας και Χάρυβδης της μυθολογίας) περνάμε στο νησί της Σικελίας. Ξεκινάμε ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο. Πρώτος σταθμός – επίσκεψη η ιστορική, μεσαιωνική πόλη Κεφαλού, για επίσκεψη στον επιβλητικό καθεδρικό ναό με τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά του 12ου αιώνα. Άφιξη στη πρωτεύουσα της Σικελίας, το εντυπωσιακό Παλέρμο. Στη ξενάγησή μας θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία της όμορφης πόλης, όπως την πλατεία του Δημαρχείου και το Παλάτσο Ρεάλε. Δείπνο, διανυκτέρευση.
4η ΜΕΡΑ : Παλέρμο – Μονρεάλε – Ακράγαντας – Κατάνια (295 χλμ.)
     Μετά το πρωινό ξεκινάμε  από το γειτονικό Μονρεάλε, όπου θα επισκεφθούμε τον επιβλητικό καθεδρικό ναό με τα περίφημα Βυζαντινά μωσαϊκά. Παίρνοντας νότια κατεύθυνση σταματάμε στο Αγκριτζέντο, ο Ακράγαντας των αρχαίων Ελλήνων, «η ωραιότερη όλων των θνητών πόλη» σύμφωνα με τον κλασικό Πίνδαρο. Εκεί θα ξεναγηθούμε στην περίφημη κοιλάδα των ναών, για να γνωρίσουμε από κοντά τους πανάρχαιους ελληνικούς περίστυλους ναούς του Δία, της Ήρας, του Ηρακλή, της Ομονοίας και των Διόσκουρων και όλα τα στοιχεία που μαρτυρούν την ύπαρξη της Ελληνικότητας της περιοχής. Καταλήγουμε στην πόλη της Κατάνια. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής, δείπνο και διαν/ση.
5η ΜΕΡΑ :  Κατάνια – Συρακούσες – Ταορμίνα – Κατάνια (170 χλμ.)  
       Πρωινό και αναχώρηση. Στην σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε τη σπουδαιότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, τις Συρακούσες, που ιδρύθηκε από τους Κορίνθιους τον 8ο αιώνα π.Χ. και ήταν αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες μητροπόλεις της αρχαιότητας. Θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Πάρκο με το Ελληνικό θέατρο, τον βωμό του Ιέρωνος, τους ναούς της Αθηνάς και του Απόλλωνα, την πηγή της Αρέθουσας κ.α. στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το νησί της Ορτυγίας, το παλαιότερο τμήμα της πόλης των Συρακουσών.  Στην πανέμορφη Ταορμίνα πόλη που ιδρύθηκε το 358 π. Χ. από ομάδα ανθρώπων που επιβίωσαν από τον Τύρρανο των Συρακουσών, το Διόνυσο. Επίσκεψη στο εξαίρετο Ελληνικό θέατρο και χρόνος ελεύθερος στη γραφικότατη πόλη για βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
6η ΜΕΡΑ : Κατάνια – Τάραντο – Λέτσε (550 χλμ.)
      Μετά το πρωινό αναχωρούμε για να πάρουμε σε λίγο το φέρρυ που θα μας περάσει απέναντι, στην Ιταλική χερσόνησο. Αφήνοντας την Καλαβρία μπαίνουμε στη περιοχή Απουλία με τα χαρακτηριστικά χωριά της. Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε την ιστορική, παραθαλάσσια πόλη του Τάραντα, ελληνική αποικία που ίδρυσαν οι Σπαρτιάτες τον 8ο αιώνα π.Χ. Περιήγηση γνωριμίας με την παραλιακή, όμορφη περιοχή με το χαρακτηριστικό κάστρο, τη γέφυρα και το ιστορικό, ενδιαφέρον κέντρο της πόλης. Νωρίς το απόγευμα θα καταλήξουμε στο όμορφο Λέτσε, την πόλη που δίκαια αποκαλούν «Φλωρεντία του Νότου». Τα μπαρόκ και αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια και δημόσια μέγαρα, οι εκκλησίες, τα μοναστήρια, οι εντυπωσιακές προσόψεις σπιτιών και τα ωραία μπαλκόνια δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην πόλη. Σύντομη περιήγηση και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
7η ΜΕΡΑ : Ελληνοφωνα χωρια -Μπαρι ή Μπριντεζι (220 χλμ)
     Μετά το πρωινό, θα γνωρίσουμε την ελληνική περιοχή Σαλεντίνε Γκρίς με τα Ελληνόφωνα χωριά Καλημέρα, Στερνάτια, Μαρτάνο, Οτράντο κ.α. Όπου μέχρι και σήμερα μιλάνε την σωζόμενη Ελληνική διάλεκτο ''τα Γκρίκο'' και υπαρχουν έντονα σημάδια τόσο τησ Ελληνιστικής, όσο και της Βυζαντινής εποχης. Έντονες μνήμες και παραδόσεις αιώνων, ασπρα σπιτια με αθλές, φιλόξενος κόσμος και ιδιείτερο Ελληνικό χρώμα, κάνουν αυτήν την περιοχή της Ιταλίας ξεχωριστή και μοναδική. Άφιξη στο λιμανι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση και απόπλους. Διαν/ση στο πλοίο.
8η ΜΕΡΑ : Πάτρα – Αθήνα  (220χλμ.)
Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας την Αθήνα με τις βαλίτσες γεμάτες με τις καλύτερες αναμνήσεις από το ταξίδι σας.

 

TIMH  KAT΄ ATOMO

 

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

530

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΩΣ  12 ΕΤΩΝ

ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

510

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

655


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις  με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία  3* ή  4* με πρωινό
  • ΔΩΡΟ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ( 5 δείπνα ή γεύματα στο ξενοδοχείο ή σε τοπικά εστιατόρια )
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR
  • Δημοτικοί φόροι &  ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών
  • ΔΩΡΟ ΒΑΛΙΤΣΑ-ΤΣΑΝΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΑΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Eίσοδοι σε μουσεία, καραβακια, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ  ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
  • Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
  • Οι προαιρετικές εκδρομές πληρώνονται μόνο στο γραφείο κατά την εξόφληση σας και απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα
  • Επιβαρυβνση υψηλης περιοδου  02.07-10.09.2018  € + 80 κατα ατομο