Skip to main content

Ρομαντικό Βένετο – Gardaland Καλοκαίρι 2018 από 460,00

8 ημέρες
15.07.2018, 29.07.2018, 12.08.2018,  26.08.2018,  09.09.2018
Ζάγκρεμπ - Βερόνα - Gardaland – Πάντοβα -  Τεργέστη - Βενετία

1η ημέρα : Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 09.00  και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Αναχώρηση για Ζάγκρεμπ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα σύνορα των Ευζώνων. Συνεχίζουμε για Νις και Βελιγράδι. Περνώντας τα σύνορα της Κροατίας, φθάνουμε το βράδυ στο πανέμορφο Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα :Ζάγκρεμπ – Βερόνα
Πρόγευμα & αναχώρηση για τη Βερόνα, με την πλούσια ιστορική και  καλλιτεχνική κληρονομιά. Άφιξη και σύντομη περιήγηση στην πόλη. Ονομαστό είναι το αρχαίο αμφιθέατρο που χτίστηκε από τους Ρωμαίους, την περίφημη Αρένα (Arena di Verona), όπου γίνονται παραστάσεις λυρικού θεάτρου. Άλλα αξιοθέατα είναι το Παλάτσο ντελ Κομούνε, το Παλάτσο ντελ Γκοβέρνο και το φρούριο Καστελβέκκιο  Η πόλη έχει βραβευθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα: Βερόνα - Gardaland (θεματικό πάρκο)  
Πρόγευμα & αναχώρηση για να επισκεφθούμε το θαυμαστό κόσμο της Gardaland.  Η Gardaland είναι το μεγαλύτερο και πιο ξακουστό θεματικό πάρκο της Ιταλίας και θεωρείται από πολλούς πως ανταγωνίζεται την Disneyland. Διαθέτει καταπληκτικό ενυδρείο στο οποίο ζουν 5.000 πλάσματα από όλες τις θάλασσες της γης – μεταξύ αυτών και τα πιο παράξενα είδη μέδουσας - αλλά και υδάτινο πάρκο με εντυπωσιακές νεροτσουλήθρες, εκπληκτικά roller coasters και ατραξιόν. Διαθέτει ξενοδοχείο εντός του πάρκου και cinema 3D και 4D προβολών, τη δική του θεματική παρέλαση καθημερινά, ταψί που υψώνεται στα πενήντα μέτρα από το έδαφος και περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του, τρενάκι του τρόμου, Transgardaland, express μήκους 566 μέτρων για βόλτες που κόβουν την ανάσα, θέατρο με τις μαριονέτες, ένα τεράστιο δενδρόσπιτο στο κέντρο του-το σπίτι της μασκότ του πάρκου που ακούει στο όνομα Πρετσέμολο και σημαίνει μαϊντανός- μια βυθισμένη ήπειρο και ζούγκλα.
5η ημέρα :Βερόνα - Πάντοβα – Βενετία
Πρόγευμα & αναχωρούμε για την Πάντοβα. Στην περιήγηση μας θα δούμε την Βασιλική του Sant Antonio, την πλατεία  Signori, την  Santa Sofia που πιθανότατα είναι  η αρχαιότερη εκκλησία της Πάντοβα, το  Prato della Valle και το καφέ Πεντρόκι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Βενετία, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια με τα ατελείωτα καταστήματα, εστιατόρια & καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
6η ημέρα :Βερόνα - Τεργέστη  – Πόρτοροζ  – Ζάγκρεμπ
Πρόγευμα & αναχωρούμε για την Τεργέστη,  την Αρχόντισσα της Αδριατικής αλλά και το πρώτο μεγάλο λιμάνι της Ιταλίας, ένα ολοζώντανο μνημείο νεότερης ιστορίας και επίκεντρο σημαντικών εξελίξεων. Θα δούμε την ελληνική εκκλησία της Τεργέστης, τον Άγιο Νικόλαο, το ονομαζόμενο Canal Grande, το ναό του Αγίου Αντωνίου, τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Τριάδος. Συνεχίζοντας  θα επισκεφτούμε τα θέρετρα Πιράν και το Πόρτοροζ. Που βρίσκονται στον Νοτιοδυτικό άκρο της Σλοβενίας με εμφανείς επιρροές από την γαληνότατη δημοκρατία της Βενετίας.  Το βράδυ θα φτάσουμε στο Ζάγκρεμπ και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο.
7η ημέρα: Ζάγκρεμπ  – Θεσσαλονίκη
Πρόγευμα & αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής. Με τις απαραίτητες στάσεις θα φτάσουμε το βράδυ στην Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
8η ημέρα: Θεσσαλονίκη-Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση  στις 10.00. Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Κανονική Τιμή

Παιδί                  2-12

Επιβ. Μον.

Οδική Εκδρομή

15.07.2018
29.07.2018 12.08.2018  26.08.2018  09.09.2018

3* - 4*

460€

290€

215 €

διαμονή στη Θεσσαλονίκη σε 3*/4* με πρωινό δημοτικός φόρος πόλης 3€/4€ ανα διανυκτερευση ανα δωμάτιο

Περιλαμβάνεται πρόγευμα καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου. Checkpoints 20€

Περιλαμβάνονται

  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* στο εξωτερικό.
  • Δύο (2) διανυκτερεύεσεις στη Θεσσαλονίκη με πρωινό.
  • Πρόγευμα καθημερινά σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικοί Φόροι Ξενοδοχείων (Βερόνα 2€ ανά άτομο τη διανυκτέρευση)
  • Checkpoints 20€ ανά άτομο
  • Vaporetto για μεταφορά από Tronchetto στη Βενετία και αντίστροφα κατά την επιστροφή 15€ ανά άτομο
  • Είσοδος στο θεματικό πάρκο Gardaland 36€
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.