Skip to main content

ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ Καλοκαίρι 2018 από 395,00

7 ημέρες
Στο  φανταστικό κόσμο της Γκάρντελαντ & της  Φεράρι
Μπολόνια, Μουσείο Ferrari, Μάντοβα, Gardaland, Σιρμιόνε, Βερόνα, Βενετία.
Αναχωρήσεις  14, 21, 28 Ιουλίου’18  & 04, 11, 18, 25  Αυγούστου ’18    



1η μέρα: ΑΘΗΝΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ (ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) – AΝΚΟΝΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας/Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα . Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΑΝΚΟΝΑ -  ΜΠΟΛΟΝΙΑ  
Άφιξη νωρίς το μεσημέρι  στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την Μπολόνια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΠΟΛΟΝΙΑ   – ΜΟΥΣΕΙΟ FERRARI – ΜΑΝΤΟΒΑ   
Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στη πόλη της Μπολόνια ,  που είναι γνωστή  για τους πύργους της και τις στοές, που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο. Στη συνέχεια  θα δούμε το Αρχαιολογικό μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη και το Πανεπιστημιακό μουσείο της. Επόμενος σταθμός μας το μουσείο της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας FERRARI. Περιήγηση εντός του κτίριο που είναι έκτασης 54.000 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει έναν μεγάλο εκθεσιακό χώρο, μια γκαλερί με διάσημα αυτοκίνητα της Ferrari, ένα χώρο με ιστορικά έργα τέχνης, ένα χώρο με αναμνηστικά, ένα χώρο με ψηφιακό αρχείο το οποίο παρέχει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα ιστορικών σχεδίων και εγγράφων της Ferrari, μια αίθουσα συνεδριάσεων, καφετέρια αλλά και βιβλιοπωλείο. Στη συνέχεια της  διαδρομής μας η όμορφη Μάντοβα  γνωστή για τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της, τα κομψά παλάτια και τη μεσαιωνική και αναγεννησιακή πόλη, η οποία επεκτάθηκε γύρω από την προϋπάρχουσα. Η Μάντοβα μαζί με την κοντινή Σαμπιονέτα  αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco από το 2008 ως παράδειγμα των ιδεών που υπήρχαν για το σχεδιασμό της ιδανικής αναγεννησιακής πόλης. Μεταφορά  και τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο μας (περιοχή Μάντοβας – Βιτσέντσας) .  Διανυκτέρευση.

4η μέρα:  ΜΑΝΤΟΒΑ  – GARDALAND  – ΣΙΡΜΙΟΝΕ   
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το θαυμαστό κόσμο της Gardaland. Ανεβείτε στο τρενάκι Transgardaland express και η περιπέτεια στα μοναδικά θεάματα, που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους, ξεκινάει με τα  jungle rapiods, Blue Africano, Delfinario, Papaggali show.  Η συνέχεια θα μας φέρει στην μεσαιωνική καστρούπολη του Σιρμιόνε, το πιο όμορφο και δημοφιλές θέρετρο της λίμνης με το επιβλητικό κάστρο των Σκαλιτζέρι (13ος αι.) και τις μεσαιωνικές εκκλησίες της Αγίας Άννας, του Αγίου Πέτρου και της Παρθένου Μαρίας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα:   ΜΑΝΤΟΒΑ  – ΒΕΡΟΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ    
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την  ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στην κεντρική Πλατεία Μπρα θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Αναχώρηση την Βενετία, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το βράδυ μεταφορά στο λιμάνι της Βενετίας όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η μέρα: Εν πλω.

7η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας/Πάτρας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό μας. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη/Αθήνα.                                                              

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο         395 €                                    
Τιμή σε μονόκλινο                       470 €                                
Παιδικό ( μέχρι 12 ετών )           345 €                                   
Επιβάρυνση  35€ στις αναχωρήσεις 18, 25 Αυγούστου’18.

Περιλαμβάνονται:

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα–Ανκόνα & Βενετία - Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά ( εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, Μουσείο Ferrari (16 € ενήλικας & 6 € παιδιά κάτω των 16 ετών), αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Είσοδος στην Gardaland (40,50 € ενήλικας και  34,50 €  παιδιά έως  10 ετών)
  • Check  point  (20 € )
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (Μπολόνια 2€,Μαντοβα 2€ )

Σημειώσεις  : Ξεναγήσεις και  εκδρομές ενδέχεται να  αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.