Skip to main content

ΠΑΣΧΑ '15 ΟΔΙΚΩΣ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ – ΚΡΟΑΤΙΑ - ΜΟΝΤΕΝΕΓΚΡΟ!!! ΑΠΟ 295,00

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ – ΚΡΟΑΤΙΑ - ΜΟΝΤΕΝΕΓΚΡΟ

ΔΥΡΡΑΧΙΟ – ΑΓΙΟΣΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΜΠΑΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ - ΜΠΟΥNΤΒΑ - ΚΟΤΟΡ

6 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 10/04 & 14/04/2015

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ –ΔΥΡΡΑΧΙΟ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για την Αλβανία. Η διαδρομή μας μέσω γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου με ανάλογες στάσεις για καφέ και γεύμα μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της ΚΑΚΑΒΙΑΣ. Συνεχίζουμε για το Δυρράχιο. Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής στο Δυρράχιο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΔΥΡΡΑΧΙΟ – ΜΠΑΡ – ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Πρωινό και αναχωρούμε για το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, διασχίζοντας την παραθαλάσσια πόλη του Μπαρ. Συνεχίζουμε για το <Mόντε Κάρλο> των Βαλκανίων, όπως χαρακτηρίζεται όχι άδικα το νησάκι Σβέτι Στέφαν (Άγιος Στέφανος), με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ένα νησάκι ενωμένο με τη στεριά, το οποίο από ψηλά φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής. Στάση και ελεύθερος χρόνος για πανοραμικές φωτογραφίες. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας νωρίς το απόγευμα, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (περιήγηση)

Πρωινό και περιήγηση στη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, με τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρισκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το Φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Η πλατεία είναι μονίμως γεμάτη τουρίστες. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος ή προαιρετική κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Τοπευκόφυτο νησί Lokrum όπου ναυάγησε -σύμφωνα πάντα με τη τοπική παράδοση- ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος. Επίσκεψη στον πανέμορφο Βοτανικό κήπο, την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηρίου-εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ- ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην πόλη του Σπλίτ. Η πόλη αποτελεί το δεύτερο σπουδαιότερο λιμάνι της Κροατίας. Επίσης, είναι βιομηχανικό και ναυπηγικό κέντρο καθώς και πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Είναι μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και χαλάρωση. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ : ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΜΟΝΤΕΝΕΓΚΡΟ - ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την Αλβανία, με ενδιάμεσες στάσεις και περιηγήσεις στις πόλεις Κοτόρ και Μπούντβα του Μαυροβουνίου (Μοντενέγκρο). Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

6η ΜΕΡΑ : ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 295€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: + 110€

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Μεταφορές, εκδρομές , περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 5 διανυκτερεύσεις  σε  ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων  με ημιδιατροφή
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Κρουαζιέρα στο Ντουμπρόβνικ
  • Δημοτικός φόρος πόλης (1€ ανα άτομο/ημέρα) καταβλητέος στα ξενοδοχεία.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

  • Η διανυκτέρευση στο Πόγραδετς μπορεί εναλλακτικά να πραγματοποιηθεί στην Κορυτσά.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ