Skip to main content

Νάπολη - Κοστιέρα Αμαλφιτάνα με εκδρομή στο Κάπρι Ιουνιος 2015

Νάπολη, Σορρέντο, Σαλέρνο, Πομπηία, Ερκολάνο, Πέστουμ, Κάπρι,  Ποζιτάνο, Αμάλφι

Σαλέρνο,Σορρέντο, Κάπρι, Πομπηία, ΕΡΚΟΛΑΝΟ, Ποσειδωνία, ΚΟΣΤΙΕΡΑ Αμαλφιτάνα, Ποζιτάνο, Αμάλφι, Νάπολη,

6 Ημέρες

Λοιπές Αναχωρήσεις: 30.04, 14.05, 28.05, 11.06, 25.06

Ρομάντσο και πολυτέλεια, όργιο βλάστησης και μαγικές ακτές σμίγουν απαράμιλλα σ’ αυτή την εκδρομή! Στεκόμαστε ευλαβικά στην Πομπηία και το Ερκολάνο, περνώντας συγκλονιστικούς αρχαιολογικούς χώρους που σημάδεψαν ολάκερη τη γνωστική έρευνα της ανθρωπότητας με το μνημειακό τους πλούτο και την καλλιτεχνική τους ακτινοβολία. Από τα επιτεύγματα Ρωμαίων, Ελλήνων και Ετρούσκων ξεχυνόμαστε προς το ηφαίστειο του Βεζούβιου. Βίλες γραφικές, σοκάκια αποπλανητικά, κάστρα περήφανα, κήποι λουλουδιασμένοι: πού να πρωτοεστιάσει κανείς σε τούτο το κοκτέιλ των λαμπρών περιηγήσεων; Στο μπρίο, το σκέρτσο και τα τραγούδια της Νάπολης; Στον κοσμοπολιτισμό, το φλοίσβο και την αισθησιακότητα της νησιωτικής ρέμβης που διακρίνουν τις κρουαζιέρες προς Κάπρι (Ίσκια) Στην απαλότητα της ευδαιμονίας που αναδύεται στα θέρετρα Αμάλφι, Σορέντο και Ποζιτάνο και φυσικά την Βασίλισσα της Καμπάνίας την Νάπολη. Αδημονούμε να μάθουμε τη δική σας απάντηση…

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΝΑΠΟΛΗ – ΠΟσειδΩνία – Σαλέρνο πτήση, επισκέψεις.

 

Πρωινή πτήση για την Νάπολη με ενδιάμεσο σταθμό στη Ρώμη. Άφιξη και αναχώρηση με προορισμό μας την αρχαία Ποσειδωνία (Paestum) την αρχαία ελληνική αποικία, με έναν από τους επιβλητικότερους Ναούς της Μεγάλης Ελλάδας, αφιερωμένος στην θεά Ήρα (6ος π.Χ. αι.). Περιήγηση στο αρχαιολογικό πάρκο και το μουσείο και αναχώρηση για το Σαλέρνο (48km, περίπου 1 h). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας GrandHotelSalerno. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

 

2η Ημέρα: ΣΑΛΕΡΝΟ, κοστιερα αμαλφιτανα, αμαλφι, ποζιτανο. Ολοήμερη κρουαζιέρα

 

Πρόγευμα και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε πεζή στην προβλήτα του λιμανιού,

 

-κοντά στο ξενοδοχείο μας - από την οποία αποπλεύσουμε για την κρουαζιέρα μας στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα. Στην μαγευτική διαδρομή, θα απολαύσουμε το Αμάλφι, - στάση και περιήγηση - όπου βλέπουμε τον καθεδρικό Ναό, το χωριό και έχουμε και χρόνο για την απαραίτητη βόλτα μας και φαγητό. Στην συνεχεία θα καταπλεύσουμε στον Ποζιτάνο, που είναι κρεμασμένο στα βράχια. Βόλτα στα μικρά στενά δρομάκια που θυμίζουν κυκλαδίτικα σοκάκια και χρόνος για καφέ. Αναχώρηση και επιστροφή στο Σαλέρνο αργά το απόγευμα. πάλι με το πλοιάριο με προορισμό το Αμάλφι (35΄). Περιήγηση και χρόνος για μεσημεριανό φαγητό, βόλτες και αγορές. Αναχώρηση το απόγευμα για το ξενοδοχείο μας στο Σαλέρνο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΕΡΝΟ – ΣΟΡΡΕΝΤΟ – ΚΑΠΡΙ – ΝΑΠΟΛΗ,

 

Πρόγευμακαι αναχώρηση από το Σαλέρνο. Οδικώςθα κατευθυνθούμε στο Σορρέντο (54χλτ) για την επίσκεψη στην Πανέμορφη και μοναδική πόλη – κόσμημα της Ούμπρια. Βόλτα και χρόνος για καφέ και στην συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο τοπικό πλοίο ή δελφίνι – τοπικό ταχύπλοο - για την επίσκεψη μας στο Θεϊκό Κάπρι που χαρακτηρίζεται ως ο "Κήπος της Εδέμ", λόγω της οργιώδους βλάστησής του και της ποικιλία των λουλουδιών του. Άφιξη στο νησί και μεταφορά με μικρά τοπικά πουλμανάκια στο πάνω χωριό, το Ανακάπρι(Anacapri). Θα κάνουμε τη βόλτα μας, θα έχουμε χρόνο να τσιμπήσουμε κάτι για μεσημεριανό και στη συνέχεια θα κατεβούμε στο Κάπρι για να απολαύσουμε έναν καφέ και για να κάνουμε τις αγορές μας. Επιστροφή με ταχύπλοο στο Σορρέντο και χρόνος για μια βόλτα στην περιβόητη πόλη, το διάσημο αυτό θέρετρο με την ατμόσφαιρα της Belle Epoque. Αναχώρηση οδικώς για την Νάπολη. Άφιξη και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας PalazioCaraccioli στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, ένα κτήριο με μακρά ιστορία, 13ος αιώνας παλαιά οικία της αριστοκρατικής οικογένειας Caracciolo, και του Βασιλιά της Νάπολης JoachimMurat. Διανυκτέρευση.

 

 

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΠΟΛΗ – Πομπηια – Ερκολανο – Ναπολη (ξενάγηση & Μουσείο)

 

Πρωινό ξύπνημα για μια γεμάτη και πλούσια σε δραστηριότητες μέρα. Αναχώρηση με προορισμό μας και επισκέψεις στην αρχαία Πομπηία και Ερκολάνο (Herculaneum – Ηράκλεια). Ξεκινάμε τις επισκέψεις μας από τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας και στην συνέχεια στο Ερκολάνο, την πόλη που έθαψε η λάβα και η στάχτη του Βεζούβιου μαζί με την Πομπηία. Μετά τις τελευταίες ανασκαφές αναδείχτηκαν καταπληκτικά ευρήματα σε πολύ καλή κατάσταση. Ενδιάμεσα υπάρχει χρόνος για φαγητό και στην συνέχεια θα επιστρέψουμε στην πόλη της Νάπολης για την περιεκτική μας ξενάγηση στην ιστορική αυτή πόλη. Στην ξενάγηση μας στην πρωτεύουσα της Καμπανίας, θα θαυμάσουμε τον πολύ τραγουδισμένο κόλπο της Νάπολης με τη θέα προς το ηφαίστειο Βεζούβιο, την παραλιακή και τα κύρια σημεία του ιστορικού κέντρο, όπως η πλατεία του Δημαρχείου, το θέατρο SanCarlo και το Κάστρο των Ανδηγαυών κ.α. και φυσικά θα επισκεφθούμε και το καταπληκτικό της Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο όπου θα δούμε και ευρήματα από την Πομπηία και το Ηράκλειο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Χαλάρωση. Διανυκτέρευση.

 

 

 

5η ΗΜΕΡΑ : Ημέρα ελεύθερη. Προαιρετική εκδρομή με πλοιάριο στην Ισκια και Πρόσιντα.

 

Μέρα ελεύθερη να απολαύσετε την πόλη, τα ιστορικά της μνημεία, τα στέκια της, το εμπορικό της κέντρο και τα καταστήματα της. Η ρομαντική Νάπολη, είναι η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Ιταλίας. Διαθέτει μερικές από τις καλύτερες όπερες και θέατρα του κόσμου, ενώ συχνά την αποκαλούν υπαίθριο μουσείο, χάρη στα πολλά ιστορικά αγάλματα και μνημεία της. Κάντε βόλτα με τις οικογένειες των ντόπιων στον παραλιακό δρόμο, καθώς ο ήλιος δύει στον Κόλπο της Νάπολης. Εναλλακτικά – όσοι το επιθυμείτε –μπορείτε να πάρετε από το λιμάνι το ταχύπλοο και να επισκεφθείτε τα Νησάκια, Ισκια και Πρόσιντα, και να δείτε επίσης και τα άλλα νησάκια και σημεία που προσεγγίζει το πλοίο όπως τα Casamicciola, LaccoAmeno, SantAngelo κλπ. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ : ΝΑΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ Βραδινή πτήση.

 

Ημέρα σχεδόν ελεύθερη. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Για τις αναχωρήσεις: 30.04, 14.05, 28.05, 11.06, 25.06

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου

739 €

+ 180 €

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

  • Αεροπορικές πτήσεις Αθήνα-Νάπολη – Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό στη Ρώμη.
  • 6 Ημέρες / 5 Διανυκτερεύσεις
  • 2 Διανυκτερεύσειςστο Salerno Grand Hotel Salerno 4*
  • 3 Διανυκτερεύσεις στη Νάπολη στο ξενοδοχείο Palazzio Caracciolo 4* Sup.
  • Πρόγευμα καθημερινά,
  • Ημιδιατροφή στο Σαλέρνο (2 δείπνα)
  • Οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις με πλοιάριο ή ταχύπλοο στα νησάκια, Κάπρι, στο Αμάλφι και Ποζιτάνο
  • ΟΙ μετακινήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν όπως αναφέρεται αναλυτικά  στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός για τις ξεναγήσεις μας, στην Πομπηία και την Ηράκλεια και Νάπολη
  • Ο δημοτικός φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία στο Σαλέρνο και στη Νάπολη.
  • Έλληνας αρχηγός συνοδός καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Οι είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα