Skip to main content

ΡΩΜΗ- ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΠΡΙ 6ημερες Πασχα 2015 εως Μαιος απο 656,00

Ρώμη, Νάπολη, Πομπηία, Σαλέρνο, Αμάλφι, Ποζιτάνο, Κάπρι,

Μουσεία Βατικανού.

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ - ΝΑΠΟΛΗ - ΣΑΛΕΡΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, που θάφτηκε από τη λάβα και τη στάχτη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε μεταξύ άλλων την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ος αι. π.Χ.), που μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωγραφικής του αρχαίου κόσμου. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, μια πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Στην πανοραμική μας επίσκεψη θα δούμε την παραλία, το Καστέλλο ντελ Ουόβο, το Βασιλικό Παλάτι, τη Στοά του Ουμπέρτου και την παλαιότερη όπερα στην Ευρώπη: το Θέατρο Σαν Κάρλο. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Σαλέρνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΣΑΛΕΡΝΟ– ΠΟΖΙΤΑΝΟ - ΑΜΑΛΦΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Σαλέρνο, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, απ’ όπου θα πάρουμε το καραβάκι για μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Πρώτη μας επίσκεψη το γραφικό Ποζιτάνο, ένας οικισμός-βεράντα στο απέραντο γαλάζιο, και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια του. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Αμάλφι, χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΣΑΛΕΡΝΟ - ΚΑΠΡΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Νωρίς το πρωί θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό νησί Κάπρι, που με τις ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, τις εκκλησίες, τις κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση, θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής. Προτείνουμε επίσης και μια επίσκεψη στη Γαλάζια Σπηλιά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΣΑΛΕΡΝΟ – ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ρώμη. Η ξενάγησή μας στην «Aιώνια Πόλη» θ’ αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, και στην αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Συνεχίζουμε με τον λόφο του Καπιτωλίου και την Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Ρώμη. Διανυκτέρευση.

 5η μέρα: ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τα φρέσκο του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Ανηφορίστε μέχρι τον λόφο του Παλατίνο, την αριστοκρατική συνοικία της αρχαίας Ρώμης. Κάντε μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι (τη διασημότερη κρήνη της πόλης) και γνωρίστε τη φημισμένη Βία Βένετο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ. Επισκεφθείτε τη Βίλα Μποργκέζε με τα υπέροχα γλυπτά της εποχής του μπαρόκ. Ευκαιρία για ψώνια σε μία από τις πιο γνωστές αγορές του κόσμου στη Βία Κοντόττι απολαμβάνοντας τον καφέ σας στο ιστορικό «Καφέ Γκρέκο». Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογή σας.
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Εισιτήρια πλοίου για το Κάπρι.
  • Εισιτήριο κρουαζιέρας στο Ποζιτάνο & στο Αμάλφι.
  • Έμπειρος Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός για τα Μουσεία Βατικανού και την Πομπηία.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Είσοδος στο Βατικανό - υποχρεωτικά τα ακουστικά - (περίπου 22€)
  • Είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας       (13€)
  • Checkpoint (15€).
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία (κατ’ άτομο τη βραδιά 6€ στη Ρώμη).

Σημειώσεις:

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν. 

 

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€ΔΙΚΛΙΝΟ

€ΠΑΙΔΙΚΟ

€ΜΟΝ/ΝΟ

ΑΕΡ/ΙΚΗ

ΦΟΡΟΙ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜ.

Ρώμη- Αμαλφιτάνα, Κοσμοπολίτικο  Κάπρι

6

9/4,14/4,28/4,

9/5,23/5& 29/5

565

525

695

Alitalia

145

DeiPrincipati4* Salerno/Novotelor Ibis StyleRome/orSimilar

Ημιδιατροφή