Skip to main content

ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ & ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΠΡΙ 6ημ. Από 495€

Νάπολη * Πομπηία * Σαλέρνο* Αμάλφι * Ποζιτάνο * Σορέντο * Κάπρι

Ρώμη * Μουσεία Βατικανού *

 

Δώρο οι κρουαζιέρες Ποζιτάνο - Κάπρι & Αμάλφι

ΔΩΡΟ 03 δείπνα

Αναχ . 13, 20, 27/09 &04/10

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ – ΝΑΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Ρώμη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, μία πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Στην πανοραμική μας επίσκεψη θα δούμε την παραλία, το παλάτι των Ισπανών, το Κάστρο των Ντανζού, τη Στοά του Ουμπέρτου και το μεγαλύτερο θέατρο λυρικής σκηνής Σαν Κάρλο. Χρόνος ελεύθερος για μία βόλτα στη γραφική Βία Τολέδο. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΣΑΛΕΡΝΟ ( ΑΜΑΛΦΙ – ΠΟΖΙΤΑΝΟ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας που έχει ανακηρυχτεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε το περιμετρικό τείχος, τα λουτρά, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη των Βέτρι, τον Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Σαλέρνο, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, απ όπου θα πάρουμε το καραβάκι για μία μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Πρώτη μας επίσκεψη το γραφικό Ποζιτάνο και χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στο στενά καλντερίμια. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Αμάλφι που είναι κτισμένη στην ακτογραμμή της Κοστιέρα Αμαλφιτάνα. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά αραβικά αλλά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία που δηλώνει τον πλούτο που είχε κάποτε αυτή η πόλη. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΣΟΡΕΝΤΟ – (ΚΑΠΡΙ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Σορέντο Γη των γοργόνων και των χρωμάτων. Αυτή η μικρή πόλη της Καμπανίας έχει πάρα πολλά γοητευτικά προσωνύμια. Η πόλη είναι διάσημη για τους παραθαλάσσιους απόκρημνους βράχους της, από τους οποίους μπορείτε να ατενίσετε πέρα από τα καταγάλανα νερά, την Ίσκια, το Κάπρι και τον κόλπο της Νάπολης. Από αυτή λοιπόν την πανέμορφη πόλη Θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό νησί Κάπρι και θα κάνουμε την επίσκεψη μας στην πόλη του Κάπρι με τα γραφικά στενά, τους κήπους του Τιβέριου, και την πλατεία Piazzeta. Χρόνος ελεύθερος. Προτείνουμε μία επίσκεψη στη Γαλάζια Σπηλιά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΡΩΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Ρώμη. Η ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 

 

 

 

 

5η μέρα: ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοτάπητων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς χάρτες, τις αίθουσες που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα μας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι.

 

6η μέρα: ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€           ΔΙΚΛΙΝΟ

€           ΠΑΙΔΙΚΟ

€               ΜΟΝ/ΝΟ

ΑΕΡ/ΙΚΗ

ΦΟΡΟΙ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜ.

ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ & ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΠΡΙ

6

9/9

495 €

465 €

645 €

VUELING

145 €

DEI PRINCIPATI 4*

Πρωινό &                                   03 ΔΕΙΠΝΑ                               ΔΩΡΟ 02                 κρουαζιέρες

13,20,27/09 &             04/10

525 €

495 €

675 €

AZ

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα –       Ρώμη – Αθήνα
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και       μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε       ξενοδοχεία 4* της επιλογής σας.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Εισιτήρια πλοίου για το Κάπρι
  • Εισιτήριο κρουαζιέρας στο Ποζιτάνο & στο Αμάλφι
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός για τα Μουσεία Βατικανού
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€)
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία (κατ’ άτομο και για κάθε βραδιά 3€ στη Ρώμη & 2,5€ στο Νάπολη).

Σημειώσεις:

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.