Skip to main content

ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ Καλοκαίρι 2017 από 765,00

7ΗΜΕΡΟ
Ρώμη-Βατικανό-Σιένα-Μπολόνια-Λίμνη Γκάρντα-Βερόνα-Βενετία-Φλωρεντία-Σαν Τζιμινιάνο  
21 Ιουλίου, 4 & 25 Αυγούστου 2017

 

1η μέρα: Αθήνα - Ρώμη, ξενάγηση
Αναχώρηση από αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για την «Αιώνια Πόλη» την Ρώμη. Άφιξη, ελαφρύ πρόγευμα σε τοπικό καφέ. Ξεκινάμε τη ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Στην πλατεία Βενετίας, παγκόσμιο σύμβολο της «Dolce Vita», θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο του Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, εδώ είναι και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου. Θα δούμε τη διάσημη Φοντάνα Ντι Τρέβι, όπου μπορείτε να ρίξετε ένα νόμισμα και να κάνετε μια ευχή, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη. Θα δούμε την Πιάτσα Ντι Σπάνια, όπου γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας, θα περάσουμε από την Βία Ντι Κοντότι όπου βρίσκονται όλοι οι διάσημοι Οίκοι Υψηλής Ραπτικής. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, μεταφορά στο ξενοδοχείο & τακτοποίηση στα δωμάτια. Απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας.

2η μέρα: Ρώμη - Βατικανό
Πρόγευμα & σήμερα θα επισκεφθούμε το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού. Θα ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημη κατοικία του Πάπα, η οροφή του ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ-Άγγελο. Θα περάσουμε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, θα δούμε τις Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου και τις Κρύπτες των Παπών και τους τάφους των πρώτων Χριστιανών. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη στη διάθεση σας για προσωπικές δραστηριότητες.

3η μέρα: Ρώμη - Σιένα - Μπολόνια
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τη μεσαιωνική πόλη Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας, θα δούμε τα γραφικά καλντερίμια, τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Επόμενος σταθμός μας η μεσαιωνική πανεπιστημιούπολη Μπολόνια. Στη περιήγηση μας θα δούμε την Βασιλική του Σαν Πετρόνιο, όπου στο εσωτερικό υπάρχει ένα τεράστιο ηλιακό ρολόι, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανακάλυψη του Ιουλιανού ημερολογίου, όπου και δημιουργήθηκε το δίσεκτο έτος, το Σάντο Στέφανο, πού δεν είναι απλά μια εκκλησία αλλά ένα μοναδικό μεσαιωνικό θρησκευτικό συγκρότημα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μπολόνια - Λίμνη Γκάρντα - Βερόνα - Βενετία
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη περιοχή της λίμνης Γκάρντα με επίσκεψη στο Σιρμιόνε με το μεσαιωνικό κάστρο, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου και της Παρθένου Μαρίας. Επόμενος μας σταθμός η Βερόνα, πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Θα δούμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντι Σινιόρι, το παλάτι των Καπουλέτων και τα γύρω μεσαιωνικά κτίρια. Χρόνος ελεύθερος πριν συνεχίσουμε για την ευρύτερη περιοχή της Βενετίας, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 γέφυρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στη Πάντοβα.

5η μέρα: Βενετία, ξενάγηση - Φλωρεντία
Πρόγευμα και ξενάγηση της πόλης των Δόγηδων. Θα μεταφερθούμε με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, με τον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, το καμπαναριό, το Πύργο του Ρολογιού, τη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα εργαστήριο κατασκευής Μουράνο. Χρόνος ελεύθερος μέχρι το απόγευμα όπου θα αναχωρήσουμε για την Φλωρεντία, γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

6η μέρα: Φλωρεντία, ξενάγηση
Μετα το πρόγευμα, ξενάγηση στη πόλη που μας φιλοξενεί. θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη, τον Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο, η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων γλυπτών, την Πινακοθήκη Ουφίτσι, την γέφυρα Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, με τη αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή στο Παλάτσο Πίττι, κατοικία των Μεδίκων. Απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση & γιατί όχι, απολαύστε το φαγητό σας στα πολυάριθμα εστιατόρια/καφέ που βρίσκονται στη Πιάτσα Ντα Λα Ρεπούμπλικα.

7η μέρα: Φλωρεντία - Σαν Τζιμινιάνο - Outlet - Ρώμη - Αθήνα
Πρωινό, παράδοση των δωματίων & αναχωρούμε για τη μεσαιωνική πόλη Σαν Τζιμινιάνο, χτισμένη σε λόφο, να μοιάζει παραμυθένια με τους 14 ψηλούς πύργους της που διασώζονται. Θα δούμε την κεντρική Πιάτσα Ντελά Τσιστέρνα με το χαρακτηριστικό πηγάδι στο κέντρο της και θα περπατήσουμε στα στενά μεσαιωνικά δρομάκια. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για τη Ρώμη και το μεγαλύτερο mall για ψώνια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

   

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

765 €

Μονόκλινο

 875 €

Παιδικό έως 11 ετών

 635 €

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ρώμη-Αθήνα με AlitaliaAirlines
  • Δύο (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο Albani4* ή παρόμοιο στη Ρώμη
  •  Δύο (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο Mediterraneo ή Nil4* ή παρόμοιο στη Φλωρεντία
  • Μία (1) διαν/ση στο ξενοδοχείο RamadaEncore4* ή παρόμοιο στη Μπολόνια
  • Μία (1) διαν/ση στο ξενοδοχείο FourpointsbySheraton4* ή παρόμοιο στη Πάντοβα
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Τρία (3) γεύματα/δείπνα συνολικά ως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός σε Ρώμη, Φλωρεντία & Βενετία
  • Εισιτήριο βαπορέτου κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στη Βενετία
  • Αρχηγός-συνοδός τοπικός του γραφείου μας
  • Δημοτικός φόρος πόλης στα ξενοδοχεία
  • Κόστος αποσκευής έως 23 κιλά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίων €150
είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων/δείπνων
ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Οι αναχωρήσεις του Αυγούστου έχουν επιβάρυνση €30 το άτομο.