Skip to main content

ΓΙΟΡΤΕΣ 2016/17 ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΑΠΟ 565,00

Βερόνα-Φλωρεντία-Πίζα-Λούκα-Σαν Τζιμινιάνο-Σιένα-Ρώμη-Βατικανό-Βενετία
  7 ημέρες αεροπορικώς
ΑΝΑΧ  24-30/12 &  30/12-05/01 7HM ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
Οι τιμές είναι early booking και ισχύουν για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων, έπειτα θα υπάρξει αύξηση 25€ κατά άτομο

1n μέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΡΟΝΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την  Βερόνα . Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση στην ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Φλωρεντία. Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

2n μέρα:ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ-ΠΙΖΑ-ΛΟΥΚΑ

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη της Φλωρεντίας. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη – μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες, και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίος ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο. Στησυνέχεια θα επισκεφθούμε (προαιρετικά) την Πίζα. Θα θαυμάσουμε τον κεκλιμένο πύργο της Πίζας, ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου. Μαζί με τον πύργο «δένουν» αρμονικά το βαπτιστήριο και ο καθεδρικός ναός. Αναχώρηση για η Λούκα, μία από τις πιο γραφικές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. Η πόλη είναι χτισμένη από τους Ετρούσκους και περιβάλλεται από ένα εξαιρετικό τείχος του 16ου αιώνα, μέσα στο οποίο πολλοί κυκλοφορούν με ποδήλατα. Η Πιάτσα Σαν Μικέλε με την ομώνυμη εκκλησία του 1070, το Ντουόμο, το Ανάκτορο Ντε λα Προβίντσια είναι εντυπωσιακά. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3n μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ-ΣΙΕΝΑ-ΡΩΜΗ

Πρωινό αναχώρηση για το Σαν Τζιμινιάνο. Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη ,συνεχίζουμε  την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις πιο όμορφες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη αγέρωχα αρχοντικά στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες μαυρισμένες από τον χρόνο. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Ρώμη. Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

4η μέρα : ΡΩΜΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας  από το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη. Επίσης θα δούμε την αψίδα του  Μεγάλου Κωνσταντίνου, και την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια κάνοντας μια ευχή ρίχνοντας ένα κέρμα στην φημισμένη κρήνη της Φοντάνα Ντι Τρέβι. Σην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στην αιώνια πόλη.

5η μέρα: ΡΩΜΗ-ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΟΑΝΟΥ-ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 

Πρωινό και ξενάγηση  στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου την μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης που θα σας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ   Άγγελου , το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι  . Συνεχίζουμε για το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα Δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοι- χογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών.Έπειτα αναχώρηση για την Βενετία. Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

6η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και ξεκινάμε  αμέσως την ξενάγηση μας στην πόλη των Δόγηδων. Αναχωρούμε με βαπορέττο (εξ ιδίων) για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου, σταυροειδής με πέντε θόλους – που υπήρξε εδώ και περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου, το ιδιωτικό παρεκκλήσι των Δόγηδων, το πνευματικό στήριγμα και το μεγαλύτερο σύμβολο της ισχύος, της εξουσίας και της συνέχειας της ενετικής πολιτείας. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών που η λατινική επιγραφή αναφέρει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες», την Γέφυρα των Στεναγμών κ.α. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήριο κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη των δόγηδων. Στη συνέχεια  επιστροφή στο ξενοδοχείο.

7n μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ-ΒΕΡΟΝΑ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την Βερόνα όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής .

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία ανάλογα με την επιλογή σας.
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

 

ΑΝΑΧ: 24-30/12 &  30/12-05/01 7HM ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

Ξενοδοχείο 4* :Ρώμη, Φλωρεντία, Βενετία       24-20/12            30/12-05/01                     

Δίκλινο(τιμή κατά άτομο) :                                     565€                        565€

Παιδί έως 12 ετών  :                                                                   -10%                        

Επιβ. Μονόκλινου   :                                                    155€                       195€

Φόροι αεροδρομίου  :                                                                155€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι τιμές είναι early booking και ισχύουν για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων, έπειτα θα υπάρξει αύξηση 25€ κατά άτομο