Skip to main content

Ξεχωριστή Ιταλία Κρεµαστά Χωριά Τσίνκουε Τέρρε Καλοκαίρι 2016 από 799,00

ΡΩΜΗ - ΤΟΣΚΑΝΗ - ΛΙΓΥΡΙΑ - ΟΥΜΠΡΙΑ
Αναχωρήσεις: 19.06, 10,27.07, 11,19.08, 16,21.09, 07,23.10, 13,27.11    8 Ηµέρες

Περιλαµβάνονται το κόστος από το καραβάκι και το τραίνο

 

Σιένα, Σαν Τζιµινιάνο, Φλωρεντία, Λούκα, Πίζα, Λα Σπέτσια, Τσίνκουε Τέρρε, Λέβαντο, Μοντερόσσο, Περούτζια, Ασίζη, Σπολέτο, Ρώµη

  •   Θα θαυµάσουµε τα "Κρεµαστά Xωριά" µε καραβάκι και µε τοπικό τραινάκι   (το κόστος περιλαµβάνεται)
  •   Τέλειες, απευθείας πτήσεις της Alitalia
  •   ∆ιαµονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαµβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά)

Αµπελώνες, χαµηλοί λόφοι, µεσαιωνικά κάστρα, ήσυχα χωριά και αγροικίες ανάµεσα σε κυπαρίσσια, ελιές, στάχυα και ηλιοτρόπια. Αυτή η µαγική εικόνα έχει κάνει την Τοσκάνη έναν από τους δηµοφιλέστερους ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς προορισµούς. Γεµάτη διάσπαρτα χωριά και ιστορικές, παγκοσµίως γνωστές πόλεις, όπως η Φλωρεντία, η Σιένα και η Πίζα, η ιταλική αυτή επαρχία συνδυάζει τον πολιτισµό µε το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία µε τις γεύσεις, τα µουσεία µε τον απλό τρόπο ζωής, τους αµπελώνες µε τον τουρισµό. Παρά την πλούσια ιστορία της, η Τοσκάνη είναι ευρύτερα γνωστή ως η πατρίδα της ιταλικής Αναγέννησης και τόπος γέννησης µεγάλων ιστορικών προσώπων, όπως ο ∆άντης Αλιγκέρι, ο Σάντρο Μποτιτσέλι και ο Μιχαήλ Άγγελος. Η Λιγουρία ή Λιγυρία, η περίφηµη "Ιταλική Ριβιέρα", είναι παγκοσµίως γνωστή για τα καταπληκτικά της τοπία, την πλούσια βλάστηση και το εύκρατο κλίµα της. Αρκεί να περπατήσει κανείς στα µικρά χωριά ή στις πόλεις για να ανακαλύψει µνηµεία που γοητεύουν µε την οµορφιά τους και µε τον τρόπο που ενσωµατώνονται στο τοπίο. Η Ούµπρια, µε τις εύφορες κοιλάδες της, τους τρεις παραποτάµους του Τίβερη, τα γραφικά χωριά που ακροπατούν στις κορφές των πράσινων λόφων της και τις ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής γοητείας πόλεις της, όπως η Περούτζια, η Ασίζη και το Σπολέτο, είναι γνωστή ως "Η πράσινη καρδιά της Ιταλίας", (il cuore verde d' Italia).

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΡΩΜΗ - ΣΙΕΝΑ - ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (Πτήση, οδική διαδροµή)

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πρωινή πτήση για την "Αιώνια Πόλη", την Ρώµη. Άφιξη και οδική αναχώρηση µε τελικό προορισµό την Φλωρεντία. Καθ΄ οδόν θα σταµατήσουµε στην Σιένα, που χωρίς αµφιβολία είναι µια από τις ωραιότερες µεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας, από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πώς κατόρθωσαν να παραµείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέµβαση. Θα περπατήσουµε µέσα στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης, εξερευνώντας τα δροµάκια και τις γειτονιές, θα σταθούµε στην Πιάτσα Ντελ Κάµπο µε τον τυπικό πύργο του ∆ηµαρχείου και θα ανηφορίσουµε µέχρι την πλατεία Ντουόµο. Συνεχίζουµε για το φηµισµένο Σαν Τζιµινιάνο, το "Μανχάταν" της Τοσκάνης. Ψηλοί, αγέρωχοι πύργοι - σύµβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης µεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε µία ανταγωνιζόµενη την άλλη, έκτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο - µας καλωσορίζουν από µακριά, δίνοντας στην πόλη µια παραµυθένια όψη. Μετά την επίσκεψή µας θα αναχωρήσουµε για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την Φλωρεντία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (Ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση της περίφηµης αυτής πόλης-µουσείου, όπως δικαίως χαρακτηρίζεται, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουµε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εντυπωσιακή εκκλησία του Τίµιου Σταυρού (Σάντα Κρότσε), τόπο ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, ανάµεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο ∆άντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι, την Πόντε Βέκκιο µε τα σπίτια και τα µαγαζάκια που µοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάµι, καθώς και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού µε το καµπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών (Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε) µε τον περίφηµο τρούλο του Μπρουνελέσκι - σήµα κατατεθέν της πόλης - και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας, ο µεγάλος φιλόσοφος της Αναγέννησης, ο ∆άντης. ∆εν θα παραλείψουµε βεβαίως να περάσουµε από την περίφηµη Πιάτσα Ρεπούµπλικα µε τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski, καθώς και από την περίφηµη Αψίδα του Θριάµβου. Στο τέλος της ξενάγησης, σας προτείνουµε να επισκεφθείτε την πιο σηµαντική πινακοθήκη της Ιταλίας, την Γκαλερία Ουφίτσι, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυµάσετε έργα ζωγραφικής Φλωρεντιανών, αλλά και Βενετσιάνων και Φλαµανδών καλλιτεχνών. Επιστροφή το απόγευµα στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.
 
3η ΗΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΠΙΖΑ - ΛΟΥΚΑ

Πρωινή αναχώρηση για την εξόρµησή µας στην πανέµορφη ενδοχώρα της Τοσκάνης µε τα οχυρωµένα χωριά, τις καλοδιατηρηµένες πολιτείες και τα ειδυλλιακά τοπία. Κατά τη διάρκεια της πανέµορφης διαδροµής µας θα σταµατήσουµε στην Πίζα, στην οποία θα επισκεφθούµε την "Πλατεία των Θαυµάτων", ένα από τα πιο πολυφωτογραφηµένα µνηµεία του κόσµου, µε τον Καθεδρικό Ναό, το Βαπτιστήριο και τον περίφηµο Κεκλιµένο Πύργο να "δένουν" αρµονικά. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούµε στην εντυπωσιακή µεσαιωνική πόλη Λούκα µε το οκταγωνικό της σχήµα. Θα επισκεφθούµε την ελλειπτική πιάτσα ντελ Μερκάτο, που διατηρεί το σχήµα του αρχαίου ρωµαϊκού αµφιθεάτρου, καθώς και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου µε το παράξενο, µαύρου χρώµατος άγαλµα του Ιησού. Τακτοποίηση στο όµορφο resort ξενοδοχείο µας. Το βραδάκι βγείτε µια βόλτα µε τον αρχηγό σας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. ∆ιανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΚΑ - ΛΑ ΣΠΕΤΣΙΑ - ΤΣΙΝΚΟΥΕ ΤΕΡΡΕ - ΛΟΥΚΑ

Πρωινή αναχώρηση για να εξερευνήσουµε την περιοχή Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre). H περιοχή των πέντε χωριών, οι "πέντε γαίες" όπως µεταφράζεται, είναι µια βραχώδης δαντελωτή παραλιακή ζώνη, µε πέντε µικρά χωριά ασύγκριτης οµορφιάς χτισµένα στα απόκρηµνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Τα πέντε αυτά χωριά - Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso - έχουν ανακηρυχθεί από την Unesco τόπος παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµιάς. Ένας καλά κρυµµένος παράδεισος, ξεχασµένος από τον χρόνο, µε τη γνήσια οµορφιά του να προκαλεί µια ανέµελη διάθεση. Τα πολύχρωµα σπίτια µε τα µικρά µπαλκονάκια διακοσµηµένα µε γλάστρες βασιλικού αλλάζουν συνεχώς χρώµα στο φως του ηλίου. Από την Λα Σπέτσια θα επιβιβαστούµε σε πλοιάριο που θα µας πάει στο Πόρτο Βένερε, χωριό που κλείνει νοτιοδυτικά τον Κόλπο των Ποιητών και από το οποίο λίγο αργότερα θα ξεκινήσουµε την κρουαζιέρα µας: στη διαδροµή µας, η θέα από τη θάλασσα προς αυτά τα τοπία κατά µήκος των ακτών, θα µας γεµίσει µε εικόνες συγκλονιστικής οµορφιάς. Θα κάνουµε όµως και δύο στάσεις σε δύο από τα πέντε χωριά, την Vernazza και το Mοnterosso, για να τα περπατήσουµε και για να έχουµε χρόνο για µεσηµεριανό γεύµα στο ένα και για καφέ στο άλλο. Θα ολοκληρώσουµε την εκδροµή µας µε το τοπικό τραινάκι που ενώνει τα χωριά αυτά, το οποίο θα µας πάει µέχρι το Λέβαντο: εκεί πλέον θα µπορέσει το πούλµαν να έρθει να µας παραλάβει για να επιστρέψουµε στην Λούκα, όπου θα φθάσουµε αργά το απόγευµα. ∆ιανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση απαγόρευσης απόπλου για τα πλοιάρια που κάνουν την θαλάσσια εκδροµή στα χωριά Cinque Terre, η εκδροµή-διαδροµή θα γίνει µε το τοπικό τραινάκι.

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΚΑ - ΑΣΣΙΖΗ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

Πρωινή αναχώρηση µε προορισµό την πανέµορφη φοιτητούπολη Περούτζια, την πρωτεύουσα της Ούµπριας, την πόλη-κόσµηµα του ιταλικού µεσαίωνα, που απλώνεται στην κοιλάδα του Άνω Τίβερη. Άφιξη στην Ασίζη και ξενάγηση στην γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου. Η Ασίζη, η πόλη του πολιούχου της Ιταλίας, απλώνεται µεταξύ των λόφων της Ούµπριας. Εδώ και αιώνες φθάνουν στην περιοχή προσκυνητές για να επισκεφθούν την Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου (εκεί δηλαδή όπου είναι θαµµένος ο Άγιος Φραγκίσκος) και την Βασιλική της Αγίας Κλάρας, όπου βρίσκεται ο τάφος της. Εκτός Ασίζης βρίσκονται και οι σπηλιές στο Eremo delle Carceri, όπου αποσύρονταν από τα κοσµικά οι µεσαιωνικοί ερηµίτες, καθώς και ένα µοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου (προαιρετική επίσκεψη, αν υπάρχει χρόνος). Βόλτα στα µαγευτικά λιθόστρωτα σοκάκια της µεσαιωνικής πόλης και στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για την Περούτζια. Άφιξη και περίπατος στο ιστορικό της κέντρο για να δούµε την Πιάτσα 4 Νοβέµπρε µε την Φοντάνα Ματζόρε, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Λαυρεντίου, το µέγαρο των Πριόρι κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.


6η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΣΠΟΛΕΤΟ - ΡΩΜΗ

Σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε για την Ρώµη. Στη διαδροµή µας θα σταµατήσουµε στο Σπολέτο, µια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της κεντρικής Ιταλίας. Εδώ λαµβάνει χώρα ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ Τέχνης και Μουσικής στην Ευρώπη, το Festival dei Due Mondi. Αφού επισκεφθούµε την πόλη, θα αναχωρήσουµε για την Ρώµη, στην οποία θα φθάσουµε νωρίς το απόγευµα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας και έξοδος στην αιώνια πόλη. ∆ιανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ (Ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε µεταξύ άλλων το Κολοσσαίο, το µεγαλύτερο σωζόµενο αρχαίο ρωµαϊκό αµφιθέατρο του κόσµου, τη ρωµαϊκή αγορά, που ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώµης και το κέντρο εξουσίας µιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο µεγαλύτερο µέρος του τότε γνωστού κόσµου, την πλατεία Βενετίας, το µνηµείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σηµαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισµένη η αρχαία πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Στο ελεύθερο απόγευµά σας, σας προτείνουµε να επισκεφθείτε το Βατικανό, ένα ξεχωριστό, ανεξάρτητο κρατίδιο µέσα στα όρια της Ρώµης, που είναι η έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και του Πάπα. Στα σηµαντικότατα µουσεία του θα δείτε µεταξύ άλλων το σύµπλεγµα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, τις αίθουσες που έχει διακοσµήσει ο µεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ µε την περίφηµη Σχολή των Αθηνών, την Καπέλα Σιστίνα µε τις µεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου, που θεωρούνται ένα από τα µεγαλύτερα αριστουργήµατα της παγκόσµιας ζωγραφικής όλων των εποχών κ.ά.
Περάστε στη συνέχεια στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, την µεγαλύτερη εκκλησία του κόσµου, για να δείτε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωµό, έργο του Μπερνίνι.

8η ΗΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (πτήση)
Ηµέρα ελεύθερη στην Ρώµη. Αργά το απόγευµα θα µεταβούµε στο αεροδρόµιο για την πτήση επιστροφής.

Το παραπάνω πρόγραµµα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενηµερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ηµέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

**Super Τιµή**
Για τις 11 πρώτες συµµετοχές

Για τις αναχωρήσεις: 19.06
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ        ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
899 €                               +260 €
Για τις αναχωρήσεις: 27.07, 19.08    
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ        ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
819 €                              +260 €
Για την αναχώρηση: 11.08
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ        ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
799 €                            +260 €
Για τις αναχωρήσεις: 10.07 & Σεπτεµβρίου, Οκτωβρίου, Νοεµβρίου
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ        ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
999 €                             +260 €


προσφέρει έκπτωση 30 € στο αεροπορικό εισιτήρι Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη Απαιτούνται 2 ∆ιανυκτερεύσεις στην Αθήνα
Για τη διαµονή και τις µεταφορές σας στην Αθήνα ζητείστε µας τη super προσφορά “stopover Athens”
Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις ένα µήνα πριν την αναχώρηση

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης Αθήνα-Ρώµη-Αθήνα 7 ∆ιανυκτερεύσεις σε επιλεγµένα ξενοδοχεία: 2
  • Φλωρεντία, 2 Λούκα, 1 Περούτζια, 2 Ρώµη
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία* Μπουφέ πρωινό καθηµερινά και 1 δείπνο στην Περούτζια
  • Το κόστος του πλοιαρίου από την Λα Σπέτσια στο Μόντε Ρόσσο και το τραινάκι στην Λα Σπέτσια
  • Όλες οι µεταφορές, µετακινήσεις, εκδροµές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα Έµπειρος Έλληνας αρχηγός/συνοδός του γραφείου µας µε γνώσεις της Ιταλίας Οι φόροι διαµονής και εισόδου στις Ιταλικές πόλεις Ασφάλεια αστικής ευθύνης

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδροµίων, επιβάρυνση καυσίµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήµατος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισµού λόγω ατυχήµατος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήµατος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρµακευτικές και νοσοκοµειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τµήµα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε µια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 215 € Οι είσοδοι σε µουσεία και αξιοθέατα


* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ∆ΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαµβάνονται στο τελικό κόστος του προγράµµατός µας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράµµατα


ΠΤΗΣΕΙΣ
AZ 717    ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ    05:55 - 07:00
AZ 722    ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ    21:50 - 00:50