Skip to main content

ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2016 ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΤΟΣΚΑΝΗ! ΑΠΟ 595,00

6 ημέρες αεροπορικώς

Αναχώρηση 19/06/2016

EARLY BOOKING ΕΩΣ 21 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ!!!

1η  Ημέρα Αθήνα-Πίζα-Φλωρεντία

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την Πίζα. Άφιξη και αναχώρηση για την πόλη-κρατήρα της αναγεννησιακής έκρηξης. Ένα ανοικτό μουσείο που φιλοξενεί το 1/4 του καλλιτεχνικού θησαυρού του κόσμου! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μία βόλτα στο κέντρο της πόλης που με την κομψότητα και την ηρεμία της γοητεύει, μαγεύει, ηρεμεί και αναμφισβήτητα αιχμαλωτίζει όλες τις αισθήσεις. Διανυκτέρευση.

2η  Ημέρα Φλωρεντία-ξενάγηση πόλης

Πρόγευμα και εξόρμηση σε μία ολόκληρη μέρα - ταξίδι στον χρόνο. Ξεκινάμε με την πανοραμική ξενάγηση: σε απόσταση μερικών μόνο μέτρων θα δούμε μερικά από τα διασημότερα αξιοθέατα του κόσμου. Ο γοτθικού ρυθμού καθεδρικός ναός με την Cupola του Brunelleschi, αρχιτεκτονικό θαύμα της εποχής του, σήμα κατατεθέν του ουρανού της Φλωρεντίας. Το Campanile di Giotto, χαρακτηριστικό καμπαναριό, το οκταγωνικό Βαπτιστήριο με τις περίτεχνα σκαλισμένες πόρτες του Παραδείσου, το Palazzo Vecchio, έδρα της εκάστοτε εξουσίας της πόλης και τέλος το Ponte Vecchio, η διακοσμημένη με κοσμηματοπωλεία γέφυρα, σήμα κατατεθέν της πόλης. Τέλος της ξενάγησης αλλά το υπερθέαμα αναγεννησιακής τέχνης συνεχίζεται... Η τέχνη και η ιστορία ζωντανές σε κάθε γωνιά. Η Γκαλερία Uffizi ένα από τα σημαντικότερα μουσεία ολόκληρου του κόσμου με έργα, Giotto, Leonardo da Vinci, Botticelli, Michelangelo, Raphael, Caravaggio, Rubens, το εκθαμβωτικό παλάτι Pitti με τους κήπους Boboli, η Γκαλερία Accademia, το Εθνικό Μουσείο (γλυπτά) Il Bargello σας προσκαλούν να τα γνωρίσετε. Προτείνουμε να πάρετε μία ανάσα ξεκούρασης και πλούσια γεύση τοσκανικής γαστρονομίας στο φλωρεντιανό περιβάλλον κάποιας τρατορίας με bistecca alla fiorentina (φιλέτο) και κόκκινο κρασί chianti από τους γειτονικούς αμπελώνες. Τα εκλεκτής ποιότητας και γραμμής δερμάτινα είδη της πόλης στην διάθεση σας στις μπουτίκ αλλά και στο παζάρι, mercato του San Lorenzo. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η  Ημέρα Φλωρεντία- Ολοήμερη εκδρομή Σιένα - Σαν Τζιμινιάνο- Αμπελώνες Τοσκάνης / Κιάντι

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για μια εκδρομή-εξερεύνηση των τοσκανικών πόλεων, Σαν Τζιμινιάνο και Σιένα και των αμπελώνων του Κιάντι. Από μακριά εντυπωσιάζει και απογειώνει στην μαγική ατμόσφαιρα ενός παραμυθιού το θέαμα των 14 πύργων του μεσαιωνικού San Gimignano. Η επιβλητική καστρόπορτα, τα γραφικά σοκάκια και τα μαγαζάκια στην πλατεία αξίζουν λίγο από το πρωινό μας χρόνο. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την κοιλάδα του Κιάντι, όπου οι αμπελώνες απλώνονται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, σαν πράσινο πέλαγος. Οι γεμάτοι στροφές δρόμοι βρίσκονται στους λόφους, απ' όπου η θέα είναι απίστευτη. Εδώ κι εκεί φρούρια (castelli) και περιτειχισμένοι πύργοι, θυμίζουν τις ατέλειωτες μάχες καθ' όλη τη διάρκεια του Μεσαίωνα, όταν η εύφορη γη του Κιάντι ήταν το Μήλον της Έριδος ανάμεσα στη Φλωρεντία και τη Σιένα. Όταν κάστρα και φρούρια δεν μπόρεσαν πια να προστατέψουν τους ντόπιους πληθυσμούς, καινούργιες περιοχές δημιουργήθηκαν. Επίσκεψη σε τοπικές κάβες για δοκιμή κρασιών.  Ο επόμενος σταθμός μας η Σιένα, ανέγγιχτη από τον χρόνο και τον άνθρωπο, απόλυτα μεσαιωνική. Μέσα από έναν λαβύρινθο στενών πεζόδρομων θα φτάσουμε στο Ντουόμο και το σαλόνι της πόλης, το Κάμπο, την πλατεία όπου διεξάγεται το περίφημο Πάλιο. Ελεύθερος χρόνος.  Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Φλωρεντία. Διανυκτέρευση.

4η  Ημέρα Φλωρεντία- CinqueTerre(‘Πέντε Γαίες’)

Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στοCinqueTerre, ελληνιστί ‘Πέντε Γαίες’, 5 πανέμορφα χωριά με σπίτια χρωματιστά σκαρφαλωμένα στους άγριους αλλά καταπράσινους βράχους της Δυτικής ακτής της Ιταλίας. Αποτελούν το πρώτο προστατευόμενο Εθνικό πάρκο της Ιταλίας και ένα από τα μέρη αυτής της υφηλίου που έχουν μπει στις λίστες της UNESCO. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Φλωρεντία. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Φλωρεντία- (προαιρετικήεκδρομήΜαρανέλλο-Μουσείο Ferrari / Barberino Designer Outlet)

Πρόγευμα και η σημερινή ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Εναλλακτικά σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή (έξοδα ατομικά) στο Μαρανέλλο, το «σπίτι» της καλύτερης ίσως μάρκας αυτοκινήτων στον κόσμο, της Ferrari! Το μουσείο της Ferrari ιδρύθηκε το 1990 και έχει μέσα αυτοκίνητα από όλες τις συλλογές της εταιρείας. Στο μουσείο το παρελθόν και το μέλλον της Ferrari συναντώνται αρμονικά προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα με τα πολυτελή και γρήγορα αμάξια. Περιήγηση της συλλογής (διάρκεια περίπου 1 ώρα). Για τους πιο τολμηρούς, υπάρχει η δυνατότητα οδήγησης μιας αυθεντικής Ferrari !!! (ατομικά έξοδα-ρωτήστε μας για περισσότερες λεπτομέρειες). Κατόπιν αναχώρηση για το μεγαλύτερο outletτης περιοχής, το BarberinoDesignerOutlet, όπου θα βρείτε επώνυμα ρούχα σε πολύ προσιτές τιμές. Επιστροφή το απόγευμα στη Φλωρεντία, διανυκτέρευση.

6η  Ημέρα Φλωρεντία-Πίζα-Αθήνα

Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Πίζας, όπου ακολουθεί πτήση επιστροφής.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

               

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

EARLY BOOKING ΕΩΣ 21 ΗΜΕΡΕΣΠΡΙΝ

ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ 2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ     

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΦΟΡΟΙ

19/06

RAFFAELLO4*

ή παρόμοιο

595€

645€

565€

160€

150€

 

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Πίζα – Αθήνα με την AegeanAirlines.
  • Τις περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* επιλογής σας με πρωινό καθημερινά.
  • Υπηρεσίες τοπικού ελληνόφωνου ξεναγού-συνοδού.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής/ επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων περίπου 150€
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εισιτήρια τρένου ή πλοιαρίου για το CinqueTerre. 
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  •  Check point-είσοδοι πόλεων καταβλητέα τοπικά (20€) 
  • Δημοτικός φόρος 4,50€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Φλωρεντία

 

ΩΡΑΡΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ:

   19/06 AΘΗΝΑ-ΠΙΖΑ 09:05-10:25

24/06 ΠΙΖΑ-ΑΘΗΝΑ 11:10-14:30