Skip to main content

ΡΩΜΗ & ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ 13-17 Φεβρουαρίου 2015 απο 515,00

ΡΩΜΗ & ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

13-17 Φεβρουαρίου 2015, 5ΗΜΕΡΟ

1ημέρα: Αθήνα-Ρώμη (Rome by night)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Ρώμη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* και χρόνος στην διάθεσή σας για την πρώτη γνωριμία με το κέντρο της «Αιώνιας Πόλης».Περπατήστε στους εμπορικούς δρόμους της Ρώμης οι οποίοι είναι γεμάτοι με μερικά από τα πιο σικ καταστήματα και μπουτίκ μόδας κορυφαίων σχεδιαστών, με κυριότερες την ViaV. Veneto, τη ViaSistina και τις οδούς ViaCondotti(την Πέμπτη λεωφόρο της Ρώμης) και την ViadelBabuino στην οποία η ανάμειξη προϊόντων υψηλής μόδας και αντικών την καθιστά από τις πιο κομψές οδούς της Ρώμης. Προαιρετικά το βράδυ μπορείτε να συμμετάσχετε στο ROMEBYNIGHT, μία τρίωρη νυχτερινή περιήγηση στη Ρώμη, για να ζήσετε την μαγεία της πόλης υπό το φως των άστρων (κόστος συμμετοχής 25€, για συμμετοχή 7-8 ατόμων).

2η μέρα: Ρώμη (ξενάγηση πόλης - Βασιλική Αγίου Πέτρου)

Πρωινή ξενάγηση στην Ρώμη όπου θα μεταφερθούμε στο κέντρο της πόλης, παίρνοντας μια πρώτη γεύση της πόλης-μουσείο από τα τείχη του Μάρκου Αυρήλιου που θα δούμε στην διαδρομή μας. Θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης ξεκινώντας από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Θα δούμε την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι, το μπαλκόνι που ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς, την πλατεία Βενετίας, το Παλάτσο Βιτοριάνο που είναι και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας, το Παλάτσο Βενέτσια, το μπαλκόνι της Λετίτσια, μητέρας του Ναπολέων Βοναπάρτη. Θα περάσουμε κάτω από το Καπιτώλιο, μέσα από το δρόμο των Ρωμαϊκών αγορών, τον ιππόδρομο, τον λόφο του Παλατίνου, τις θέρμες του αυτοκράτορα Καρακάλα, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και ολοκληρώνουμε την ξενάγηση μας με το Κολοσσαίο. (H ξενάγηση στα μουσεία του Βατικανού είναι προαιρετική και πραγματοποιείται κατόπιν συνεννοήσεως με τον ξεναγό μας.)

3η μέρα: (πτήση) Ρώμη - Βενετία & μεταφορά στα Κανάλια της Βενετίας

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ρώμης για να πάρουμε τη μεσημεριανή πτήση της Alitalia για τη Βενετία.Άφιξη στη Βενετία και μεταφορά με το λεωφορείο του γραφείου μας στο ξενοδοχείο μας στο Μέστρε. Μετά την τακτοποίηση στα δωμάτια θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο του γραφείου μας και πάλι, για το Tronchetto, όπου θα πάρουμε βαπορέττο για τον Αγ. Μάρκο. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να πάρουμε μία πρώτη γεύση της Βενετίας και του περίφημου καρναβαλιού της. Αργά το απόγευμα επιστροφή με το λεωφορείο μας στο ξενοδοχείο στο Μέστρε.

4η μέρα: Βενετία, ξενάγηση

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο μας για το Tronchetto. Από εκεί θα πάρουμε το βαπορέττο για την πλατεία του Αγ. Μάρκου, απ’ όπου θα ξεκινήσει η ξενάγηση της πόλης. Θα γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα. Η γέφυρα των Στεναγμών, ο Πύργος του Ρολογιού, η βασιλική του Αγίου Μάρκου και η πλατεία με το παλάτι των Δόγηδων, θα σας ενθουσιάσουν. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα έργο τέχνης και τα κτίρια της σε βενετσιάνικο – γοτθικό ρυθμό θα σας αφήσουν άφωνους. Το υπόλοιπο ημέρας θα είναι ελεύθερο, ώστε να περιπλανηθείτε με τις γόνδολες στα κανάλια της πόλης, να απολαύσετε τον καφέ σας στο πασίγνωστο καφέ Φλοριάν αλλά και να δείτε από κοντά τις περίφημες βενετσιάνικες μάσκες . Αργά το απόγευμα επιστροφή με το λεωφορείο μας στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Βενετία - καρναβάλι και Grandefinale(η κορύφωση του καρναβαλιού!) - Αθήνα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μαζί με τις αποσκευές μας από το ξενοδοχείο και θα μεταφερθούμε στο Tronchetto με το λεωφορείο του γραφείου μας και θα περάσουμε και πάλι με το βαπορέττο στην πλατεία του Αγ. Μάρκου για να δείτε την μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού την μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών αλλά και το Grandefinaleόπουκαίγεται ο καρνάβαλος και επαναλαμβάνεται το έθιμο του Πετάγματος του Αγγέλου από το καμπαναριό του Αγίου Μάρκου. Αργά το μεσημέρι, και ενώ οι εκδηλώσεις σηματοδοτούν το τέλος του φετινού καρναβαλιού της Βενετίας , θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Αθήνα μέσω Ρώμης.

13 -17 Φεβρουαρίου 2015

Ξενοδοχεία

Buenos Aires 3*

Hotel Russott 4*

Ludovisi Palace 4*

Hotel Russott 4*

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

515 €

555 €

Μονόκλινο

625 €

675 €

Παιδικό έως 11 ετών

485 €

525 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:    Αεροπορικά εισιτήρια με ALITALIA*4 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχεία 3*, 4* *Μεταφορές από και προς τ’ αεροδρόμια*Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης της Ρώμης & της Βενετίας *Μεταφορές με πούλμαν από/προς το ξενοδοχείο στο Tronchetto, ως αναλυτικό πρόγραμμα*Έξοδα βαπορέτου στην Βενετία κατά την ημέρα της ξενάγησης *Αρχηγός εκδρομής *Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Φόροι αεροδρομίων €180 *Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά *Ότι δεν αναφέρεται  

                                     στο πρόγραμμα *Ακουστικά για την ξενάγηση του της Βασιλικής του Αγ. Πέτρου *ο νέος φόρος

                                     της πόλης της Ρώμης €6 (για τα 4* ξενοδοχεία)/€4 (για τα 3* ξενοδοχεία) την ημέρα ανά άτομο. *ο

                                    νέος φόρος της πόλης της Βενετίας 4€ την ημέρα ανά άτομο.

                              

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :                 Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και

                                         μουσείων. Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.