Skip to main content

ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ 7ημ. Καλοκαίρι 2015 από 565,00

Πράγα * Τσέσκυ Κρούμλοφ * Βιέννη * Μπρατισλάβα * Βουδαπέστη * Κάρλοβυ Βάρυ

EARLY BOOKING!!!

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΡΑΓΑ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΦ – ΒΙΕΝΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πράγα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Βιέννη.  Καθ’ οδών θα επισκεφθούμε το Τσέσκυ Κρούμλοφ, μια γοητευτική μεσαιωνική πόλη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα, γνωστή για το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο της, που θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο στην Τσεχία, και τη γοτθική αρχιτεκτονική του ιστορικού της κέντρου, που έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Αργά το απόγευμα άφιξη στην αριστοκρατική πρωτεύουσα της Αυστρίας, την πρωτεύουσα της μουσικής: τη Βιέννη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση θα επισκεφθούμε το Σέμπρουν, το θερινό ανάκτορο των Αψβούργων, με τους υπέροχους κήπους του, που συναγωνίζονται σε ομορφιά τις Βερσαλλίες, και θα διασχίσουμε τη Ρίνγκστρασσε με την περίφημη Όπερα της Βιέννης, το χειμερινό ανάκτορο Χόφμπουργκ, την Πλατεία Μαρίας Θηρεσίας με τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης & Φυσικής Ιστορίας, το επιβλητικό Κοινοβούλιο, το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το Βασιλικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το κτήριο Φίλων της Μουσικής, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία Σουηδίας, για να περπατήσουμε στην ελληνική συνοικία και να οδηγηθούμε στην Πλατεία του Αγίου Στέφανου, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην εμπορική Κέρτνερστρασσε και στο Γκράμπεν και για να απολαύσουμε έναν βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα και μια ζάχερτορτε σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Βιέννη  αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση

 

3η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την αριστοκρατική Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στην πόλη, που απλώνεται στις δύο όχθες του Δούναβη (πάνω στον λόφο η Βούδα, στην πεδιάδα η Πέστη) και ενώνεται με οκτώ υπέροχες γέφυρες. Περνώντας από φαρδιές λεωφόρους, θα δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία Ηρώων με το Μνημείο της Χιλιετίας, τα λουτρά Σέτσενι, την Όπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, την Ακαδημία Επιστημών, το εντυπωσιακό νεογοτθικό κτήριο του Κοινοβουλίου, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, το Βασιλικό Παλάτι (σημ. Εθνική Πινακοθήκη), την υπέροχη εκκλησία του Ματίας, τον Πύργο των Ψαράδων, τον λόφο Γκέλερτ κ.λπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Για το βράδυ, σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε τοπική ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ –  ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΡΑΓΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Μπρατισλάβα, με τη παλιά πόλη Στάρε Μέστο που ταξιδεύει τους επισκέπτες μερικούς αιώνες στο παρελθόν, καθώς περπατούν στους λιθόστρωτους δρόμους, θαυμάζουν τη μπαρόκ αρχιτεκτονική, και χαλαρώνουν σε καφετέριες και εστιατόρια. Σε μικρή απόσταση από την παλιά πόλη, θα δούμε ακόμα σημαντικά αξιοθέατα, όπως το κάστρο Χράντ του 15ου αιώνα που φιλοξενεί το Μουσεία Ιστορίας και Μουσικής, το Εθνικό Θέατρο και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σλοβακίας καθώς και την Εθνική Πινακοθήκη που στεγάζεται σε ένα ανάκτορο του 18ου αιώνα.  Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την παραμυθένια Πράγα, μία από τις πιο ατμοσφαιρικές ευρωπαϊκές πόλεις. Άφιξη αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΠΡΑΓΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή περιήγηση της πόλης θα ξεκινήσει από το Χρατσάνι, το μεγαλύτερο κάστρο της Ευρώπης, με τον περίτεχνο γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου, τη Βασιλική του Αγίου Γεωργίου, αρκετά παλάτια και αμυντικές οχυρώσεις. Από εκεί, θα κατηφορίσουμε στην ιστορική συνοικία Μάλα Στράνα, θα περάσουμε την περίφημη Γέφυρα του Καρόλου και θα φθάσουμε ως την πλατεία της Παλιάς Πόλης (Στάρε Μιέστο) με το Δημαρχείο και το περίφημο αστρονομικό ρολόι, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και την εβραϊκή συνοικία, όπου βρίσκεται και το σπίτι του Φραντς Κάφκα. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ  – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την όμορφη λουτρόπολη το Κάρλοβυ Βάρυ, διάσημο για τις ιαματικές  πηγές του,  με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες . Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» απ΄ τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων,  τεχνών και πολιτικής, όπως ο Τσάρος Πέτρος 1ος , ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν, ο Μπάχ και ο Μάρξ. Περιήγηση πόλης και χρόνος ελεύθερος. Αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Τσεχίας την παραμυθένια Πράγα. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πράγα και πτήση επιστροφής.

Early booking :  Οι τιμές ισχύουν για κρατήσεις 30 μέρες πριν την αναχώρηση με σειρά προτεραιότητα για τους πρώτους  20 πελάτες.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με CSA    Αθήνα – Πράγα – Αθήνα
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε  ξενοδοχεία επιλογής σας.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Γεύμα ή δείπνο καθημερινά μόνο στην επιλογή ξενοδοχείων 4* .
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων  και επίναυλος καυσίμων
  • Go box & παρκινγκ   10 € κατ’ άτομο
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜ. ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ € ΔΙΚΛΙΝΟ € ΜΟΝ/ΝΟ € ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟΙ ΣΗΜ.
Βιέννη – Βουδαπέστη – Πράγα 7 13, 20, 27 /7 & 03, 10, 17, 24 /8 565(EB) 715(EB) 535(EB) 150

4*

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  GRAND ΗΟΤΕL HUNGARIA  –  ΠΡΑΓΑ  HOTEL INTERNATIONAL – ΒΙΕΝΝΗ ΗΟΤΕL ANANAS ή παρόμοιo) με ημιδιατροφή

595 745 565
615(EB) 825(EB) 585(EB) 150 5*   ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ HILTON    – ΠΡΑΓΑ  ΗΟΤΕL AMBASSADOR –  ΒΙΕΝΝΗ    HOTEL SAVOEYN 4* luxή παρόμοια ) με  πρωινό.
 645 855 615

Πτήσεις:

  • Αναχώρηση: (ΟΚ 421) Αθήνα – Πράγα      04.40  –  06.15
  • Επιστροφή: (ΟΚ 420)  Πράγα  – Αθήνα   22.55   –  02.30