Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ Καλοκαίρι 2015 από 650,00

7 ημέρες

Βιέννη - Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα - Πράγα - (Κρουαζιέρα Μολδάβα) - Βιέννη

Αναχωρήσεις: 23, 30/7, 4, 11/8

 

1n ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΙΕΝΝΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (242 ΧΛΜ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βιέννη. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για τη Βουδαπέστη. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τα Παραδουνάβια χωριά. Πρώτη μας στάση στο Έστεργκομ, πρώτη πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, όπου θα επισκεφθούμε το Μητροπολιτικό σταθμό του Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και θα καταλήξουμε στο γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα, όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Συνεχίζουμε για την Βουδαπέστη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2n ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗ)

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη που χωρίζεται από το Δούναβη, στη Bούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, το πανέμορφο νησάκι της Mαργαρίτας, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Hρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Eκκλησία του Mατίας στη Bούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο λόφο του Γκέλερτ, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Nίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του B΄Παγκόσμιου πόλεμου. Για το βράδυ προτείνουμε προαιρετικά μια επίσκεψη σε Oυγγαρέζικη ταβέρνα, όπου το πικάντικο γκούλας και τα τσιγγά νικα βιολιά θα σας ζαλίσουν υπέροχα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3n ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΡΑΓΑ (390ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Μπρατισλάβα. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση του Staremestro της παλιάς πόλης, της οποίας μεγάλο μέρος είναι πεζοδρομημένος, τον καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, στην εθνική πινακοθήκη, στο θέατρο και στο εθνικό μουσείο. Χρόνος στη διάθεσή σας για να περπατήσετε στην πόλη, να απολαύσετε τον καφέ σας, στις όχθες του Δούναβη ή να χαρείτε την γοητεία των τεράστιων εμπορικών κέντρων της με διεθνούς φήμης μπουτίκ. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Πράγα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

4n ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση της Παλιάς πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestske namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5n ημέρα: ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ) - (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΟΛΔΑΒΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση Καστρούπολης και Κάστρου όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α. Στο τέλος της ξενάγησης θα επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι – θα ακολουθήσει προαιρετική δίωρη κρουαζιέρα στο Μολδάβα με γεύμα όπου θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική πόλη, με φωταγωγημένα όλα της τα ιστορικά κτίρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


6n ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) (330ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βιέννη. Άφιξη και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Mαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Mπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

7n ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. Εάν η πτήση σας είναι βραδινή, χρόνος ελεύθερος για να συμπληρώσετε τις αγορές και τις επισκέψεις σας.

Περιλαμβάνονται:• Αεροπορικά εισιτήρια • Ξενοδοχεία 4* • Πρόγευµα καθηµερινά • 4 γευματα στο σύνολο της παραμονής σας • Μεταφορά από & προς αεροδρόµιο - ξενοδοχείο εξωτερικού • Εκδροµές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται • Ασφάλιση Επαγγελµατικής & Αστικής Ευθύνης • Συνοδός στο τόπο προορισµού

Δεν περιλαμβάνονται:• Φόροι αεροδροµίων και επίναυλος καυσίµων • Φιλοδωρήµατα/αχθοφορικά • Είσοδοι στους επισκεπτόµενους χώρους. • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαµβανόµενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση: • Η σειρά των εκδροµών και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καµιά από αυτές • Το πρόγραµµα µπορεί να πραγµατοποιηθεί και αντίστροφα.

 

ΕΚΔΡΟΜΗ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΚΑΤΗΓ. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛ.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΦΟΡΟΙ & ΕΠΙΝ. ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ/ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Βουδαπέστη - Πράγα - Βιέννη

23, 30/7, 4, 11/8

4* Αrena/BW Hungaria/Dorint/NH Prague /Ananas ήπαρ.

650

220

50

145

Πρόγευμα & 4 γεύματα

Πτήσειςμε Austrian

ΟS804 ATH-VIE 0730-0845

OS803 VIE-ATH 2115-0030