Skip to main content

Μπρυζ - Ταξίδι σαν παραμύθι | Ιούνιος - Νοέμβριος 2021 απο 759€

19/6, 23/9, 27/10, 18/11     Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ  με Aegean

Ένα πρόγραμμα γεμάτο εκδρομές και όχι προαιρετικές δραστηριότητες!

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Πλούσιες ξεναγήσεις και επισκέψεις στα σημαντικότερα μνημεία και τα αξιοθέατα των πόλεων που επισκεπτόμαστε
  • 4  διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδχοείο HOTEL DE’ MEDICI Brugge 4*, στη μαγευτική Μπρυζ, που λόγω του υψηλού κόστους της συνήθως προσφέρεται μόνο σαν ημερήσια εκδρομή.
  • Επίσκεψη του μοναδικού ψυχαγωγικού πάρκου Έφτελινγκ, ένα παράδεισο για μικρούς και μεγάλους.
  • Επίσκεψη στην πόλη της Γάνδης.
  • Τέλειες πτήσεις με πρωινή άφιξη και απογευματινή επιστροφή.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΜΠΡΥΖ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τις Βρυξέλλες, μία από τις πιο όμορφες πόλεις του Βελγίου και έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την άφιξή μας ξεκινάμε μια περιεκτική ξενάγηση στην όμορφη και ειδυλλιακή πρωτεύουσα.

Θα δούμε την κεντρική πλατεία Grand Place, μία από τις εντυπωσιακότερες πλατείες της Ευρώπης, το πασίγνωστο αγαλματάκι Manneken Pis, το οποίο απεικονίζει ένα μικρό παιδάκι που ουρεί και λέγεται ότι πρόκειται για τον γιο ενός δούκα που ουρεί πάνω από τα στρατεύματα των εχθρών πριν από μια μάχη.

Άλλα αξιοθέατα που θα θαυμάσουμε είναι το Ατόμιουμ, το Heysel Stadium, τη Mini Europe με τα κυριότερα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα σε κλίμακα 1/12, τα βασιλικά παλάτια του Laken και τον ομώνυμο βασιλικό ναό, τον γιαπωνέζικο πύργο, την κινέζικη παγόδα, το χρηματιστήριο, την πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο γοτθικού ρυθμού ναό της Παναγίας, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου.

Μεταφορά στην Μπρυζ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΥΖ – ΓΑΝΔΗ – ΜΠΡΥΖ (ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΜΠΡΥΖ)

Πρωινή βόλτα για να γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρυζ, μία από τις ομορφότερες της Κεντρικής Ευρώπης.

Περιήγηση πεζή στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατά της, όπως το πάρκο με τη Λίμνη της Αγάπης, το νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη που είναι το παλαιότερο στην Ευρώπη, τον ναό της Παναγίας, το μέγαρο των αρχόντων, τη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, τους κήπους του Arends, το κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο χρηματιστήριο του κόσμου και το ιστορικό κέντρο, ένα μοναδικό στολίδι της πόλης.

Στη συνέχεια αναχωρούμε με πούλμαν για τη Γάνδη, όπου θα δούμε το Διοικητήριο, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Saint Bavo με έργα του Ρούμπενς, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Άικ. Θα δούμε, επίσης, το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη, που κατά τον Μεσαίωνα υπήρξε ένα σπουδαίο εμπορικό σταυροδρόμι της Ευρώπης.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΥΖ – ΑΜΒΕΡΣΑ – ΠΑΡΚΟ ΕΦΤΕΛΙΝΓΚ – ΜΠΡΥΖ (ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΜΠΡΥΖ)

Πρωινή αναχώρηση, όπου θα μεταφερθούμε στη δεύτερη χώρα της Μπενελούξ, την Ολλανδία, για μια ολοήμερη εκδρομή στο παραμυθένιο Έφτελινγκ! Κατά την διαδρομή μας θα περάσουμε από το παγκοσμίου φήμης λιμάνι της Αμβέρσας. Νιώστε την ξεγνοιασιά και ξυπνήστε το παιδί (ή τον έφηβο) που κρύβεται μέσα σας κι απολαύστε ένα υπερ-θέαμα που μόνο το Έφτελινγκ μπορεί να προσφέρει! Χαθείτε μέσα στα κρυφά περάσματα του κάστρου Symbolica, δοκιμάστε τις αντοχές σας στον καταπληκτικό καταδυτικό πύργο Baron 1898, νιώστε την αδρεναλίνη να φτάνει στα ύψη στα διαφορετικά roller coasters (The Flying Dutchman, George and the Dragon, Bab Truck), απολαύστε ένα θέαμα εποχής με ιππότες, βασίλισσες και δράκους στο Raveleijn, ταξιδέψτε με το ονειρικό Dreamflight σε χώρους και μέρη όπου μόνο η φαντασία μπορεί να σας οδηγήσει, ή αφεθείτε στη μαγεία της Aquanura, ενός φαντασμαγορικού συνδυασμού μουσικής και νερού, με σιντριβάνια που φτάνουν τα 45 μέτρα ύψος(!) Και δεν είναι μόνον αυτά!!!!

Τα αξιοθέατα του πάρκου είναι βασισμένα σε στοιχεία από αρχαίους μύθους και θρύλους, παραμύθια, μύθους και λαογραφία.

Είναι το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στην Ολλανδία και ένα από τα παλαιότερα θεματικά πάρκα στον κόσμο. Είναι διπλάσιο από το αρχικό πάρκο Disneyland στην Καλιφόρνια. Κάθε χρόνο το πάρκο δέχεται περίπου 5 εκατομμύρια επισκέπτες. Το 2016 ήταν το τρίτο πιο δημοφιλές θεματικό πάρκο στην Ευρώπη, πίσω από το Disneyland Paris και το Europapark.

Το Έφτελινγκ χτίστηκε σε ένα υπαρκτό πευκοδάσος που βρίσκεται σε μια αγροτική περιοχή, δίνοντάς του τον χαρακτήρα ενός «φυσικού πάρκου». Μαζί με τις μεγάλες λίμνες και τους κήπους ο άφθονος πράσινος χώρος είναι μάλλον ασυνήθιστος μεταξύ των κορυφαίων θεματικών πάρκων του κόσμου.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΥΖ – ΛΙΛ (Γαλλία) – ΜΠΡΥΖ (ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΜΠΡΥΖ)

Πρωινή αναχώρηση για την πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης στη Λιλ της Γαλλίας (η αγορά παραμένει ανοιχτή έως τις 30/12). Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή την πόλη τη συγκεκριμένη εποχή, καθώς είναι διακοσμημένη με φώτα και χρώμα. Γύρω από την αγορά των Χριστουγέννων ολόκληρη η πόλη καλύπτεται από ένα τεράστιο στεφάνι από γιρλάντες.

Στο Place Rihour υπάρχουν εντυπωσιακά ξυλόγλυπτα σαλέ με ιδέες για δώρα, ειδώλια για τη γέννηση, χριστουγεννιάτικα στολίδια και γιορτινά φαγητά. Μπορείτε εδώ να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ και να ανακαλύψετε τεχνικές και χειροτεχνίες από τη Ρωσία, τον Καναδά και την Πολωνία! Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το μελόψωμο και άλλες λιχουδιές, τις οποίες μπορείτε να φάτε επί τόπου με συνοδευτικό ένα ποτήρι ζεστό κρασί. Ένας τροχός του Ferris στρέφεται στην κεντρική πλατεία, η οποία μετατρέπεται σε χειμωνιάτικο τοπίο που κυριαρχείται από ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα καταστήματα κάθε χρόνο δίνουν ρεσιτάλ πρωτοτυπίας. Και τα 3.000 καταστήματα στην πόλη προσφέρουν κάτι για κάθε γούστο και κάθε προϋπολογισμό.

Μην παραλείψετε να πιείτε μια ζεστή σοκολάτα σε κάποιο από τα πολλά και πανέμορφα καφέ της πόλης!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΥΖ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Ημέρα ελεύθερη για τις τελευταίες βόλτες ή και αγορές στην κουκλίστικη αυτή πόλη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 759 € 210 €
  Twin Room 759 € 210 €
  Triple Room 759 € 210 €
  Single Room 1089 € 210 €

Extras

+ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΕΦΤΕΛΙΝΓΚ  :  40 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή σε οικονομική θέση.
  • 4  διανυκτερεύσεις στην Μπρυζ σε  ξενοδοχείο 4* (Hotel De Medici. 
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Ημερήσια εκδρομή στο πάρκο Έφτελινγκ στην Ολλανδία (είσοδος δεν περιλαμβάνεται).
  • Ημερήσια εκδρομή στη Λιλ στη Γαλλία
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αυτές αναγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται 

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την καθεμία κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 210
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Η είσοδος στο Πάρκο Έφτελινγκ