Skip to main content

Ονειρεμένα Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά στην παραμυθένια Μπρυζ! 2020 απο 545,00

Μπρυζ  με Βρυξέλλες, Γάνδη, Αμβέρσα  (Τουρναί, Λιλ, Υπρ)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 24, 31 Δεκεμβρίου                4 μέρες

 

Ονειρεμένα Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά στην παραμυθένια Μπρυζ!  
Αν τα Χριστούγεννα είχαν πρωτεύουσα, τότε η λιλιπούτεια αυτή πόλη της δυτικής Φλάνδρας θα άξιζε επάξια αυτόν τον τίτλο! 
Ελάτε να περπατήσουμε μαζί κατά μήκος των μαγευτικών καναλιών και των πέτρινων γεφυριών της πόλης, να χαζέψουμε τις λίμνες με τους κατάλευκους κύκνους, να διασχίσουμε τα λιθόστρωτα σοκάκια, να θαυμάσουμε τα γραφικά αρχοντικά και τα περίτεχνα μεσαιωνικά κτίρια των Συντεχνιών, να δούμε πύργους και καθεδρικούς, να δοκιμάσουμε εκλεκτές σοκολάτες, να χαλαρώσουμε σε κουκλίστικα μπιστρό, να απολαύσουμε λιχουδιές και υπέροχες τοπικές μπύρες, να "χαθούμε" μέσα σε μια από τις πιο όμορφες Χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης, να σας πούμε ιστορίες και θρύλους της πόλης... Η Μπρυζ φοράει τα γιορτινά της και σας περιμένει!

Και ακόμα, να επισκεφθούμε τις πανέμορφες Βρυξέλλες, την επιβλητική Γάνδη, την "πόλη των διαμαντιών" Αμβέρσα και αν θέλετε, μπορούμε να ανακαλύψουμε δύο από τις σπάνια επισκεπτόμενες πόλεις του Βελγίου - την Τουρναί, μια από τις παλαιότερες πόλεις της χώρας, καθώς και την ιστορική πόλη Υπρ - αλλά και την γοητευτική Γαλλική πόλη Λιλ.

 

Προγραμμα

1η μέρα: Αθήνα - Βρυξέλλες, Περιήγηση - Μπρυζ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το καταπράσινο πάρκο Ηeysel με το ομώνυμο θρυλικό στάδιο, την Mini-Europe, το βασιλικό παλάτι, την Κινέζικη παγόδα, τον Γιαπωνέζικο πύργο και θα φωτογραφήσουμε την πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή του ATOMIUM. Περνώντας από το σύγχρονο κέντρο της πόλης και προχωρώντας προς το ιστορικό, θα δούμε το μπαρόκ Χρηματιστήριο, την αριστοκρατική πλατεία Grand-Sablon, το παρκάκι-πίνακα ζωγραφικής Square du Petit-Sablon και το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για τη μαγευτική Μπρυζ. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH BRUGGE 4* (www.nh-hotels.com). Το βράδυ θα περπατήσουμε με τον αρχηγό μας στο πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Μπρυζ, Ξενάγηση 

Σήμερα θα περπατήσουμε κατά μήκος των μαγευτικών καναλιών και των πέτρινων, μικρών γεφυριών της πόλης, θα διασχίσουμε τα σοκάκια γύρω από το μεσαιωνικό κωδωνοστάσιο της κεντρικής πλατείας Grotte Markt και της πλατείας του Δημαρχείου Burg Markt και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό Notre-Dame de Bruges. Ελεύθερος χρόνος στην υπέροχη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Μπρυζ, Ελεύθερη μέρα (Προαιρετική εκδρομή: Τουρναί, Λιλ, Υπρ)

Ελεύθερη μέρα για βόλτες και επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε την προαιρετική ολοήμερη εκδρομή μας σε δύο σπάνια επισκεπτόμενες πόλεις του Βελγίου - την Τουρναί και την Υπρ - καθώς και στην πανέμορφη Γαλλική πόλη Λιλ.

Περιγραφή προαιρετικής εκδρομής: Πρωινή αναχώρηση για την Τουρναί (Tournai), μια από τις παλαιότερες πόλεις του Βελγίου, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Εσκώ (Σχέλντε). Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον ρομανο-γοτθικό Καθεδρικό ναό της Παναγίας και το κωδωνοστάσιο (Belfort) που είναι τα παλαιότερα της χώρας και αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Θα δούμε επίσης την κεντρική πλατεία Grand Place με τα σιντριβάνια και τα όμορφα καφέ, τη γέφυρα Pont des Trous κ.ά. Συνεχίζουμε για την Λιλ (Lille), την τέταρτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Γαλλίας μετά το Παρίσι, τη Λυών και τη Μασσαλία (η χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης παραμένει ανοιχτή έως τις 30/12). Φθάνοντας, θα δούμε το εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο της Όπερας, θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα χρωματιστά σπιτάκια και τα εντυπωσιακά κτίρια, θα φθάσουμε στην πλατεία Général-de-Gaulle και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε έναν καφέ, να δοκιμάσουμε τις τοπικές λιχουδιές και να επισκεφθούμε τα γύρω μικρομάγαζα. Επιστρέφουμε στο Βέλγιο και επισκεπτόμαστε μια ακόμα ιστορική πόλη, την Υπρ (Ypres), όπου στις 31 Αυγούστου 1917 γράφτηκε εκεί μια από τις πιο αιματηρές σελίδες του Α΄ παγκοσμίου πολέμου. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Μπρυζ. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Μπρυζ - Γάνδη - Αμβέρσα - Βρυξέλλες - Αθήνα    

Πρωινή αναχώρηση για την επιβλητική Γάνδη, όπου θα επισκεφθούμε τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Saint Bavo (τοπικός άγιος της Γάνδης του 7ου αιώνα, ο πρώτος ιεραπόστολος στη Φλάνδρα και τη Γαλλία), για να δούμε ένα αριστούργημα τέχνης του 15ου αιώνα - το πολύπτυχο των αδερφών Van Eyck "Ο Μυστικός Αμνός" - και θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αμβέρσα (Antwerpen), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου και το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης μετά το Αμβούργο και το Ρότερνταμ. Η Αμβέρσα είναι γνωστή και ως "η πόλη των διαμαντιών", καθώς εκεί διακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός διαμαντιών στον κόσμο. Φθάνοντας, θα περιηγηθούμε στο κέντρο της παλιάς πόλης με τα καλντερίμια και τα γραφικά δρομάκια, τις γκαλερί τέχνης, τις σοκολατερί και τις μπουτίκ, τα καφέ και τα εστιατόρια και θα φθάσουμε στην κεντρική πλατεία Grote Markt, την μεγαλύτερη και ομορφότερη της πόλης, με το Δημαρχείο, τα ιστορικά κτίρια των Συντεχνιών και τον περίφημο Καθεδρικό ναό - τον πιο εντυπωσιακό της χώρας - που φιλοξενεί ένα από τα διασημότερα έργα του Ρούμπενς, την "Αποκαθήλωση". Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο των Βρυξελλών απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα.

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 24, 31 Δεκεμβρίου                4 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο                        

Δίκλινο                                       545    

3ο άτομο έως 12 ετών                 445

Μονόκλινο                                 695

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, , parking , φόροι πόλεων: + € 210

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN

ΑΘΗΝΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ    A3 620    08:30΄ - 10:50΄

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΘΗΝΑ    A3 623    19:25΄ - 23:25΄

  • • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NH BRUGGE 4* ή παρόμοιο
  • • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών*
  • • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • •Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • •Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

* Επιπλέον των ασφαλιστικών καλύψεων βάση ΠΔ, που εξακολουθούν ασφαλώς να ισχύουν, έχουμε προσθέσει τις δύο παρακάτω "δικλείδες ασφαλείας", ώστε να είστε ακόμη πιο εξασφαλισμένοι για κάθε απευκταία περίπτωση ασθενείας, σε σχέση με τον Κορωνοϊό:

  1. Εάν έχετε καταβάλει την προκαταβολή ή ακόμα και αν έχετε αποπληρώσει το ταξίδι σας και προσβληθείτε εσείς ή κάποιο μέλος της οικογενείας σας που ταξιδεύει μαζί σας από Covid-19  πριν την αναχώρηση, αναλαμβάνει το γραφείο όλη τη διαχείριση των ακυρωτικών και τη διαδικασία μετάθεσης του ταξιδιού σας σε μεταγενέστερη ημερομηνία, σε συνεννόηση μαζί σας.
  2. Σε περίπτωση που νοσήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το ασφαλιστικό πρόγραμμα που σας παρέχουμε καλύπτει όλα τα έξοδα μέχρι και την ασφαλή επιστροφή σας.