Skip to main content

Θράκη - Αδριανούπολη Πρωτομαγιά 2020 από 170,00

Αλεξανδρούπολη - Αδριανούπολη - Κομοτηνή - Ξάνθη - Δάσος Δαδιάς Πόρτο Λάγος (Βιστωνίδα) - Σουφλί - Φέρρες - Δέλτα Έβρου

1η μέρα: Αθήνα - Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί (05:30) για την Θράκη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας RAMADA PLAZA THRAKI 5* Lux και τακτοποίηση στα πολυτελή του δωμάτια. Μπουφέ δείπνο.

2η μέρα: Κομοτηνή - Ξάνθη - Πόρτο Λάγος (Βιστωνίδα)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για περίπατο στην πόλη της Κομοτηνής. Eπίσκεψη στο μουσείο Καραθεοδωρή και μετά από τον Πύργο του Ρολογιού στην Ερμού και από εκεί προς τα τενεκετζίδικα, τα μαγαζάκια των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων. Συνεχίζουμε την περιήγηση προς τα Μουφτεία της Κομοτηνής και το Εσκί Τζαμί. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Ξάνθη όπου θα περιηγηθούμε πεζή στην παλιά πόλη και θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για βόλτα και τις αγορές σας στα περίφημα ζαχαροπλαστεία της κεντρικής πλατείας. Αργότερα, θα βρεθούμε στο Πόρτο Λάγος, όπου θα επισκεφθούμε το Αγιορείτικο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου μέσα στη λίμνη της Βιστωνίδας. Μπουφέ δείπνο.

3η μέρα: Αδριανούπολη

Πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινά με μία υπέροχη διαδρομή παράλληλα του ποταμού Έβρου, φτάνοντας μέχρι τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου), με κατεύθυνση την πόλη της Αδριανούπολης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα ερείπια των Ορθόδοξων Ιερών Ναών, τα μουσουλμανικά Τεμένη και το Μουσείο Υγείας. Θα επισκεφτούμε ακόμη στο Κάραγατς, το Σιδηροδρομικό Σταθμό της γαλλικής εταιρείας Σιδηροδρόμων, όπου στάθμευε το Όριαν Εξπρές. Πορεία επιστροφής στην Αλεξανδρούπολη. Δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Φέρρες - Δέλτα Έβρου - Δάσος Δαδιάς - Σουφλί

Απολαυστικό πρωϊνό και εκδρομή στις βυζαντινές Φέρρες, με το συγκρότημα λουτρών και το Υδραγωγείο, αξιοθέατα από την εποχή της Τουρκοκρατίας και την Παναγία την Κοσμοσώτειρα. Φτάνοντας στο Δέλτα Έβρου και το Εθνικό του πάρκο (έξοδα ατομικά), θα ενημερωθούμε (καιρού επιτρέποντος) για το οικοσύστημα που σχηματίζει ο ποταμός που προστατεύεται από την συνθήκη Ramsar κα θα περιηγηθούμε μέσα στο Δέλτα του ποταμού. Αργότερα, επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους της Δαδιάς, ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας, μωσαϊκό βιότοπων και φωλιά πολλών σπάνιων ζώων και φυτών που καλύπτει περίπου το 10% του Νομού! Τελευταίος μας σταθμός η πόλη των τεχνιτών του μεταξιού, το Σουφλί. Επιστροφή στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Μπουφέ δείπνο.

5η μέρα: Καβάλα - Αθήνα.

Μπουφέ πρόγευμα. Αναχώρηση από την Θράκη με τις ομορφότερες εικόνες. Σύντομη επίσκεψη για καφεδάκι στην πανέμορφη παραλιακή της Καβάλας και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Σημαντικό: Για την είσοδο Ελλήνων υπηκόων στην Τουρκία, είναι απαραίτητη είτε ταυτότητα νέου τύπου (μηχανογραφική με λατινικά στοιχεία), είτε έγκυρο διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6μηνών από την ημερομηνία εισόδου.

Τιµή κατ’ άτοµο µε πούλµαν µε ηµιδιατροφή + ποτά καθηµερινά.

RAMADA PLAZA THRAKI 5* LUX

5 µέρες

29 Απρ -3 Μαΐου

Δίκλινο

319

3ο άτοµο

265

3ο άτοµο ως 12 ετών

130

4ο άτοµο ως 12 ετών

185

3o/4o άτ. 12 εως 18 ετών

220

Μονόκλινο

398

Τιµή κατ’ άτοµο µε δικό σας µέσον Ι.Χ. (χωρίς εκδροµές) µε ηµιδιατροφή + ποτά καθηµερινά.

3 µέρες/ 2 νύχτες

4 µέρες/ 3 νύχτες

119

170

90

130

Δωρεάν

Δωρεάν

55

75

75

102

164

232

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές-εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο RAMADA PLAZA THRAKI 5* Lux στην Αλεξανδρούπολη • Μπουφέ πρωϊνό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.