Skip to main content

Πανόραμα Κεντρικής Ελλάδας και ΜΥΛΟΣ των ΞΩΤΙΚΩΝ Γιορτές 2022-23! από 239€!

Αναχωρήσεις: 23, 30/12/2022 & 05/01/2023...Διάρκεια: 4 ημέρες 

 Τα Τρίκαλα «μεταμορφώνονται» σε πόλη Φιλοξενίας & Χαράς !!! Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών Καλαμπάκα – Μετέωρα - Μύλος Ξωτικών – Ιωάννινα – Μέτσοβο – Πύλη – Ελάτη – Περτούλι – Τρίκαλα – Λίμνη Πλαστήρα

Early Booking: Για κρατήσεις έως 30/11, έκπτωση -30€ κατ’ άτομο

 

Η πόλη των Τρικάλων γιορτάζει και προσκαλεί όλη την Ελλάδα στο πιο μεγάλο και παραμυθένιο Εργοστάσιο του Άι Βασίλη!

Στο κέντρο της πόλης, στην ονειρική πρωτεύουσα των Χριστουγέννων,

κάθε γωνιά, κάθε πλατεία… θα είναι λαμπερή…

γεμάτη από παιχνίδια και εκπλήξεις…

Γιορτές στην πόλη των Θαυμάτων!

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών Καλαμπάκα – Μετέωρα – Τρίκαλα – Μύλος Ξωτικών

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Καλαμπάκα. Αρχικά θα επισκεφθούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων &  Μουσείο Μανιταριών. Τριακόσια είδη ζώων και δεκάδες είδη μανιταριών φιλοξενούνται σε ένα χώρο 1100 τ.μ., όπως ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Πρόκειται για ένα «τεράστιο έργο τέχνης», μια μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους! Έχοντας επισκεφθεί το μουσείο θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας προκειμένου να απολαύσουμε το γεύμα μας σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής (έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τα μοναδικά Μετέωρα με τις φημισμένες Μονές. Θα επισκεφθούμε τη γυναικεία Μονή Αγίου Στεφάνου και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης. Κτισμένο επάνω στους βράχους, πρόκειται για το πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος. Οι Μονές όπως σήμερα σώζονται και λειτουργούν, είναι τόπος αναγνωρισμένος ως διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο από την UNESCO. Ακολουθεί η πορεία προς τον τελικό μας προορισμό, τα Τρίκαλα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας, το κεντρικότατο Αχίλλειον, στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Η πόλη φορά τα γιορτινά της και μας προσκαλεί προκειμένου να μας προσφέρει πανέμορφες εικόνες. Ακολουθήστε το κάλεσμα του Μύλου των Ξωτικών…! Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουμε την όμορφη βόλτα με την καρδιά μας… Το βράδυ σας προτείνουμε να γευτείτε παραδοσιακά ουζομεζεδάκια σε κάποια από τις ταβέρνες και τα πολλά ουζερί της πόλης (έξοδα ατομικά). Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ιωάννινα – Μέτσοβο

Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε προς τα Ιωάννινα μέσω Εγνατίας οδού. Η πόλη χτισμένη στο κέντρο μίας όμορφης κοιλάδας, δίπλα στη μαγική λίμνη με το φημισμένο νησάκι της, είναι πλούσια σε αξιοθέατα και φημίζεται για τα ασημικά της, αλλά και τις φρέσκες πίτες της! Φθάνοντας, χρόνος στη διάθεσή σας προκειμένου να περιηγηθείτε στο Κάστρο της και την παλιά της πόλη. Ακολουθεί πορεία προς Μέτσοβο. Άφιξη στη γραφική και παραδοσιακή κωμόπολη με την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην όμορφη πλατεία με τον επιβλητικό πλάτανο και τα παραδοσιακά μαγαζάκια όπου θα βρούμε ξεχωριστά τοπικά προϊόντα, Μετσοβίτικα τυριά και κρασιά, άλλα και όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τον καφέ μας. Επιστροφή στα Τρίκαλα. Εορταστικό δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πύλη – Ελάτη – Περτούλι

Χρόνια Πολλά! Έχοντας απολαύσει το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε προκειμένου να γνωρίσουμε τα χωριά του Κόζιακα. Πρώτη μας στάση είναι η Πύλη, όπου θα επισκεφθούμε την τοξωτή γέφυρα και τη βυζαντινή εκκλησία του 13ου αιώνα Πόρτα Παναγιά, με τον υπέροχο διάκοσμο και την αξιόλογη ιστορία. Συνεχίζουμε για το Περτούλι, έναν από τους κορυφαίους χειμερινούς  προορισμούς. Χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, με γραφικά πέτρινα σπίτια, ξεχωρίζει για την υπέροχη φύση του, αλλά και το χιονοδρομικό του κέντρο. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή μας για φαγητό, βόλτα και καφέ (έξοδα ατομικά). Επόμενος σταθμός μας ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα χωριά του νομού, το οποίο περιβάλλεται από ένα υπέροχο δάσος με έλατα, η Ελάτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Προτείνουμε να κάνετε μια όμορφη βόλτα στα Τρίκαλα ή να επιβιβαστείτε στο γραφικό τρενάκι ώστε να επισκεφθείτε ακόμη μια φορά τον Μύλο των Ξωτικών!  Διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: Τρίκαλα – Λίμνη Πλαστήρα – Αθήνα

Πρόγευμα και ακολούθως σας προτείνουμε να απολαύσετε μία όμορφη πρωινή βόλτα στην πόλη των Τρικάλων. Θαυμάστε την πανέμορφη κεντρική γέφυρά της, το Φρούριο με το ρολόι του, την παλιά Μεσαιωνική συνοικία της πόλης Βαρούσι, το Κουρσούμ-Τζαμί όπου στεγάζεται το «Μουσείο Τσιτσάνη» με πλήθος φωτογραφιών, χειρόγραφων και ποικίλο υλικό του μεγάλου μας συνθέτη & τραγουδιστή, αλλά και απολαύστε τον καφέ σας στον πεζόδρομο της Ασκληπιού. Εν συνεχεία αναχώρηση για την υπέροχη τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, με τα γραφικά παραλίμνια χωριουδάκια, την εντυπωσιακή θέα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών, τη «μικρή Ελβετία» όπως την χαρακτηρίζουν οι ενθουσιώδεις επισκέπτες της, όπου και θα γευματίσουμε (έξοδα ατομικά). Αναχώρηση προς Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο :     

Αναχωρήσεις

2κλινο

Επιβάρυνση 1κλινου

3ο/4ο άτομο *

 

3ο/4ο άτομο

παιδί

2 έως 12 ετών *

4ημ.

23, 30/12

€ 269

+ € 130

€ 179

€ 129

4ημ.

05/01

€ 239

+ € 110

€ 169

€ 119

*σε επιπρόσθετο πτυσσόμενο κρεβάτι

 

Early Booking: Για κρατήσεις έως 30/11, έκπτωση -30€ κατ’ άτομο

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές – Μεταφορές με τα πολυτελή μας πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • 3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο Αχίλλειον 3* στο κέντρο των Τρικάλων
  • Πρωινό στο ξενοδοχείο διαμονής
  • Εορταστικό δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο στις 24 & τις 31/12
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
  • Ο φόρος διαμονής

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε χώρους και μουσεία.
  • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

                              

Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις, εφόσον το απαιτούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες, για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής.

 

 

«ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ»

ΤΟ ΠΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

 ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ

ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ!