Skip to main content

Κρυμμένες ομορφιές της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, Μετέωρα, με ημιδιατροφή | Χριστούγεννα 2022 από 385€

23/12, 30/12, 3/1  Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Διαμονή στο νεόκτιστο (2015) και πολυτελές Grand Meteora Hotel 4* , στο Καστράκι, χωριό «φωλιασμένο» στους ιερούς βράχους .
  • Ένα ταξίδι όχι μόνο στα Μετέωρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πανέμορφης Θεσσαλίας και της Ηπείρου, αλλά και στην περιοχή των Γρεβενών στη Μακεδονία.
  • Επίσκεψη στη φωτογενή Νεράιδα, η άλλοτε Σπινάσα των ελάτων, με απεριόριστη θέα στη λίμνη Πλαστήρα, την τεχνητή λίμνη με τη μαγική ομορφιά που την κάνουν ακόμη ομορφότερη οι ορεινοί όγκοι των Αγράφων που την περιβάλλουν.
  • Επίσκεψη στο Φράγμα, την υλοποίηση της ιδέας του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, αλλά και στην πλαζ Λαμπερού, με τοπικά προϊόντα του Συνεταιρισμού Γυναικών Λίμνης Πλαστήρα.
  • Στην περιοχή παράγεται και το διάσημο κόκκινο κρασί « Μαύρος Μεσενικόλας», Ονομασία Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (ΟΠΑΠ)
  • Επίσκεψη στο Νιοχώρι, στην πλαγιά πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα!
  • Οδοιπορικό στα Μετέωρα! Η μοναστική παράδοση, το διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της ανθρωπότητας που εκτός από το δέος που προκαλεί, αποτελεί και μοναδικό σκηνικό πολλών κινηματογραφικών ταινιών - αναφέρουμε το « Για τα μάτια σου μόνο» με τον Τζέιμς Μποντ να σκαρφαλώνει σ’ ένα από τα έξι εναπομείναντα μοναστήρια, εκείνο του Αγίου Βαρλαάμ! Ταινία που άφησε εποχή!
  • Στην περιοχή βρίσκεται η μεγαλύτερη αποικία του σπάνιου πουλιού Ασπροπάρη στην Ελλάδα!
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών: Δύο μουσεία που στεγάζονται σε έναν χώρο περίπου 1100 τ.μ.! Μια πανέμορφη ξενάγηση(ατομικά έξοδα).
  • Ελληνική γαστρονομία στο εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων «Μήλιος» στο Καστράκι! Θα γευτούμε αλλά και θα δούμε πώς παρασκευάζονται τα γλυκά σουτζούκια (το παραδοσιακό σουτζούκι  φτιάχνεται με μουσταλευριά και καρύδι) αλλά και άλλα προϊόντα του μούστου!
  • Επίσκεψη στο «άγνωστο» πέτρινο γεφύρι της Σαρακήνας!
  • Στο ταξίδι αυτό θα θαυμάσουμε δύο από τα δημιουργήματα του Αγίου Βησσαρίωνα του γεφυροποιού επί του Πηνειού ποταμού! Το αρχικά εξάτοξο γεφύρι της Σαρακήνας (σήμερα τετράτοξο) κάτω από το οποίο διέρχεται η βαθύτερη κοίτη του Πηνειού ποταμού και επίσης το γεφύρι Αγ. Βησσαρίων, προς Πύλη Τρικάλων (στο δεύτερο θα περπατήσουμε επίσης).
  • Πύλη – Πόρτα Παναγιά – Ελάτη – Περτούλι: Τα ξακουστά και παραδοσιακά χωριά του Ασπροποτάμου μάς περιμένουν! Ουσιαστικά διασχίζοντας το Περτούλι, βρισκόμαστε στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου Τρικάλων, που είναι δημόσιο δάσος, αλλά και στην «Ελεγχόμενη Κυνηγητική Περιοχή του Κόζιακα». Η γραφικότητα των εξαίσιων χωριών της παράδοσης, των πράσινων χωριών της Ελλάδας, θα σας καταπλήξει!
  • Μέτσοβο: Το διάσημο ηπειρώτικο χωριό των ευεργετών! Ευεργέτες του δημιούργησαν το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Με ετυμολογία από τη σλάβικη «μέτσκα» (αρκούδα) και «όβο» (χωριό), το χωριό του κρασιού με πιο γνωστό παρασκευαστή τον αμπελώνα του κατωίου της οικογενείας των Αβέρωφ  και με την εξαίσια Πινακοθήκη και το Λαογραφικό μουσείο!
  • Επίσκεψη στη Βωβούσα, από τα ωραιότερα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, με το υπέροχο πέτρινο γεφύρι καταμεσής του οικισμού.

 

1η ημέρα: Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα (χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι) – Καστράκι Καλαμπάκας

Αναχώρηση 07.30 από Αθήνα για την υπέροχη λίμνη Πλαστήρα. Μια τεχνητή λίμνη σε πλήρη αρμονία με το φυσικό τοπίο, πλούσια σε αξιοθέατα. Θα περάσουμε τα χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι για να φτάσουμε στο φράγμα και στην πλαζ του Λαμπερού. Θα συνεχίσουμε για την Καλαμπάκα με τα επιβλητικά Μετέωρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Καστράκι – Μετέωρα – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών – Τρίκαλα

Πρόγευμα και επίσκεψη στους γιγάντιους μοναστηριακούς βράχους των Μετεώρων πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας που δημιουργούν ένα θέαμα μοναδικό στον κόσμο. Ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών που είναι ένα μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, σε ένα επιβλητικό κτίριο 1.100 τ.μ.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τα Τρίκαλα, από τις πιο ωραίες πόλεις της Ελλάδας, μια μικρή «Ευρώπη» στην καρδιά της Θεσσαλίας. Επισκεπτόμαστε τον «Μύλο των Ξωτικών» το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας. Συνεχίζουμε την περιπλάνησή μας στην πόλη των Τρικάλων και θα δούμε στολισμένο τον Ληθαίο ποταμό, την περιοχή Μανάβικα και να ζήσουμε την γιορτινή ατμόσφαιρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το ρεβεγιόν και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Καστράκι - Μέτσοβο - Καστράκι

Μετά το πρωινό, εκδρομή στο Μέτσοβο. Χτισμένο σε ύψος 1.200 μ., πάνω στις πλαγιές της Πίνδου, είναι ένα μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου. Γεύμα ελεύθερο. Ξεκινώντας από την επαφή με τον πολιτισμό του, στο ανοικοδομημένο αρχοντικό της οικογένειας Τοσίτσα μπορούμε να επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου. Στην Πινακοθήκη Αβέρωφ (εκ του Ευάγγελου Αβέρωφ που καταγόταν από το Μέτσοβο) θα δούμε μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από πίνακες Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα, όπως επίσης και μια αξιόλογη συλλογή γλυπτών και χαρακτικών. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Θα δοκιμάσουμε τα φημισμένα τυριά και τα κρασιά της περιοχής και θα κάνουμε μια βόλτα στα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Καστράκι – Γεφύρια Αγ. Βησσαρίονος- Πύλη – Πόρτα Παναγιά – Ελάτη – Περτούλι – Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για την Πύλη Τρικάλων. Είναι η είσοδος του φαραγγιού που οδηγεί στα ορεινά χωριά της Πίνδου. Μέσα στο χωριό κυλάει ο ποταμός Πορταϊκός, ο οποίος στη συνέχεια εκβάλλει στον Πηνειό. Στην όχθη του ποταμού θα συναντήσουμε τη βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά. Στο δρόμο για την Πύλη Τρικάλων θα θαυμάσουμε αλλά και θα περπατήσουμε στο γεφύρι Αγ. Βησσαρίων, ένα γεφύρι δημιούργημα του Αγίου Βησσαρίωνα του γεφυροποιού επί του Πηνειού ποταμού, και το άγνωστο πέτρινο γεφύρι της Σαρακίνας. Αυτό είναι το δεύτερο από τα γεφύρια του Αγίου Βησσαρίωνα. Το γεφύρι της Σαρακίνας ήταν αρχικά εξάτοξο (σήμερα τετράτοξο) κάτω από το οποίο διέρχεται η βαθύτερη κοίτη του Πηνειού ποταμού. Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στην Ελάτη, από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του Ν. Τρικάλων. Είναι χτισμένη σε ύψος από 880 έως 950 μ. και φυσικά βρίσκεται μέσα στα... έλατα. Ακριβώς πάνω από το χωριό δεσπόζει το βουνό Κόζιακας, το οποίο έχει ύψος 1.900 μ. Το Περτούλι είναι ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο και αυτό μέσα στα έλατα.

Σιγά σιγά και γεμάτοι από υπέροχες εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2022- Τιμή από 385€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 385 € 0 €
  Twin Room 385 € 0 €
  Single Room 505 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/12/2022- Τιμή από 385€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 385 € 0 €
  Twin Room 385 € 0 €
  Single Room 505 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  3/1/2023- Τιμή από 385€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 385 € 0 €
  Twin Room 385 € 0 €
  Single Room 505 € 0 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Grand Meteora Hotel 4* στο Καστράκι Καλαμπάκας                   
  • Πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.  
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται

  • Η είσοδος στους επισκεπτόμενους χώρους, σε μουσεία και αρχαιολογικά μνημεία, εκτός από ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ότι περιλαμβάνεται.
  • Γεύματα που δεν περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων. 
  • Φόρος διαμονής.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.