Skip to main content

Πήλιο 28η Οκτωβριου 2020 απο 180,00

Στο βουνό των Κενταύρων!   26 - 28/10

Στο αρχοντικό ξενοδοχείο “Portaria Hotel & Spa 4*”στην Πορταριά, για μια ονειρεμένη διαμονή!

1η μέρα: Αθήνα - Μακρινίτσα - Πορταριά

Αναχώρηση από Αθήνα στις 08:00 με κατεύθυνση το “Μπαλκόνι του Πηλίου” την ξακουστή Μακρινίτσα, που κουρνιασμένη στην πλαγιά του βουνού στέκεται σαν ακοίμητος βιγλάτορας πάνω από την πόλη του Βόλου. Περίπατος μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, φωτογραφίες στη μαρμάρινη βρύση “αθάνατο νερό” με τους λεοντόμορφους κρουνούς και χρόνος για καφεδάκι στον ξακουστό “Θεόφιλο”. Αφού απολαύσουμε την εκθαμβωτική θέα, θα κατευθυνθούμε στην Πορταριά με τα γραφικά καλντερίμια την Παναγία Πορταρέα. Εγκατάσταση στο Portaria Hotel & Spa 4* στην Πορταριά. Το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Τραινάκι του Πηλίου - Μηλιές

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τα Άνω Λεχώνια για επιβίβαση στο θρυλικό τραινάκι του Πηλίου (έξοδα ατομικά) που θα μας μεταφέρει μέχρι τις Μηλιές. Ταξίδι απολαυστικό και μεγαλειώδες με την αίσθηση μιας άλλης εποχής, εμπειρία μοναδική πλέον στην ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Στις Μηλιές, την πατρίδα του Άνθιμου Γαζή, θα δούμε τη δημόσια βιβλιοθήκη με την ονομασία Ψυχής Άκος με τα σπάνια χειρόγραφα, καθώς και το λαογραφικό μουσείο με μια σπάνια σημαία στο εσωτερικό του της επανάστασης. Επίσης επισκεπτόμαστε την ιστορική εκκλησία των Παμεγίστων Ταξιαρχών 1741. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και απόγευμα ελεύθερο για να εξερευνήσετε την μοναδική Πορταριά. Το βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Αρχαιολογικό Μουσείο - Βόλος - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και λίγος χρόνος ακόμα στην θαλπωρή του αρχοντικού ξενοδοχείου μας. Αναχωρούμε για την πόλη του Βόλου για επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιότερα της χώρας μας και κεντρικό της Θεσσαλίας, που στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό κτήριο του 1909. Έπειτα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το καταπληκτικό μουσείο Πόλης (έξοδα ατομικά) που περιλαμβάνει την ιστορία 90 ετών της σύγχρονης πόλης (Νέας Ιωνίας) και στεγάζεται σε κτίριο πρώην καπναποθήκης. Χρόνος για γεύμα στα ξακουστά τσιπουράδικα της παραλιακής .Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Σημαντική σημείωση: Εάν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τροποποιήσει τα ισχύοντα δρομολόγια, μπορεί να διαφοροποιηθεί η σειρά επισκέψεων. Εάν δεν υπάρξει κανένα δρομολόγιο του “μουτζούρη” κατά τις ημέρες διαμονής μας, η μετάβαση στις Μηλιές θα γίνει οδικώς με το πούλμαν.

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή

 

3 μέρες

26 - 28/10

Δίκλινο

180

3ο άτομο

128

Μονόκλινο

230

Επιβάρυνση για πλευρική θέα θάλασσα 20 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση.

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο “Portaria Hotel & Spa 4*” στην Πορταριά • Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Φ.Π.Α.