Skip to main content

Αράχωβα - Δελφοί με διαμονή στην Αράχωβα!ΑΠΟ 298,00

Αράχωβα - Δελφοί - Γύρος της Λίμνης Μόρνου & ορεινών χωριών Φωκίδας - Παρνασσός - Μεταλλευτικό Πάρκο - Γραβιά - Αγόριανη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 10/04

Πρόγραμμα
 
1η ΗΜΕΡΑ
Όσιος Λουκάς- Αράχωβα
Μ. Παρασκευή: Πρωινή αναχώρηση για το βασιλομονάστηρο του Οσίου Λουκά, επίσκεψη, στη συνέχεια μετάβαση στους Δελφούς, άφιξη στην περιοχή και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο (θέατρο-Στάδιο). Θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο των Δελφών (έξοδα ατομικά) από επίσημο ξεναγό, όπου φυλάσσονται τα ευρήματα των ανασκαφών και ο εκπληκτικός Ηνίοχος. Άφιξη στην Αράχωβα και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία Santa Marina 4* ή Anemolia 4*. Δείπνο, παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ
Δελφοί-Άμφισσα-Λιδορίκι-Λ. Μόρνου-Ορεινά χωριά Φωκίδας
Μ. Σάββατο: Πρωινό και αναχώρηση μέσω Άμφισσας. Ξεκινάμε με το γύρο της λίμνης Μόρνου. Στο δρόμο μας το Λιδορίκι, στους πρόποδες της οροσειράς της Γκιώνας, που «αγναντεύει» προς τη λίμνη.Περιμετρικά της λίμνης βλέπουμε το χωριό Κάλιο, με τα ελάχιστα σπίτια που απέμειναν από τα νερά της τεχνητής λίμνης. Ακολουθώντας την κοίτη του Μόρνου φθάνουμε στη Συκιά, χωριό με παραδο σιακή αρχιτεκτονική και πανέμορφη θέα.Επόμενος σταθμός η Άνω Μουσουνίτσα, πιθανή γενέτειρα του Αθανασίου Διάκου, όπου λειτουργεί και σχετικό μουσείο. Συνεχίζουμε για το Μαυρολιθάρι με τον 300 ετών ιστορικό πλάτανο, την Καλοσκοπή-«το μπαλκόνι της Γκιώνας», χτισμένη αμφιθεατρικά με πανοραμική θέα στο λεκανοπέδιο του Βοιωτικού Κηφισού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ανάσταση-Αναστάσιμο Δείπνο.
 
3η ΗΜΕΡΑ
Αράχωβα-Πασχαλινό Γεύμα
Κυριακή Πάσχα: Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα. Πασχαλινό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα.
 
4η ΗΜΕΡΑ
Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας-Γραβιά-Αγόριανη- Αθήνα
Δευτέρα Πάσχα: Πλούσιο πρωινό. Αναχώρηση για το Μεταλλευτικό Πάρκο της Φωκίδας, το «Vagonetto» (έξοδα ατομικά). Θα κάνουμε βόλτα με τα βαγόνια στις παλιές στοές βωξίτη, θα δούμε το μουσείο και το θέαμα «Ήχος και Φως». Συνεχίζουμε για τη Γραβιά όπου πρόσφατα το Χάνι έχει μετατραπεί σε μουσείο. Τελευταίος μας σταθμός είναι το γραφικό χωριό της Αγόριανης (Επτάλοφος) με τις εξαιρε τικές ταβέρνες. Πορεία επιστροφής και άφιξη στην Αθήνα.
 
Τιμές & Παροχές
 

Κόστος κατ’ άτομο με Ημιδιατροφή, με Πούλμαν

Διάρκεια

2κλινο

3ο άτομο

1κλινο

παιδί 4-12

10/4

4 μέρες

€ 298

€ 262

€ 370

€ 203

Επιβάρυνση για διαμονή σε μονόκλινο στο ξενοδοχείο Santa Marina +50€
Το δείπνο Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο δίνονται στο ξενοδοχείο και την Κυριακή το Πασχαλινό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στην Αράχωβα.

Δώρο η ξενάγηση στο μουσείο των Δελφών!

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις που αναφέρονται
  • ΔΩΡΕΑΝ ξενάγηση στο μουσείο των Δελφών από επίσημο ξεναγό
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Santa Marina 4* ή Anemolia 4* στην Αράχωβα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αναστάσιμο δείπνο & Πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης για εκδρομείς έως 75 ετών