Skip to main content

Φθινιπωρινή Ευρυτανία 29 NOE 2013

Φθινιπωρινή Ευρυτανία...σε μεγάλα κέφια!

από € 150,00

 

Μέρα:
Αθήνα - Κεφαλόβρυσο - Κορυσχάδες - Καρπενήσι
Αναχώρηση 08:00 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για το μαγευτικό Καρπενήσι και το πολυτελές HELLAS COUNTRY HOTEL 4* sup σε ονειρική τοποθεσία στο Μικρό Χωριό. Επίσκεψη στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο με το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη όπου και χρόνος για γεύμα δίπλα στα πλατάνια και τα γάργαρα νερά. Συνεχίζουμε για περίπατο και καφέ στον αναπαλαιωμένο παραδοσιακό οικισμό των Κορυσχάδων. Αργότερα, εγκατάσταση στο Hellas Country και ποτό καλωσορίσματος. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ. Για αργότερα, σας προτείνουμε να απολαύστε το ποτό σας στο πολυτελές μπαρ του ξενοδοχείου.
Μέρα:
Προυσός (Ι.Μ.Παναγίας) - Saloon !!!
Μπουφέ πρόγευμα μπουφές. Ημέρα γεμάτη εικόνες, τοπία, χρώματα αλλά και αγνές γεύσεις μας περιμένει. Διασχίζοντας τα "Ευρυτανικά Τέμπη» θα βρεθούμε στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισας. Ξενάγηση και προσκύνημα. Επιστρέφοντας, χρόνος για γεύμα στην περιοχή της Ποταμιάς με τις παραδοσιακές ταβέρνες. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε έναν περίπατο και τον καφέ μας στο Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας & Περιπέτειας Saloon, που βρίσκεται λίγο έξω (4 χλμ) από το Καρπενήσι. Ένα ξύλινο καταφύγιο μέσα στο SALOON PARK, που συνδυάζει την ομορφιά της ελληνικής φύσης και την παράδοση του αμερικανικού νότου. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.
Μέρα:
Μεγάλο Χωριό - Καρπενήσι
Πλούσιο πρόγευμα μπουφές. Περίπατος στα γραφικά δρομάκια του Μεγάλου Χωριού. Παραδοσιακά ψώνια και σουβενίρ. Εδώ μην παραλείψετε να γευθείτε και το διάσημο γαλακτομπούρεκο του "Αλέκου", να επισκεφθείτε το Ιστορικό - Λαογραφικό μουσείο και να βγάλετε φωτογραφίες στο μονοπάτι με τα γεφυράκια και την πανδαισία χρωμάτων στην είσοδο του χωριού. Αργότερα θα βρεθούμε στην πόλη του Καρπενησίου όπου χρόνος στην κεντρική πλατεία για βόλτα και ψώνια, γλυκά κουταλιού, τυριά, φημισμένα αλλαντικά αλλά και επίσκεψη στον διατηρητέο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας (17ος αι). Εδώ που κάποτε ήταν ένα μικρό εκκλησάκι, το 1645 ιδρύθηκε από τον Ευγένιο Γιαννούλη τον Αιτωλό η πρώτη σχολή στην Ευρυτανία για ανώτερη μόρφωση καθώς και σχολεία για κοινά γράμματα. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.
Μέρα:
Μονή Αγάθωνος - Γοργοπόταμος - Αμφίκλεια - Αθήνα
Πλούσιο πρόγευμα μπουφές. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγάθωνος, μία κιβωτό της φύσης με σημαντική θρησκευτική και οικολογική δραστηριότητα. Ξεχωρίζει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τον βοτανικό κήπο και τα εκθέματα από τον Εθνικό Δρυμό της Οίτης. Συνεχίζουμε για γεύμα (έξοδα ατομικά) στο πανέμορφο χωριό του Γοργοπόταμου κοντά στην ιστορική γέφυρα με τα γάργαρα νερά και τις ταβέρνες με την παραδοσιακή ρουμελιώτικη κουζίνα. Επόμενος σταθμός μας η Αμφίκλεια όπου θα επισκεφθούμε (έξοδα ατομικά) το εξαιρετικό "Μουσείο Άρτου". Μέσω Χαιρώνειας, όπου θα δούμε το περίφημο Λιοντάρι (μνημείο των πεσόντων Θηβαίων Ιερολοχιτών), επιστρέφουμε στην Αθήνα.
Τιμή κατ' άτομο με Πούλμαν με ημιδιατροφή
Αναχωρήσεις : 29 Νοεμβρίου, 3 μέρες
  
Δίκλινο150
3ο άτομο129
3ο άτομο έως 12 ετών80
4ο άτομο*150
Μονόκλινο189
 
*Μεταφορά της οικογένειας (2 ενήλικες & 2 παιδιά) σε 2 δίκλινα με ενδιάμεση πόρτα.
Περιλαμβάνονται:
Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
Διαμονή στο HELLAS COUNTRY HOTEL 4*sup.
Ποτό καλωσορίσματος
Μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
Αρχηγός / Συνοδός
Φ.Π.Α.
Σημειώσεις:
Στην 3ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 4η ημέρα. Επιστρέφουμε στην Αθήνα μετά τις επισκέψεις της 3ης ημέρας.