Skip to main content

ΚΥΜΗ 28η Οκτωβρίου 2023 από 225

Αναχώρηση: 27 - 29 Οκτωβρίου 3 μέρες

ΚΥΜΗ το “μπαλκόνι” του Αιγαίου

ένα πραγματικά πλούσιο οδοιπορικό στην ιδανική εποχή για επισκέψεις στην περιοχή

Ζυθοποιεία SEPTEM - Άνω Ποταμιά (Λιοτρίβι Κασομούλη & Αρχ. Συλλογή) - Ι.Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος - Πηγή Χωνευτικού - Ανδρωνιάνοι - Φάρμα Σάρλη - Πλατάνα - Λαογραφικό Μουσείο Κύμης Γ.Παπανικολάου - Αυλωνάρι (Βυζαντινή εκκλησία & Γυν.Συνεταιρισμός)  - Χαλκίδα

με διαμονή στο υπέροχο

Kymi Palace 4*

Το Kymi Palace βρίσκεται λίγα μέτρα από την γραφική παραλία της Κύμης, χτισμένο αμφιθεατρικά με θέα προς το λιμάνι και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Λειτουργεί όλο το χρόνο και είναι ιδανικό τόσο για διακοπές, όσο και για βάση για υπέροχες κοντινές εκδρομές.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Διαθέτει 57 μεγάλα και άνετα δωμάτια, δίκλινα, τρίκλινα και οικογενειακά, όλα με θέα στη θάλασσα, εξοπλισμένα με αυτόνομο κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση επίπεδης οθόνης, μίνι μπαρ ή ψυγείο, τηλέφωνο, μπάνιο με μπανιέρα ή ντους, πετσέτες, παντόφλες, στεγνωτήρας μαλλιών και δωρεάν προϊόντα περιποίησης θυρίδα ασφαλείας, σίδερο ρούχων, δωρεάν WiFi, μπαλκόνι ή βεράντα. Ορισμένα δωμάτια έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑμΕΑ.

ΠΑΡΟΧΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει μεγάλο και άνετο σαλόνι, εστιατόριο, 2 μπαρ (κεντρικό και πισίνας), μίνι μάρκετ, πισίνα υπερχείλισης, δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες στην πισίνα και την παραλία, παιδική πισίνα, παιδική απασχόληση και εσωτερικό παιδότοπο, θεματικές μουσικές βραδιές (εποχιακά ή σε περιόδους υψηλής ζήτησης), βραδιές κινηματογράφου, αίθουσα συνεδρίων και συνεδριακό κέντρο,  καθημερινή υπηρεσία καθαριότητας, δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης, γρήγορο WiFi σε όλους τους χώρους. Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα!

 

Ιδέες για κοντινές εκδρομές και επισκέψεις:     

  •  Ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης. (1,50€ είσοδος - με την επίδειξη του εισιτηρίου σας επιστρέφεται το αντίτιμο από το ξενοδοχείο).
  •  Προσκύνημα στη Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
  •  Επίσκεψη στην Μικροζυθοποιεία Septem και στο Γυναικείο Συνεταιρισμό Αυλωναρίου με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.
  •  Εκδρομή στα ορεινά χωριά της Κύμης (Μετόχι, Βίταλο, Ανδρωνιάνους) με συγκεκριμένη διαδρομή και επίσκεψη σε ταβέρνες της περιοχής με τοπικές σπεσιαλιτέ όπως κόκορας κοκκινιστός.
  • Επίσκεψη στο Μουσείο της Ελιάς στην Ποταμιά και στην αρχαιολογική συλλογή της.
  • Βόλτα στο γραφικό και καταπράσινο Μύλο του Σαντά.
  •  Επίσκεψη στις ιαματικές πηγές του "Χωνευτικού"

 

Και για το μεσημεριανό σας: Προτείνεται ανεπιφύλακτα το εστιατόριο/ψαροταβέρνα "Το Αιγαίο" σε απόσταση 500m από το Kymi Palace, μόλις 20 μέτρα από την θάλασσα. Φημίζεται για τα μαγειρευτά, τα εκλεκτά κρεατικά (της ώρας) και φρέσκα θαλασσινά που παίρνει κάθε μέρα από την τράτα!

 

1η μέρα: Αθήνα - Ζυθοποιεία SEPTEM - Άνω Ποταμιά (Λιοτρίβι Κασομούλη & Αρχ. Συλλογή) - Κύμη & παραδοσιακός μπακλαβάς!

Αναχώρηση στις 07:50 από Αθήνα μέσω Χαλκίδας και Ερέτριας με ενδιάμεση στάση για καφέ. Επίσκεψη στην πολυβραβευμένη μικροζυθοποιεία SEPTEM για να ξεναγηθούμε στις εγκαταστάσεις της αλλά και γευστικά, ώστε να εντρυφήσουμε στα μυστικά της! Συνεχίζουμε για την Άνω Ποταμιά, έναν από τους πιο παλαιούς οικισμούς της περιοχής που συνδέεται με αυτόν της αρχαίας Κύμης, αμφιθεατρικά χτισμένη με θέα στο πέλαγος με πολλά στοιχεία παραδοσιακής νησιώτικης αρχιτεκτονικής. Επίσκεψη στην αρχαιολογική της συλλογή, δίπλα από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου που περιλαμβάνει νεολιθικά κ.α. ευρήματα κυρίως από τον γειτονικό λόφο Καστρί όπου η ακρόπολη της Αρχαίας Κύμης. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού και θα θαυμάσουμε το παλιό λιοτρίβι του Κασομούλη που έχει αναπαλαιωθεί και διαμορφωθεί ως μουσειακός επισκέψιμος χώρος γνωριμίας με την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου. Αργότερα χρόνος για γεύμα στην παραλία της Κύμης και εγκατάσταση στο εντυπωσιακό KYMI PALACE HOTEL 4* σε δωμάτια με θέα θάλασσα. Ξεκούραση και νωρίς το απόγευμα μετάβαση στην πλατεία της Κύμης για προσκύνημα στον Αγ. Αθανάσιο και για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν στον "Σπύρο" ή τον "Σιδεράκη", τον περίφημο παραδοσιακό μπακλαβά Κύμης με τα “χίλια φύλλα” και μόνο με αμύγδαλα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο μπουφέ με ποτά.

 

2η μέρα: Ι.Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος - Πηγή Χωνευτικού - Παρέλαση Κύμης - Ανδρωνιάνοι - Φάρμα Σάρλη - Πλατάνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε τη μέρα μας με προσκύνημα στην φρουριακής μορφής Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (15ου αι), κτισμένη στην αγκαλιά του κατάφυτου λόφου λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κύμη, κατά την παράδοση από Αγιορείτες μοναχούς. Ακολουθεί μικρή στάση για φωτογραφίες στην πηγή του Χωνευτικού, γνωστή για τα ιαματικά της νερά από τον 19ο  αιώνα. Στον πρόσφατα διαμορφωμένο καλαίσθητο χώρο με το εκκλησάκι της Παναγίας, το μνημείο των αδελφών Χαρτσά, πλακόστρωτα σκαλοπάτια, πέτρινες βρύσες, ξύλινα παγκάκια και γεφυράκια στο ρέμα, ο επισκέπτης απολαμβάνει τον ήχο των τρεχούμενων νερών και την αίσθηση ηρεμίας της φύσης. Επιστρέφουμε στην Κύμη όπου θα παρακολουθήσουμε μέρος της παρέλασης όπου λαμβάνει μέρος και η ιστορική Σχολή Εμποροπλοιάρχων της. Το μεσημέρι θα βρεθούμε στους Ανδρωνιάνους, το ορεινό χωριό με τα εκλεκτά κρεατικά και τον φημισμένο κοκκινιστό κόκορα. Χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε για το Βιολογικό Αγρόκτημα Σάρλη, μέσα σε υπέροχη φύση με πέτρινα γεφυράκια και χώρους ξεκούρασης, καλαίσθητους διαδρόμους περιπάτων που οδηγούν στις επισκέψιμες εγκαταστάσεις του όπως το μικρό οινοποιείο, το ξηραντήριο, το συσκευαστήριο, τους στάβλους, το θερμοκήπιο, τον αμπελώνα, τον ελαιώνα, κ.α. Επιστρέφοντας, μικρή ανάπαυλα για παραθαλάσσιο καφεδάκι στην Πλατάνα. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ με ποτά.

 

3η μέρα: Λαογραφικό Μουσείο Κύμης Γ.Παπανικολάου - Αυλωνάρι (Βυζαντινή εκκλησία & Γυν.Συνεταιρισμός)  - Χαλκίδα - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο Λαογραφικό Μουσείο της Κύμης Γεώργιος Παπανικολάου (Test Pap). Θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο είδος του στη χώρα, με συλλογή που αριθμεί περίπου 1600 αντικείμενα. Εξωτερικά θα δούμε και το αρχοντικό που έζησε αρκετά χρόνια της ζωής του ο διάσημος ιατρός - ερευνητής. Αναχωρούμε για το Αυλωνάρι όπου θα δούμε την Βυζαντινή τρισυπόστατη εκκλησία (11ου αι) και για εκλεκτά ψώνια από τον τοπικό Γυναικείο Συνεταιρισμό. Χρόνος για γεύμα και περίπατο στην παραλιακή της Χαλκίδας και επιστρέφουμε στην Αθήνα με την ευχή να ξαναζήσουμε το ταξίδι αυτό που μας χάρισε απλόχερα γαλήνη και όμορφες εικόνες, που θα συντροφεύουν για καιρό το νου και την καρδιά μας!

 

 

Μην παραλείψετε: Να δοκιμάσετε τον Κουμιώτικο μπακλαβά με τα χίλια φύλλα και μόνο με αμύγδαλα. Χίλια φύλλα δεν έχει, έχει όμως αρκετά, ώστε να μπορεί να σταθεί όρθιος στο πιάτο!

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο KYMI PALACE HOTEL 4* στην παραλία της Κύμης
  • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Τα ποτά σας κατά τη διάρκεια των δείπνων (μη εμφιαλωμένα κρασί, μπύρα, αναψυκτικά)
  • Αρχηγός-συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

 

Τιμή κατ’άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή plus καθημερινά

(μη εμφιαλωμένα ποτά στα δείπνα: κρασί, μπύρα, αναψυκτικά)

KYMI PALACE 4*

3 μέρες

27 - 29 Οκτωβρίου

Δίκλινο θέα θάλασσα

225

3ο άτομο

220

3ο άτομο ως 12 ετών

100

4ο άτομο ως 12 ετών

190

Μονόκλινο θέα θάλασσα

295

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 3 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.