Skip to main content

Θησαυροί της Αιτωλικής Γής 28η Οκτωβριου 2021 απο 199,00

 

28 – 30/10

 

Εξαίσιες γεύσεις και εικόνες από το βασίλειο του νερού, το μουσείο της φύσης και τα μυστικά της λιμνοθάλασσας.  Ελάτε να το ζήσουμε!

1η μέρα : Αθήνα - Μεσολόγγι – Αιτωλικό - Αγρίνιο

Αναχώρηση από Αθήνα 08:00. Mέσω της γέφυρας του Ρίο , Το μεσημέρι άφιξη στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου.

Θα ξεναγηθούμε στην Δημοτική Πινακοθήκη και στον Κήπο των Ηρώων. Συνεχίζουμε προς την παραλία της Τουρλίδας και στην διαδρομή θα θαυμάσουμε την λιμνοθάλασσα και τις παραδοσιακές βάρκες των ψαράδων και θα γνωρίσουμε τα διβάρια (φραγμοί από δικτυωτό πλέγμα για των έλεγχο των ψαριών) & τις γραφικές πελάδες (παραδοσιακά ξύλινα σπίτια των ψαράδων που είναι κτισμένα μέσα στο νερό).Στάση για γεύμα στο ιστορικό κέντρο. Βγαίνοντας από την πόλη, έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις Αλυκές Μεσολογγίου.Στην συνέχεια φθάνουμε στο Αιτωλικό, ένα γραφικό πυκνοκατοικημένο νησάκι, μέσα στη λιμνοθάλασσα, που συνδέεται με την ξηρά με δύο πέτρινες πολύτοξες γέφυρες που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία. Θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Βάσως Κατράκη. Αργότερα θα δοκιμάσουμε ένα από τα πιο νόστιμα εδέσματα που υπάρχουν, το αυγοτάραχο, με την επίσκεψή μας στην τοπική μονάδα παραγωγής αυγοτάραχου. Θα γνωρίσουμε την διαδικασία παραγωγής και μάθουμε τα πάντα γύρω από την ιστορία του. Κατά την διάρκεια της διαδρομής προς το Αγρίνιο θα θαυμάσουμε το φαράγγι της Kλεισούρας με τους σταλακτίτες και το εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας. Άφιξη και εγκατάσταση στο MARPESSA LUXURY HOTEL & Spa 4*. Ξεκούραση και δείπνο.

 

2η μέρα : Αγρίνιο - Λίμνη Τριχωνίδα - Θέρμο

Ξεκινάμε την ημέρα μας με Ελληνικό πρωινό με χειροποίητα εδέσματα με πρώτες ύλες από την φάρμα του Marpessa, βιολογικής καλλιέργειας.Αναχωρούμε για ολοήμερη εκδρομή στην λίμνη Τριχωνίδα, την μεγαλύτερη φυσική λίμνη στην Ελλάδα και το Θέρμο.

Δίπλα στην όμορφη λίμνη, και θα δοκιμάσουμε την εξαιρετική τοπική ποικιλία «Μαλαγουζία» και άλλες ποικιλίες βιολογικής καλλιέργειας. Στο Θέρμο, θα ξεναγηθούμε στο Νέο Aρχαιολογικό Μουσείο, όπου εκτίθενται ευρήματα μέχρι 2500 χρόνων και αποτελεί στολίδι του πολιτισμού όλης της περιοχής.Επίσκεψη στο χωρίο Πετροχώρι για να θαυμάσουμε την εκπληκτική πανοραμική θέα στην λίμνη Τριχωνίδα, αλλά και στις λίμνες Λυσιμαχία και Οζερό. Στάση σε ένα από τα γραφικά χωρία της Τριχωνίδας για φαγητό.

Επιστρέφοντας προς το Αγρίνιο, στην μέση του παραλίμνιου δρόμου που συνδέει το Θέρμο με το Αγρίνιο, κάνουμε στάση για να επισκεφθούμε το  μοναστήρι της Μυρτιάς, ένα πολύ σπουδαίο βυζαντινό μνημείο με ιστορία 1000 ετών. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τα παράλια της λίμνης Τριχωνίδας, όπου κάνουμε στάση για καφέ στην θέση Δογρή, με την πανέμορφή θέα της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και δείπνο.

 

3η Μέρα Αγρίνιο - Αρχ.Οινιάδες - Ναύπακτος- Αθήνα

Ελληνικό πρωινό με χειροποίητα εδέσματα με πρώτες ύλες από την φάρμα του Marpessa, βιολογικής καλλιέργειας. Ακολουθεί ξενάγηση στο Μουσείο τέχνης του γλύπτη Καπράλου, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε τα εκθέματα ενός από τους σημαντικότερους γλύπτες του 20ου αιώνα στην Ελλάδα με καταγωγή από το Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τις διατηρητέες καπναποθήκες Παπαστράτου και Παπαπέτρου. Τα κτίρια των καπναποθηκών είναι χώροι που έχουν ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία για την πόλη. .Αναχωρούμε από το Αγρίνιο και θα επισκεφθούμε το Αρχαίο Θέατρο των Οινιάδων προσφέρει εκπληκτική θέα προς την παλιά κοίτη του Αχελώου ποταμού και τις παράκτιες περιοχές. Συνεχίζουμε για την γραφική και επιβλητική πόλη της Ναυπάκτου όπου ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη και γεύμα (έξοδα ατομικά). Το απόγευμα μέσω Ρίου επιστρέφουμε στην Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή

 

3 μέρες

28 – 30/10

Δίκλινο

199

3ο άτομο

187

3ο άτομο 4ως 12 ετών

155

Μονόκλινο

250

 

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν 30 θέσεων • Διαμονή στο πολυτελές MARPESSA LUXURY HOTEL & SPA 4* στο Αγρίνιο • Πρωινό με τοπικά προϊόντα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός /Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών • Φ.Π.Α.