Skip to main content

ΔΕΛΦΟΙ 3 και 4 μερες! 28η Οκτωβριου 2021

ΔΕΛΦΟΙ - ΑΡΑΧΩΒΑ - VAGONETTO - ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ - ΑΓΟΡΙΑΝΗ - ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ - ΔΙΣΤΟΜΟ

 

1η μέρα: Αθήνα - Δίστομο - Όσιος Λουκάς - Δελφοί

Αναχώρηση από Αθήνα 08:00 με ενδιάμεση στάση για το ιστορικό Δίστομο, γνωστό για το σφαγιασμό του πληθυσμού από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής το 1944. Θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο θυμάτων στον λόφο Κανάλες και το αντίστοιχο Μουσείο στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Συνεχίζουμε για προσκύνημα στην Μονή του Όσιου Λουκά, το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, που βρίσκεται σε γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα (έξοδα ατομικά). Με τις δύο μεγάλες εκκλησίες και τα παγκοσμίου φήμης ψηφιδωτά, από το 1990 περιλαμβάνεται στα μνημεία Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco! Αργότερα εγκατάσταση στο κεντρικό Amalia Delphi 4*. Το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: - Χάνι Γραβιάς – Γαλαξίδι – Ιτέα
Μετά το πρωινό μας, θα μεταβούμε στο Χάνι της Γραβιάς, τον τόπο όπου έγινε η μεγάλη ανακοπή των Τούρκων στις 8 Μαΐου του 1821 και όπου πρόσφατα το ξακουστό Χάνι έχει μετατραπεί σε μουσείο. Κατόπιν, θα μεταβούμε στο πολύ γνωστό φημισμένο Γαλαξίδι όπου θα δούμε τα πιο σπουδαία αξιοθέατα του, όπως ο ναός του Αγίου Νικολάου με το ηλιακό ρολόι και θα χαρούμε το Γαλαξίδι για αρκετή ώρα. Το πέρασμά μας από την Ιτέα, την ωραία Κωμόπολη του νομού Φωκίδας θα έρθει αργότερα και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Γύρος Παρνασσού (Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto - Αγόριανη)

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τον Γύρο του Παρνασσού. Προσπερνώντας την πόλη της Άμφισσας, θα κατευθυνθούμε προς το μοναδικό Vagonetto (καιρού επιτρέποντος-έξοδα ατομικά) για να ενημερωθούμε για τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Το μεσημεράκι θα καταλήξουμε στο γραφικό χωριό της Αγόριανης (Επτάλοφος) όπου χρόνος ελεύθερος για περίπατο και γεύμα στις εξαιρετικές ταβέρνες του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ δείπνο

 

4η μέρα: Δελφοί - Αράχωβα - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Δελφών (έξοδα ατομικά). Στη διάρκεια της επίσκεψης μας, εκτός άλλων θα θαυμάσουμε το σημαντικότερο μαντείο της αρχαιότητας, το στάδιο, το περίφημο άγαλμα του Ηνίοχου και πλήθος άλλα εκθέματα. Μέσω της κοσμοπολίτικης Αράχωβας και ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ, επιστρέφουμε στην Αθήνα.

 

Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής:

1η μέρα: Αθήνα - Δίστομο - Όσιος Λουκάς - Ιτέα - Δελφοί

2η μέρα: Γύρος Παρνασσού (Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto - Χάνι Γραβιάς - Αγόριανη)

3η μέρα: Δελφοί - Αράχωβα - Αθήνα

 

 

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή                    

 

3 μέρες

28 - 30/10

4 μέρες

28 - 31/10

Δίκλινο

183

246

3ο άτομο

126

159

3ο άτομο ως 10 ετών

90

110

Μονόκλινο

245

336

 

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Amalia Delphi 4*. • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.