Skip to main content

Γιορτή Μανιταριών στην Άνω Χώρα της ορεινής Ναυπακτίας Νοέμβριος 2020 από 269,00

Αναχωρήσεις : 12/11, 26/11

 4 ΗΜΕΡΕΣ

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

 

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

1η ημέρα: Αθήνα – Ναύπακτος- Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας - Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας

 

Αναχώρηση από Αθήνα (07.00) και μέσω Ρίου-Αντίριου, με ενδιάμεση στάση θα φθάσουμε στην παραθαλάσσια καστροπολιτεία της Ναυπάκτου. Σήμα κατατεθέν της Ναυπάκτου αποτελεί το λιμάνι της, που είναι η καρδιά της πόλης, και όχι άδικα. Το υπέροχο σκηνικό του λιμανιού ολοκληρώνει το τμήμα της μεσαιωνικής οχύρωσης, οι πολύχρωμες βάρκες και τα ιστιοπλοϊκά. Στο δυτικό βραχίονα του λιμανιού θα δεις το άγαλμα του Ανεμογιάννη, ενός ναύτη που έδωσε τη ζωή του σε μια αποστολή αυτοκτονίας το 1821! Λίγο παραπέρα βρίσκεται και το άγαλμα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, συγγραφέας του μέγιστου Δον Κιχώτη, που πολέμησε στη ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571) χάνοντας μάλιστα το αριστερό του χέρι. Ελεύθερο μεσημεριανό γεύμα με θέα το κάστρο της!
Ανεβαίνουμε προς την Τερψιθέα, ορεινό χωριό σε υψόμετρο 750 μέτρων, κατόπιν στην Ελατού, ένα πανέμορφο χωριουδάκι με πέτρινα σπίτια, κόκκινες κεραμιδοσκεπές, πέτρινα καλντερίμια και μετά στην Άνω Χώρα. Κτισμένος αμφιθεατρικά στην πλαγιά του Κόρακα, κάτω από τις τελευταίες κορυφές της Πίνδου, ο οικισμός είναι γνωστός ιστορικά και με το όνομα Μεγάλη Λομποτινά. Η Άνω Χώρα, σε υψόμετρο 1.050 μέτρων, αποτελεί συνέχεια του φυσικού κάλλους που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα στη διαδρομή μας και εμπλουτίζεται από καστανιές, γι’ αυτό οι ντόπιοι κάτοικοι έχουν θεσμοθετήσει κάθε χρόνο την παραδοσιακή γιορτή του κάστανου! Εκτός από κεφαλοχώρι, αποτελεί και έναν αναπτυγμένο τουριστικό προορισμό. Χτισμένη κοντά στην πλαγιά της κορυφής «Συρτά της Παπαδιάς», έχει κι αυτή την ιστορία της: μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης, το 1453, στον οικισμό που υπήρχε τότε βρήκε καταφύγιο η σημαντική οικογένεια του Βυζαντίου, οι Κανναβοί, από την οποία είχε αναδειχθεί και αυτοκράτορας. Επίσης, η Άνω Χώρα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, αφού, καθώς ήταν δυσπρόσιτη για τους Τούρκους, αποτελούσε κέντρο διοίκησης για τους τοπικούς αρματολούς και οπλαρχηγούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Άνω Χώρα-Αμπελακιώτισσα (Κόζιτσα)

 

Πλούσιο πρωινό πρόγευμα, ξεκινάμε για να γνωρίσουμε το Λαογραφικό Μουσείο και
Το νερόμυλο! Κατόπιν αναχωρούμε για να γνωρίσουμε και πιο πέρα από την Άνω Χώρα,καθώς η ορεινή Ναυπακτία δεν «σταματά» εδώ! Στα 900μ. υψόμετρο και με θέα το φαράγγι Κάκκαβου, βρίσκεται η Αμπελακιώτισσα!
Εκτός από την καταπληκτική διαδρομή, τη θέα στο φαράγγι, και την επιβλητική βουνοκορφή Τσεκούρα, είναι γνωστή γιατί εδώ βρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας της Αμπελακιώτισσας.  Εδώ λοιπόν το 1455, βρέθηκε από ποιμένες η εικόνα της Θεοτόκου, κρεμασμένη σ' ένα δέντρο! Ο θρύλος θέλει να «έρχεται» από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας με θαυματουργό τρόπο. Όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στη θεσσαλική πεδιάδα, έκαψαν το εκεί μοναστήρι και πέταξαν το εικόνισμα στον Πηνειό. Το 1456 με τη συνδρομή των Αμπελακιωτών θεμελιώθηκε ο ναός, ενώ το 1469 δημιουργήθηκαν οι πρώτοι μοναστικοί πυρήνες. Το μοναστήρι λόγω των πλούσιων εκκλησιαστικών του κειμηλίων έχει χαρακτηριστεί ως «ιερά κιβωτός της Ναυπακτίας»: εκτός από την εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, στη μονή φυλάσσονται σημαντικά κειμήλια όπως ο χρυσοκέντητος σπάνιος επιτάφιος, έργο της φημισμένης  κεντήστρας Μαριώρας από την Κωνσταντινούπολη (1735) και η λάρνακα του Αγίου Πολυκάρπου.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: «Κυνήγι» & Μαγείρεμα Μανιταριών

 

Πλούσιο πρωινό πρόγευμα και αναχώρηση για το μοναδικό «κυνήγι» μας! Απολαμβάνουμε τη φύση! Αναριθμήτα τα είδη μανιταριών που συναντά κανείς στο δάσος της Ορεινής Ναυπακτίας. Τόσο ποικιλόμορφα και ιδιαίτερα που σαγηνεύουν όποιον τα βρει, ώστε να επιθυμεί να τα γευτεί.
Προσοχή όμως! Δεν είναι όλα τα μανιτάρια αθώα! Έμπειρος μανιταρολόγος και γνώστης των ιδιαιτεροτήτων τους, μας κατευθύνει σε έναν κυνήγι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ακολουθώντας τις οδηγίες του, συλλέγουμε μονάχα τα βρώσιμα μανιτάρια. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, μαθαίνουμε να τα καθαρίζουμε σωστά και τα μαγειρεύουμε με όλο μας το μεράκι! Ταξιδέψτε σε μια γευσιγνωσία άγριων μανιταριών!     Γευθείτε, απολαύστε, μαγειρέψτε μανιτάρια!
Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Επιστροφή στην Αθήνα

 

Check out από το ξενοδοχείο μας. Σήμερα αρχίζει ο δρόμος της επιστροφής , με ενδιάμεσες στάσεις για την Αθήνα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/11/2020- Τιμή από 269€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Triple Room 259 € 0 €
  Double Room 269 € 0 €
  Twin Room 269 € 0 €
  Single Room 295 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/11/2020- Τιμή από 269€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Triple Room 259 € 0 €
  Double Room 269 € 0 €
  Twin Room 269 € 0 €
  Single Room 295 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή στο πολυτελές Crystal Mountain Resort 3* στη γραφική ’νω Χώρα Ναυπακτίας!
  • Παραδοσιακό πρωινό 
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (τα δείπνο είναι σερβιριστά με ιδιαίτερες γεύσεις και με απεριόριστη κατανάλωση τοπικού χύμα κρασιού (όχι ετικέτες)
  • Υποδοχή με τοπικό καλωσόρισμα  (λικέρ ή τσίπουρο)
  • Εκδρομές-περιηγήσεις
  • «Κυνήγι»/ Μάζεμα και Μαγείρεμα μανιταριών
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Τσάντα, στυλό, luggage tag , ενημερωτικό εκδρομής, sudoku
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών.
  • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων & μουσεία
  • Προσωπικά έξοδα
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
  •  Φόρος διαμονής* (1,5€/δωμάτιο)

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

Σημαντική Σημείωση εκδρομής:

Στην περίπτωση που δεν έχει βρέξει αρκετά και δεν υπάρχουν μανιτάρια στο δάσος, θα αρκεστούμε σε απλή πεζοπορία!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Σημαντική Σημείωση εκδρομής:

Στην περίπτωση που δεν έχει βρέξει αρκετά και δεν υπάρχουν μανιτάρια στο δάσος, θα αρκεστούμε σε απλή πεζοπορία.