Skip to main content

Στη Γη των Αχαιών.. με γιορτινή διάθεση! ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2023 - 2024 από 299€

Αναχωρήσεις: 23-26/12  &  30/12-2/1  -  4 ημέρες

1η μέρα: Αθήνα - Λίμνη Τσιβλού - Ζαχλωρού – Ρίο Πάτρας

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 8:00, για μια καταπληκτική διαδρομή προς την ονειρική λίμνη Τσιβλού. Ένα θαυμάσιο οικοσύστημα που εκτός από το υγρό στοιχείο, αισθητή παρουσία κάνουν τα έλατα, τα πεύκα και οι καστανιές. Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Χελμού, ειδυλλιακά απλώνεται η λίμνη, δημιούργημα βίαιων γεωλογικών φαινομένων, χαρίζοντάς μας ένα σπουδαίο περιβάλλον. Περνώντας από μικρούς καταρράκτες (αναλόγως εποχής), κατευθυνόμαστε για την γραφική Ζαρούχλα, χτισμένη στους πρόποδες του Χελμού. Μας υποδέχεται ο κεντρικός πλακόστρωτος δρόμος με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα πάμπολλα βρυσάκια, τα ταβερνάκια με τα παραδοσιακά εδέσματα και τις μυρωδιές από το φρεσκοψημένο ντόπιο άρτο. Οι δύο διατηρητέοι πύργοι του Φωτήλα και του Χαραλάμπη, θυμίζουν μια άλλη εποχή. Βλέπουμε τον Άη Γιώργη, χτισμένο από το 1806, από τον οπλαρχηγό και τεχνίτη της πέτρας Ν. Σολιώτη. Μας ξαφνιάζουν οι πολεμίστρες, οι πλάκες χαραγμένες με αρχαίες ονομασίες ανέμων και ζωδίων, καθώς και τα στέφανα του οπλαρχηγού που τα άφησε εκεί για όσους θέλουν να παντρευτούν και δεν έχουν χρήματα. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και κατόπιν μετάβαση στο ξενοδοχείο μας Airotel Achaia Beach 4*. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο με ποτά.

2η μέρα: Οδοντωτός – Καλάβρυτα – Μνημείο μαρτύρων Καλαβρύτων.

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε για μια μοναδική εμπειρία, να διασχίσουμε με το τρενάκι του Οδοντωτού (έξοδα ατομικά), το περίφημο φαράγγι του Βουραϊκού. Ο Οδοντωτός, με εύρος γραμμής μόλις  75 εκατοστά, είναι από τις στενότερες σιδηροδρομικές γραμμές στην Ελλάδα και η  διαδρομή από τις  ωραιότερες της Ευρώπης! Μετά από μία ώρα περίπου θα βρεθούμε στα Καλάβρυτα, όπου επισκεφτούμε τον μνημείο στο τόπο εκτέλεσης. Θα περιπλανηθούμε στο κέντρο των Καλαβρύτων, στον πεζόδρομο και στα δρομάκια του χωριού, όπου εκεί βρίσκεται και το Δημοτικό μουσείο Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος, στεγαζόμενο στο ιστορικό κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου. Ελεύθερος χρόνος για να δοκιμάσουμε τα διάσημα ντόπια προϊόντα του τόπου όπως τυροκομικά, βότανα, μέλι και γλυκά κουταλιού και γεύμα (έξοδα ατομικά) με τοπικά εδέσματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν με ποτά.

3η μέρα: Πόλη Πάτρας – Άγιος Ανδρέας – Ιστορικά κτίρια παραλιακής διαδρομής

Χρόνια Πολλά!! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αφού απολαύσουμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου μας θα βρεθούμε στην πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας, την Πάτρα. Η πόλη έχει βάλει τα “γιορτινά’’ της  και εμείς θα  χαρούμε τον φωτισμένο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, τον εμπορικό δρόμο της πόλης, την λαμπερή Πλατεία Γεωργίου στολισμένη με χιλιάδες λαμπιόνια και το κτίριο κόσμημα της πλατείας, το δημοτικό θέατρο Απόλλων, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλλερ. Συνεχίζουμε την βόλτα μας στον παραλιακό δρόμο της πόλης όπου  θα θαυμάσουμε την μεγαλύτερη εκκλησία της Ελλάδας, τον Άγιο Ανδρέα, πολιούχος της Πάτρας.  Ο δρόμος αυτός κάποτε φιλοξενούσε μεγάλες βιομηχανίες και ιστορικά κτίρια που τώρα πια έχουν μετατραπεί  κάποιες από αυτές σε πολυχώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας.  Θα συναντήσουμε το παλιό πτωχοκομείο, ένα αρχοντικό που μετρά πάνω από  100 χρόνια ζωής και μετατρέπεται μαγικά στις γιορτές των Χριστουγέννων όπως και το κτίριο των παλαιών σφαγείων αλλά και οι εγκαταστάσεις οινοποιίας και ποτοποιίας της Πάτρας που κατά καιρούς έχουν φιλοξενήσει το δέντρο των ξωτικών, ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο γύρω από τις ρίζες του υπεραιωνόβιου δέντρου Ban Yan. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο με ποτά.   

4η μέρα: Λίμνη Δόξα - Φενεός - Τρίκαλα Κορινθίας - Αθήνα

Πλούσιο πρωινό μπουφέ και το ταξίδι της επιστροφής, αρχίζει με τη θέα του Κορινθιακού κόλπου και τις παραλιακές, κοσμοπολίτικες πόλεις – ορόσημά του, όπως το Δερβένι, το Ξυλόκαστρο και το Κιάτο. Από το Κιάτο παίρνουμε τον δρόμο για την ορεινή Κορινθία, για να επισκεφθούμε τη Λίμνη Δόξα (καιρού επιτρέποντος). Σε υψόμετρο 900 μέτρων,  το τοπίο θα σας εκπλήξει και δεν είναι τυχαίο που αναφέρεται συχνά σαν την Κορινθιακή Ελβετία. Εκεί θα θαυμάσουμε το εξαιρετικής ομορφιάς τοπίο, σημείο αναφοράς στο κέντρο της λίμνης το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου και το μοναστήρι – κρυφό σχολειό, του Αγίου Γεωργίου. Αγναντεύοντάς τον κάμπο του Φενεού, η θέα είναι μοναδική. Ο κάμπος υπήρξε λίμνη, την οποία αποξήραναν μετά από επανειλημμένες καταστροφικές πλημμύρες και έτσι σήμερα καλλιεργούνται κυρίως όσπρια. Επόμενη μας στάση τα Τρίκαλα Κορινθίας, παραδοσιακό χωριό χωρισμένο σε τρεις οικισμούς όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα ή καφέ  (έξοδα ατομικά). Πορεία επιστροφής για την Αθήνα, γεμάτοι με θαυμάσιες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

  • Λίμνη Τσιβλού
  • Ζαχλωρού
  • Οδοντωτός
  • Καλάβρυτα
  • Πόλη Πάτρας (Πλατεία Αγίου Γεωργίου, παραλιακή διαδρομή, Άγιος Ανδρέας)
  • Λίμνη Δόξα
  • Τρίκαλα Κορινθίας

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν, 4 μέρες

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

23-26/12 & 30/12-2/1

Δίκλινο

299

3ο άτομο

245

3ο άτομο έως 12 ετών

165

Μονόκλινο

379

 

Περιλαμβάνονται:

• Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

• Διαμονή στο Airotel Achaia Beach 4*

• Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά  με βαρελίσιο κρασί, μπύρα ή αναψυκτικό (ημιδιατροφή με ποτά), συμπεριλαμβανομένου του εορταστικού δείπνου Ρεβεγιόν την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

• Δωρεάν χρήση γυμναστηρίου και σάουνας

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών

• Αρχηγός/Συνοδός

• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

• O φόρος διανυκτέρευσης 3 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση

• Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων