Skip to main content

Χριστουγεννιάτικη εκδρομή στη Λακωνική Μάνη - Χριστούγεννα 2023 - Πρωτοχρονιά 2024 4 ημέρες / 3 νύχτες από 332€

Αναχωρήσεις: 23, 30/12 

4 ημέρες / 3 νύχτες

 

1ηΜΕΡΑ

Αθήνα – Σπάρτη (Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού) – Γύθειο – Κότρωνας –Αρεόπολη

Αναχωρούμε 08.00 από Αθήνα με κατεύθυνση την πρωτεύουσα της Λακωνικής Γης, την Σπάρτη. Επίσκεψη στο μοναδικό μουσείο Ελιάς και Ελληνικού λαδιού (έξοδα ατομικά), ώστε να μάθουμε τα μυστικά του ευλογημένου καρπού. Συνεχίζουμε για το γραφικό Γύθειο, αρχαίο και σημερινό επίνειο της Σπάρτης. Βόλτα στο παραλιακό δρόμο θαυμάζοντας τα νεοκλασικά κτίρια και τις πολύχρωμες βάρκες που θυμίζουν κυκλαδίτικο νησί. Αργότερα κατευθυνόμαστε στην προσηλιακή Μάνη και συγκεκριμένα στον Κότρωνα, τον παραθαλάσσιο οικισμό που είναι χτισμένος στην θέση της αρχαίας Τευθρώνης. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν πυργόσπιτα στον Κότρωνα με ενσωματωμένα στην πλινθοδομή τους αρχαία κιονόκρανα και επιγραφές. Μέσω διαδρομής που αποπνέει μία απόκοσμη γοητεία, γεμάτη καστρόσπιτα και χωριά “κρεμασμένα” στις πλαγιές, φθάνουμε στο ξενοδοχείο μας Kastro Maini 3* στην Αρεόπολη. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2ηΜΕΡΑ

Κοίτα - Πόρτο Κάγιο – Ταίναρο – Βάθεια – Γερολιμένας

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα με αγνά τοπικά προϊόντα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στον οικισμό Κοίτα. Εκεί, θα περπατήσουμε ανάμεσα στα πάμπολλα πυργόσπιτα, για να πάρουμε μια αίσθηση της νοοτροπίας και της ιστορίας αυτού του τόπου. Συνεχίζουμε για το Πόρτο Κάγιο, με το γαλήνιο φυσικό λιμάνι, κάτω από το κάστρο του 1565 για να καταλήξουμε στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Βαλκανικής χερσονήσου, το ακρωτήριο Ταίναρο. Ελεύθερος χρόνος να το φωτογραφήσουμε και να φωτογραφηθούμε. Επιστρέφουμε προς τη Βάθεια, όπου στη διαδρομή θα διακρίνουμε πολλά πυργόσπιτα, αλλά και τα αρχαία λατομεία μαρμάρων. Επόμενος προορισμός μας ο Γερολιμένας – με το γραφικό του λιμανάκι – όπου επί Τουρκοκρατίας αποτελούσε ένα από τα ορμητήρια των Μανιατών πειρατών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ εορταστικό δείπνο ρεβεγιόν.Λιγότερα

3ηΜΕΡΑ

Σπήλαια Διρού – Λιμένι - Αρεόπολη

Χρόνια Πολλά!! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για την επίσκεψη μας στα πιο γνωστά σπήλαια της Πελοποννήσου, τα Σπήλαια Διρού (έξοδα ατομικά). Ένα ταξίδι στη μαγεία της φύσης όπου σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία, κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες στολίζουν κάθε γωνιά του, δημιουργώντας ένα θέαμα που κόβει την ανάσα. Εντυπωσιασμένοι και γεμάτη εικόνες συνεχίζουμε για το γραφικό Λιμένι, τόπος ιστορικός και μοναδικού κάλλους. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και επόμενη στάση στην επιβλητική Αρεόπολη, την αετοφωλιά των Μαυρομιχαλέων. Περιηγούμαστε στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο, θαυμάζοντας την πλατεία 17ης Μαρτίου, τον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών απολαμβάνοντας τοπικά εδέσματα και τον καφέ μας στα στενά δρομάκια της διατηρητέας πόλης που μοιάζει σαν να σταμάτησε ο χρόνος και άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια μιας άλλης εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

4ηΜΕΡΑ

Οίτυλο – Καρδαμύλη – Καλαμάτα - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το πανέμορφο και γραφικό Οίτυλο, μια από τις παλαιότερες πόλεις της Μάνης. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν 67 παραδοσιακοί πέτρινοι οικισμοί, που μαγεύουν τους επισκέπτες. Εκεί δεσπόζουν παράλληλα, πύργοι και Βυζαντινές εκκλησίες που στέκονται αγέρωχα στο πέρασμα των χρόνων, ενώ οι μυρωδιές του φασκόμηλου και του θυμαριού, εξιτάρουν τις αισθήσεις. Συνεχίζουμε την πορεία μας και περνώντας στην Μεσσηνιακή Μάνη το τοπίο φαίνεται λες και αλλάζει μαγικά. Φθάνουμε στην γραφική Καρδαμύλη, ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Δυτικής Μάνης, στις παρυφές του Ταΰγετου και σκηνικό για τα γυρίσματα της χολιγουντιανής ταινίας, Before Midnight. Βόλτα στα πλακόστρωτα στενά δρομάκια και καφέ του χωριού. Τελευταίος μας προορισμός, η γιορτινή Καλαμάτα οπού χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και για τα τελευταία ψώνια και σουβενίρ. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

Τιμή κατ' άτομο με πούλμαν

 

 

ΗΜ/ΝΙΕΣ

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
4 ΜΕΡΕΣ
23-26/12 & 30/12-2/1 
 Δίκλινο  332
 

3ο άτομο

 

 

243

 

 

3ο άτομο έως 4.99 ετών

 

 145
 Μονόκλινο  

424

 

O φόρος διανυκτέρευσης € 1,5 / δωμάτιο / διανυκτέρευση

 

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο Kastro Maini 3*
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή), συμπεριλαμβανομένου του εορταστικού δείπνου / Ρεβεγιόν την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
  • Αρχηγός/Συνοδός.
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • O φόρος διανυκτέρευσης € 1,5 / δωμάτιο / διανυκτέρευση
  •  Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων