Skip to main content

ΚΥΘΗΡΑ 4 ημέρες Σεπτέμβριος 2023 από 340

Αναχώρηση: 22-25/9

 

1η μέρα: Aθήνα - Νεάπολη - Κύθηρα 

Πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα με κατεύθυνση τη Νεάπολη, περνώντας από Τρίπολη και Σπάρτη, Νεάπολη απ’ όπου και θα σαλπάρουμε για τα μαγευτικά Κύθηρα. Άφιξη στην Αγία Πελαγία και στο ξενοδοχείο μας Kythea Resort 4*. Τακτοποίηση στα άνετα και πολυτελή δωμάτια του και το βράδυ δείπνο.

 

2η µέρα: Μυλοπόταμος - Μητάτα – Ποταμός 

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για τον παραδοσιακό Μυλοπόταμο σε μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες του νησιού, με τα ωραία ταβερνάκια και τους νόστιμους μεζέδες των Κυθήρων. Τα αγέρωχα πλατάνια και η τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού, θα σας κερδίσουν από την πρώτη στιγμή. Εδώ θα θαυμάσουμε και τον καταρράκτη Νεράιδα ή αλλιώς Φόνισσα, εφόσον οι συνθήκες του δρόμου το επιτρέπουν. Συνεχίζουμε για το πιο πράσινο χωριό του νησιού, τα Μητάτα και μετά για το χωριό Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

 

3η µέρα: Χώρα - Καψάλι - Λιβάδι - Παναγία Μυρτιδιώτισσα 

Πλούσιο µπουφέ πρόγευµα και η µέρα µας ξεκινά µε επίσκεψη στην όμορφη Χώρα, την πρωτεύουσα των Κυθήρων, µε το έντονο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, το µεσαιωνικό κάστρο κ.ά. Κατηφορίζοντας θα γνωρίσουµε το φιλόξενο Καψάλι. Θα κατευθυνθούµε προς το Λιβάδι και το Κάτω Λιβάδι, όπου θα δούμε το Βυζαντινό Μουσείο, την εκκλησία της Αναλήψεως και την πέτρινη γέφυρα στο Κατούνι, η οποία κτίστηκε επί Αγγλοκρατίας το 1822. Η κορύφωση των επισκέψεων της ηµέρας µας όμως, θα πραγματοποιηθεί µε το προσκύνηµα στην θαυµατουργή Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, την προστάτιδα “πάντων των Κυθηρίων” που σήµερα γιορτάζει! Το περιβάλλον του µοναστηριού δηµιουργεί στον επισκέπτη κατάνυξη. Μια «Αγία Δύναµη» µέσα στον περίβολο της µονής, εκεί στα σκαλιά, έξω από το καθολικό του ναού, προσφέρει ειρήνη, αγάπη και ομόνοια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας και το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα: Αβλέμονας - Νεάπολη – Αθήνα 

Μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε προς το παραθαλάσσιο χωριό Αβλέμονας με τους μικρούς του κολπίσκους και το μικρό Ενετικό Κάστρο όπου δημιουργούν ένα απίστευτα γοητευτικό φυσικό σκηνικό. Στη συνέχεια οδεύουμε για το λιμάνι της Νεάπολης, επιβίβαση στο πλοίο και επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιµή κατ’άτοµο, 22-25/9, µε πούλμαν, 4 μέρες

Δίκλινο θέα θάλασσα

340

3ο άτομο

275

3ο άτομο έως 12 ετών

175

Μονόκλινο

439

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο ξενοδοχείο KYTHEA RESORT 4* στην Αγ. Πελαγία • Μπουφέ πρωινό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Νεάπολη/Κύθηρα/Νεάπολη • Αρχηγός/Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 3 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων