Skip to main content

Γιορτή της Φύσης στην Πασχαλινή ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ από 265

Olympia Palace Hotel 4*

Η Αρχαία Ολυμπία

Είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος. Είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, και ο τόπος όπου αναβιώνει κάθε τέσσερα χρόνια η ιδέα του ολυμπισμού και της άμιλλας.

Περπατώντας στον αρχαιολογικό χώρο, ο επισκέπτης μπορεί να νιώσει την μαγεία και την ενέργεια που ένιωθαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, όταν συγκεντρώνονταν εδώ, αφήνοντας πολέμους και μίση, για να αγωνισθούν για αξίες τιμής και μεγαλοσύνης. Φύλακες αλλά και μάρτυρες αυτής της ένδοξης πορείας, τα αρχαία ευρήματα, το στάδιο και οι ναοί, αποδεικνύουν το μεγαλείο αλλά και τη σημασία αυτής της πόλης.

Το μουσείο της Ολυμπίας που βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, φιλοξενεί και εκθέτει, αρχαία ευρήματα, αγάλματα και αντικείμενα μεγάλης πολιτιστικής και αρχαιολογικής σημασίας.  

Ολυμπία - Ηλεία 

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Σε ιδανική τοποθεσία, κεντρικότατο, απέναντι από την πλατεία του Δημαρχείου της Ολυμπίας, μόλις 2 λεπτά με τα πόδια από το Αρχαιολογικό Μουσείο και 5 λεπτά από τον κάλλιστο Αρχαιολογικό χώρο.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Διαθέτει 65 δωμάτια, όλα εξοπλισμένα με κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, μίνι ψυγείο, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα δωματίου, μπαλκόνι κ.α. Ορισμένα μπορούν να φιλοξενήσουν 4μελείς οικογένειες. Τα τρίκλινα του είναι με 3 κρεβάτια και είναι προδιαγραφών ΑΜΕΑ.

ΠΑΡΟΧΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει μεγάλους χώρους με άνετα σαλόνια, κομψό μπαρ , εστιατόριο με πλούσιο μπουφέ, καφετέρια, μεγάλη βεράντα κ.α.   

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΦΟΛΟΗΣ - ΒΑΣΣΕΣ - ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ - ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ - ΚΑΤΑΚΟΛΟ

 

Μεγ.Παρασκευή: Αθήνα - Βάσσες (Ναός Επικούρειου Απόλλωνα) - Ανδρίτσαινα

Αναχώρηση 07:35 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και κατεύθυνση προς τις Βάσσες Φιγαλείας. Σε υψόμετρο 1.130μ., θα επισκεφθούμε τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα (έξοδα ατομικά), έναν από τους σημαντικότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας, πανομοιότυπο του Παρθενώνα, δημιουργημένο τον 5ο π.Χ. αι από τον μέγα αρχιτέκτονα Ικτίνο. Συνεχίζουμε για την Ανδρίτσαινα, στην πλαγιά του Λυκαίου Όρους. Χρόνος για γεύμα και θα προχωρήσουμε για την Ολυμπία. Άφιξη και τακτοποίηση στο OLYMPIA PALACE HOTEL 4* στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ δείπνο με νηστίσιμα και μη και παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. 

 

Μεγ.Σάββατο: Ολυμπία - Αρχαιολογικός χώρος (ξενάγηση) - Κατάκολο (Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας & Μουσικών Οργάνων)

Πρόγευμα μπουφέ και πρωϊνό αφιερωμένο στον κάλλιστο τόπο της Ολυμπίας, εκεί που γεννήθηκαν τα

πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης και της ευγενούς άμιλλας. Ξενάγηση στον κόσμο “του ωραίου, του μεγάλου, του αληθινού”, για να γνωρίσουμε τον αρχαιολογικό χώρο (έξοδα ατομικά), το μουσείο με τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα όπως τον Ερμή του Πραξιτέλους, τη Νίκη του Παιωνίου κ.α.. Αργότερα θα δούμε το μνημείο του βαρόνου Πιέρ Ντε Κουμπερτέν και θα συνεχίσουμε για το παραθαλάσσιο Κατάκολο, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας & Μουσικών Οργάνων του Κώστα Κοτσανά, (έξοδα ατομικά) με 200 και πλέον λειτουργικά ομοιώματα μηχανισμών και επινοήσεων του αρχαιοελληνικού πολιτισμού (έξοδα ατομικά / εφόσον θα είναι ανοιχτό). Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε για την Ανάσταση. Ακολουθεί το Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα.

 

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιά στην Ολυμπία - Κατάκολο

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και πρωϊνό ξεκούρασης και χαλάρωσης. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε πλούσιο Πασχαλινό τραπέζι με πρωταγωνιστή τον οβελία συνοδευόμενο από νόστιμα γιορτινά εδέσματα. Νωρίς το απόγευμα θα μεταβούμε στο Κατάκολο, για περίπατο και καφέ στο λιμανάκι του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ.

 

Δευτέρα Πάσχα: Δάσος Φολόης - Λάμπεια - Τριπόταμα - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση. Μέσω του ορεινού χωριού Λάλα κατευθυνόμαστε προς το μαγευτικό αυτοφυές δρυόδασος της Φολόης. Στάση για μικρή πεζοπορία και πανέμορφες φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για τη Λάμπεια (ή Δίβρη), όπου θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό γεύμα. Ακολουθεί ακόμα μία άκρως μαγευτική μικρή στάση για περίπατο στο σημείο που συναντιούνται τα τρία ποτάμια της περιοχής, ο Ερύμανθος, ο Αροάνιος και ο Σειραίος. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. 

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές πούλμαν
  • • Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο OLYMPIA PALACE HOTEL 4* στην Ολυμπία.
  • • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα, στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας
  • • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • • Αρχηγός - συνοδός
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α. 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα

OLYMPIA PALACE HOTEL 4*

4 μέρες

14 - 17 Απριλίου

Δίκλινο

265

3ο άτομο *

220

Μονόκλινο (δίκλινο για μονόκλινη χρήση)

355

* Κανονική κλίνη σε δωμάτιο προδιαγραφών ΑΜΕΑ

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 3 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.