Skip to main content

... τα µαγικά χρώµατα του ΔΡΥΟΔΑΣΟΥΣ της ΦΟΛΟΗΣ 28η Οκτωβριου 2021

3 και 4 μερες με εδρα το Αμαλια Ολυμπιας!

 

1η μέρα: Αθήνα - Τριπόταμα - Δρυόδασος Φολόης - Ολυμπία

Αναχώρηση 08.00 από Αθήνα προς Αρτεμίσιο, και αργότερα περνάμε από τα ορεινά Τριπόταμα, μια περιοχή μέσα σε πλατάνια και νερά. Εκεί συναντιούνται ο Ερύμανθος, ο Αροάνιος και ο Σειραίος. Μέσω της Λαμπείας (Δίβρη) που θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ηλείας, η ασυνήθιστη και πανέμορφη διαδρομή θα μας οδηγήσει στον μαγευτικό Εθνικό Δρυμό του Δρυόδασους της Φολόης. Σύμφωνα με την μυθολογία, εδώ έζησε ο Κένταυρος Φόλος. Θα παρεκκλίνουμε περίπου 1 χλμ. από τον κεντρικό δρόμο και με το πούλμαν θα διασχίσουμε ένα μέρος του δάσους. Χρόνος για να θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης.Όσοι θέλουν μπορούν να απολαύσουν έναν αναζωογονητικό περίπατο πάνω στα πεσμένα φύλλα των χιλιάδων ιτιών, ειδικά τώρα που τα φθινοπωρινά χρώματα σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα αρώματα γαληνεύουν την ψυχή. Επιστροφή στον κεντρικό δρόμο και άφιξη στην Ολυμπία, για γεύμα σε τοπική ταβέρνα (έξοδα ατομικά) Εγκατάσταση στο πολυτελές AMALIA HOTEL 4*. Το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Αρχαία Ολυμπία - Ανδρίτσαινα - Επικούρειος Απόλλων

Πρόγευμα μπουφέ και πρωϊνό αφιερωμένο στον κάλλιστο τόπο της Ολυμπίας, εκεί που γεννήθηκαν τα πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης και της ευγενούς άμιλλας. Ξενάγηση στον κόσμο “του ωραίου, του μεγάλου, του αληθινού”, για να γνωρίσουμε τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο με τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα, όπως τον Ερμή του Πραξιτέλους, τη Νίκη του Παιωνίου κ.α.. Αργότερα θα δούμε το μνημείο του βαρόνου Πιέρ Ντε Κουμπερτέν και θα ανηφορίσουμε για το παραδοσιακό χωριό της Ανδρίτσαινας με τα αρχοντικά, τη σκεπασμένη από πλατάνια πλατεία και την παλαιότερη (1724) κρήνη της Πελοποννήσου την “Τρανή Βρύση”. Κατευθυνόμαστε για τις Βάσσες, όπου βρίσκεται και, αν σταθεί εφικτό, θα δούμε ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία της κλασικής αρχαιότητας (5ος αι π.Χ.), τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Το βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Κατάκολο (Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας & Μουσικών Οργάνων)

Πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε για το γραφικό παραθαλάσσιο Κατάκολο, όπου βρίσκεται το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας & Μουσικών Οργάνων. Φιλοξενεί έκθεση με αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα μηχανισμών και επινοήσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος. Επίσης, σε ξεχωριστό χώρο εκτίθενται αντίγραφα αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων και παιχνιδιών. Χρόνος για γεύμα και επιστρέφουμε στην Ολυμπία και στο ξενοδοχείο μας.  Το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα:  Αγία Θεοδώρα Βάστας – Αθήνα

Μετά το πρωϊνό μας, θα επισκεφτούμε το ¨θαύμα της φύσης¨ στην Αγία Θεοδώρα στη Βάστα.  Τα λόγια της προσευχής της, αληθινά μπροστά στα μάτια μας.!  Δέκαεπτά πελώρια δέντρα, ξεπηδούν από τη στέγη της εκκλησίας, ενώ από τα θεμέλια αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού.  Χρόνος ελεύθερος για το προσκύνημά μας και αργότερα εκεί κοντά για το γεύμα μας (έξοδα ατομικά).  Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και γεμάτοι από εικόνες και αναμνήσεις!

 

Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής:

1η μέρα: Αθήνα - Τριπόταμα - Δρυόδασος Φολόης - Ολυμπία

2η μέρα: Αρχαία Ολυμπία - Ανδρίτσαινα - Επικούρειος Απόλλων

3η μέρα: Κατάκολο (Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας & Μουσικών Οργάνων) - Αθήνα

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή                    

 

3 μέρες

28 - 30/10

4 μέρες

28 - 31/10

Δίκλινο

179

239

3ο άτομο

130

167

3ο άτομο ως 10 ετών

90

110

4ο άτομο ως 10 ετών

125

160

Μονόκλινο

239

328

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Η σειρά των εκδρομών - επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

 

Περιλαμβάνονται:  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο AMALIA OLYMPIAS 4* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75ετών • Φ.Π.Α. 

 

Δεν περιλαμβάνονται: Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.