Skip to main content

ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Καλοκαίρι 2020 από 375,00

Αγία Θεοδώρα Μεγαλόπολης,  Καλαμάτα, Κορώνη, Φοινικούντα, Μεθώνη ,Παλαιόκαστρο, Παραλία Βοϊδοκοιλιάς, Πύλος, Νιόκαστρο,                                                                              Καρδαμύλη, Στούπα, Ανδρίτσαινα, Καρύταινα.

 

Αναχωρήσεις: 11,18,25 Ιουλίου & 01,08,15,22,29 Αυγούστου ‘20

6ημέρες

 

1 ημέρα ΑΘΗΝΑ – ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και επιβίβαση με τελικό προορισμό την πανέμορφη Καλαμάτα. Έπειτα από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, πρώτος μας βασικός σταθμός είναι ο ναός της Αγίας Θεοδώρας που βρίσκεται κοντά στο χωριό Βάστα, του νομού Αρκαδίας, μέσα σε καταπράσινη χαράδρα με πυκνό δάσος από ανθισμένες βελανιδιές. Το μικρό, πέτρινο εκκλησάκι με τα 17 ριζωμένα πλατάνια που ξεπροβάλλουν από την σκεπή του, προκαλεί ένα αίσθημα δέους και κατάνυξης. Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση που το συνοδεύει, η Αγία Θεοδώρα ζήτησε από τον Θεό, αφότου πεθάνει, το σώμα της να γίνει ναός, τα μαλλιά της δέντρα και το αίμα της νερό που όσο πλησιάζεις στο μεγαλοπρεπές εκκλησάκι το ακούς να αναβλύζει από μπροστά του. Η δυσκολία του φιδογυριστού δρόμου μοιάζει με δοκιμασία πίστης ενώ όλη η εμπειρία θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Η απαράμιλλη θέα που θα αντικρίσετε θα σας συνεπάρει. Αφού προσκυνήσουμε θα ξαποστάσουμε κάτω από τη δροσιά των δέντρων, ενώ το κρυστάλλινο νερό που κυλά θα μας ξεδιψάσει. Συνεχίζουμε στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, σημείο αναφοράς πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, στολίδι της πόλης που συνδέει το παρελθόν με το σήμερα. Θα επισκεφτούμε το κάστρο, χτισμένο πάνω σε καταπράσινο ξέφωτο το οποίο έχει  πανοραμική θέα σε όλη την Καλαμάτα από το κέντρο μέχρι την παραλία της. Επόμενη στάση, το μουσείο με τις παραδοσιακές ελληνικές ενδυμασίες. Η συλλογή των λαϊκών φορεσιών μέσα σε έναν υπέροχο εκθεσιακό χώρο θα σας γνωρίσει μια πτυχή της παράδοσης του τόπου.  Στο ιστορικό κέντρο θα συναντήσουμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, την μεγαλοπρεπή εκκλησία, με την ιστορική σημασία. Από εκεί, ξεκίνησε η επανάσταση κατά του τουρκικού ζυγού το 1821, άριστα διατηρημένη μέχρι και σήμερα, με τις αναλλοίωτες τοιχογραφίες της σας  γνωρίζει, με την σειρά του, την Καλαμάτα μιας άλλης εποχής ταξιδεύοντάς σας  πίσω στον χρόνο. Ελεύθερος χρόνος στην πανέμορφη πόλη. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές :

Διατροφή :  Δείπνο

2η ημέρα ΚΑΛΑΜΑΤΑ– ΚΟΡΩΝΗ – ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ – ΜΕΘΩΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την Κορώνη, όπου και θα επισκεφτούμε το κάστρο της. Ένα από τα πιο φημισμένα κάστρα της Ελλάδας, στα  νοτιοανατολικά παράλια του Νομού Μεσσηνίας, ορθώνεται αγέρωχο πάνω σε καταπράσινους βράχους δίπλα στην θάλασσα. Στο εσωτερικό του κάστρου σώζονται ο βυζαντινός ναός της Αγίας Σοφίας και η εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους. Το ενετικό κάστρο προσδίδει αίγλη Βυζαντινής εποχής στον πράσινο παραθαλάσσιο οικισμό του. Στην συνέχεια, θα βρεθούμε στην κατάφυτη Φοινικούντα. Ήσυχο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο με μεγάλες αμμουδερές παραλίες και καθαρά κρυστάλλινα νερά, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσσηνίας, εκεί που ενώνονται οι καστροπολιτείες της Κορώνης και της Μεθώνης. Ελεύθερος χρόνος για να ξενοιάσετε πλάι στον αφρό της θάλασσας με τα τιρκουάζ  νερά και να απολαύσετε την ηλιόλουστη μέρα σας , σε κάποιο τοπικό ταβερνάκι. Η περιήγηση συνεχίζει στην πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη της Μεθώνης και στα μοναδικά αξιοθέατά της. Χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης, δεσπόζει το καλοδιατηρημένο, μεσαιωνικό κάστρο με τα ψηλά τείχη που εκτείνεται μέχρι την θάλασσα και καταλήγει στο Μπούρτζι. Το οχυρωμένο νησάκι με τον οκταγωνικό πύργο, κτισμένο στη νότια πλευρά του κάστρου, ενώνεται με μία πετρόχτιστη τάφρο, που το χωρίζει από την ξηρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές :

Διατροφή : Ημιδιατροφή

3η ημέρα ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΪΔΟΚΟΙΛΙΑΣ – ΠΥΛΟΣ – ΝΙΟΚΑΣΤΡΟ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Παλαιόκαστρο γνωστό και ως Παλιοναβαρίνο. Θα επισκεφτούμε το φρούριο  που χτίστηκε από  Φράγκους στα τέλη του 13ου αιώνα . Το απόρθητο φρούριο βρίσκεται, νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας με μόνη πρόσβαση την νότια πλευρά του.  Αμέσως μετά, θα βρεθούμε βόρεια της Πύλου, στη πολυφωτογραφημένη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς,  που είναι με σιγουριά ένας από τους ομορφότερους όρμους της Μεσογείου. Η ονομασία προέρχεται και από τη μεγάλη καμπυλότητα που έχει, σαν να μοιάζει με κοιλιά βοδιού. Ο φυσικός κόλπος διαθέτει μοναδική ομορφιά, με τη λευκή αμμουδιά  να απλώνεται σε μεγάλη έκταση, ο επίγειος παράδεισος που εκθειάζεται μπροστά σας, αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό. Χαλαρώστε στα γαλήνια γαλαζοπράσινα νερά του, η αυθεντική, φυσική της ομορφιά ανήκει στην προστατευόμενη ζώνη του Natura 2000. Επόμενος προορισμός, η Πύλος και η παραθαλάσσια κωμόπολή της, η οποία βρίσκεται στις δυτικές ακτές του νομού Μεσσηνίας, ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε την βόλτα σας στα γραφικά στενά του και να πάρετε το γεύμα σας, σε μία από τις τοπικές ταβέρνες. Επόμενη στάση μας, το φρούριο του Νιόκαστρου, με τη μεγάλη ιστορική σημασία. Δεσπόζει πάνω από την γραφική κωμόπολη της Πύλου ενώ αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κάστρα της Πελοποννήσου. Κατά την επίσκεψή μας, θα μπούμε στην χρονομηχανή του, μέσα από τις μουσειακές συλλογές που βρίσκονται μέσα σε αυτό και θα δούμε όλα τα σημαντικά σημεία του κάστρου. Άφιξη στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Διαμονή & παροχές :

Διατροφή : Ημιδιατροφή

4η ημέρα ΚΑΛΑΜΑΤΑ– ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ–ΣΤΟΥΠΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Καρδαμύλη. Ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι με τον καλά διατηρημένο, παραδοσιακό οικισμό του, βρίσκεται μέσα σε μια κατάφυτη πανδαισία. Ο καλά κρυμμένος παράδεισος, πρωταγωνίστησε ως μαγευτικό σκηνικό στην ταινία Before Midnight  με τον Ίθαν Χοκ και τη Ζιλί Ντελπ, γεγονός που την κατέταξε σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να ξεναγηθείτε στα πετρόχτιστα σοκάκια με τα σπίτια που μοιάζουν με μικρογραφίες πύργων  και να ανακαλύψετε σημεία με ειδυλλιακή θέα το Μεσογειακό κόλπο. Μπορείτε ακόμη να γευματίσετε σε ένα από τα γραφικά, παλιά ταβερνάκια που βρίσκονται στο γραφικό λιμανάκι του. Πριν την αναχώρησή μας, θα επισκεφτούμε τον πέτρινο πύργο του Μούρτζινου. Πρόσφατα αναπαλαιωμένο  μας αποδεικνύει το  μεγαλείο των Ελλήνων Μανιατών, τον τρόπο  ζωής τους επί Τουρκοκρατίας, μέσα στο Λακωνικό τοπίο, θα μας προσφέρει μια ιστορική αναδρομή. Συνεχίζουμε με προορισμό την Στούπα. Χτισμένη στους πρόποδες του Ταΰγετου το κοσμοπολίτικο θέρετρο διαθέτει ένα απόλυτα εναρμονισμένο τοπίο που συνδυάζει καταπράσινους ελαιώνες με αμμουδερούς κολπίσκους. Εκεί, θα ευχαριστηθούμε τον μπάνιο μας  και θα απολαύσουμε τον ζεστό ήλιο ενώ μπορούμε να πάρουμε το γεύμα μας σε μία από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές :

Διατροφή : Ημιδιατροφή

5η ημέρα ΚΑΛΑΜΑΤΑ ALL DAY

Πρωινό και όλη η μέρα ελεύθερη στην πανέμορφη Καλαμάτα. Εμείς σας προτείνουμε να χαλαρώσετε στην τεράστια αμμουδιά,  με τα beach bar και τις μπυραρίες με τις ωραίες χορταστικές ποικιλίες και τη συνοδεία ούζου. Βολτάρετε στα μαγικά στενά της πόλης, με τα τουριστικά μαγαζιά και τις υπαίθριες αγορές. Επισκεφτείτε το Μουσείο Σιδηροδρόμων που εκτείνεται στο  δημοτικό καταπράσινο πάρκο, στο κέντρο της πόλης, ένα από τα πρώτα θεματικά πάρκα της Ελλάδας. Όπως και το μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας, βόρεια της Καλαμάτας, μας παρουσιάζει την νεότερη ελληνική ιστορία,  από την Επανάσταση του 1821 έως τις μέρες μας, μέσα από κείμενα, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές :

Διατροφή : Ημιδιατροφή

6η ημέρα ΚΑΛΑΜΑΤΑ–ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ-ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ–ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Πρώτη στάση μας η Ανδρίτσαινα με τα πολύχρωμα πυργόσπιτα, ξακουστή και ως η αρχόντισσα της Αρκαδίας. Αμφιθεατρικά χτισμένη μέσα σε καταπράσινο φόντο θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό μουσείο και θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και φωτογραφίες. Επόμενη επίσκεψη στο μεσαιωνικό χωριό της Καρύταινας, με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής αρχοντικά που έχουν διατηρηθεί άριστα, μοιάζουν γαντζωμένα στην πλαγιά του χωριού. Θα κάνουμε βόλτα στα στενά δρομάκια, με τις βυζαντινές εκκλησιές του 19ου αιώνα, όλα εξαιρετικά δείγματα φράγκικης και βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Εκεί, θα χαλαρώσουμε πίνοντας καφέ σε ένα από τα όμορφα μπαράκια που προσφέρουν θέα που θα σας μαγέψει. Άφιξη  στην Αθήνα με τις πιο ωραίες αναμνήσεις πιο χαλαροί από ποτέ, κάνουμε σχέδια και ετοιμαζόμαστε για την επόμενη απόδραση.

Διαμονή & παροχές :

Διατροφή : Πρωινό

Sunrise Village Beach Hotel - Petalidi 3*

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο:

375€

Τιμή σε μονόκλινο:

475€

Παιδική τιμή σε τρίκλινο:

195€

 

 

Pharae Palace Hotel 4*

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο:

485€

Τιμή σε μονόκλινο:  

635€

Παιδική τιμή σε τρίκλινο:

-

 

Περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων EURO6, ο μοναδικός που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.
  • Έμπειρο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά.

 

Σημείωση :

  • Διαφοροποίηση στη ροή - σειρά των επισκέψεων του προγράμματος , ενδέχεται να γίνει, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη 

Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται φόροι διαμονής και δημοτικοί φόροι. Στην Ελλάδα ο φόρος διαμονής, βάση σχετικού νόμου καταβάλλεται από τον πελάτη απ’ ευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Οι τιμές αλλάζουν ανά τύπο ξενοδοχείου και αφορούν την διαμονή του πελάτη σε δωμάτιο/σουίτα ανά διανυκτέρευση. Πιο συγκεκριμένα:

Τύπος Ξενοδοχείου

Τιμές

Ξενοδοχείο 3*:

1.50€

Ξενοδοχείο 4*:

3,00€

Ξενοδοχείο 5*:

 4,00€