Skip to main content

Ορεινή Ναυπακτία & το Lepando του Θερβάντες! Πάσχα 2020 από 190,00

µε διαµονή στο DASOS THERETRON Retreat 4*

Με πασχαλινη ηµιδιατροφή
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ περιορισµένος αριθµός θέσεων

Μεγ. Παρασκευή: Αθήνα - Ναύπακτος - Ι.Μ. Βαρνάκοβας - Dasos Theretron Retreat

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 8:00, για την γραφική - παραθαλάσσια πόλη της Ναυπάκτου. Περνάμε από τη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου και σε λίγο, σαν σε καρτ ποστάλ, μπροστά μας βρίσκεται η Ναύπακτος. Η βόλτα μας ξεκινά από το βενετσιάνικο λιμάνι, σήμα κατατεθέν της πόλης και περιηγούμαστε στο πάρκο Θερβάντες. Αξιοθέατα της πόλης είναι το φετιχέ και βεζίρ τζαμί και το μουσείο Μπότσαρη. Η πόλη με την ελληνική ονομασία «Έπαχτος» κατά τα μεσαιωνικά χρόνια και με τη φράγκικη «Λεπάντο» μας ξαφνιάζει όμορφα. Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στο μεσαιωνικό κάστρο της πόλης, που είναι από τα καλύτερα διατηρημένα της εποχής του. Με τον πύργο του ρολογιού, έτσι όπως το άφησαν οι Ενετοί, μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, φρουριακής αρχιτεκτονικής και ιδιαίτερης ομορφιάς. Επιστροφή στην πόλη της Ναυπάκτου, χρόνος ελεύθερος για φαγητό (έξοδα ατομικά) σε τοπικά εστιατόρια.

Αφήνουμε τη Ναύπακτο για να επισκεφθούμε την ιστορική μονή της Βαρνάκοβας. Η «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» της Ρούμελης, όπως τη λένε. Με ίδρυση το 1077 από του Κομνηνούς, έχει ένδοξη ιστορία κατά τη διάρκεια των ετών. Η εικόνα της Παναγίας έχει εμφανές ένα ράγισμα, κατά μήκος του προσώπου της Θεοτόκου, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δημιουργήθηκε σε τοπικό σεισμό, στις 15/8/1940, την ώρα του τορπιλισμού της «ΕΛΛΗΣ» στην Τήνο. Από δω η θέα είναι φανταστική σε Ορεινή Ναυπακτία, τη Γκιόνα και τον ποταμό Μόρνο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, DASOS THERETRON Retreat 4*, χτισμένο μέσα στη φύση. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση του επιταφίου και δείπνο.

Μεγ. Σάββατο: Γύρος Τριχωνίδας - Γέφυρα Μπανιά - Θέρμο- Ναύπακτος

Ξεκινάμε τη μέρα μας, μετά το πρωϊνό μας, για μια διαδρομή προς τη λίμνη Τριχωνίδα. Στο δρόμο προς τη λίμνη συναντάμε την περίφημη γέφυρα του Μπανιά. Μια μεταλλική γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Εύηνου ποταμού, ένα ωραίο τεχνικό έργο μέσα στα βουνά. Η Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδος (κάποτε ήταν πολύ μεγαλύτερη γιατί ήταν ενωμένη με τη λίμνη Λυσιμαχεία) και με τα καθαρότερα νερά και με το απέραντο γαλάζιο της δημιουργεί ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Εύφορα, γόνιμα χώματα τα μέρη της, γι’ αυτό και υποδέχτηκε αρκετούς πολιτισμούς κατά το διάβα των χρόνων. Το μεσημέρι θα μας βρει στο περιβάλλον της λίμνη για να δοκιμάσουμε τις ντόπιες γεύσεις. Μετά θα επισκεφθούμε το Θέρμο, τη γενέτειρα του Πατροκοσμά του Αιτωλού και θα ξεναγηθούμε στο μοναστήρι αυτής της τόσο σημαντικής μορφής του Χριστιανισμού. Ακολουθώντας πάλι, μια εξαίσια διαδρομή, φτάνουμε στη Ναύπακτο όπου έχουμε χρόνο για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και αργά το βράδυ παίρνουμε τις λαμπάδες μας και μεταφερόμαστε για την Ανάσταση σε κοντινή εκκλησία. Επιστροφή για τη μαγειρίτσα και τα άλλα εδέσματα που θα μας έχουν ετοιμάσει στο ξενοδοχείο.

Κυριακή του Πάσχα: Ελατού -  Άνω Χώρα - Ι.Μ. Αμπελακιότισσας

Μετά το πρωϊνό μας σε μπουφέ, ξεκινάει η μέρα μας με την επίσκεψη στα ορεινά χωριά της Ναυπακτίας, τα λεγόμενα «Γκράβαρα». Περνάμε από την Τερψιθέα, την Άνω χώρα, την Ελατού. Η Άνω χώρα χτισμένη στα 1000 μ. υψόμετρο, μέσα σε καστανόδασος, είναι ιδανικός προορισμός για βόλτα και χαλάρωση. Επισκεπτόμαστε το ναό της Αγίας Παρασκευής στο κέντρο της πλατείας και φωτογραφιζόμαστε με το αξιοθέατο του χωρίου, τον «Καρνάβαλο», το παλιό λεωφορείο που έκανε μέχρι και το 1983 τη διαδρομή Ναύπακτος - Ασπριά - Άνω χώρα - Αμπελακιότισσα. Βορειότερα, δεσπόζει η μονή της Παναγιάς της Αμπελακιότισσας, χτισμένη το 1456. Σημαντικά κειμήλια φυλάσσονται εδώ, όπως η εικόνα της Παναγίας, έργο του ευαγγελιστή Λουκά, καθώς και ένας επιτάφιος, έργο της φημισμένης κεντήστρας Μαριώρας από την Πόλη (1735) και άλλα πολλά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το Πασχαλινό γεύμα με γλέντι και χορό. Ξεκούραση.

Δευτέρα του Πάσχα: Μεσολόγγι - Τουρλίδα - Αθήνα

Πλούσιο σε μπουφέ πρωϊνό και το ταξίδι της επιστροφής μας ξεκινάει με την επίσκεψή μας στην ιερή πόλη του Μεσολογγίου. Το όνομά της έχει συνδεθεί, όσο καμιά άλλη πόλη, με τους αγώνες του 1821. Θα περιηγηθούμε στον κήπο των Ηρώων, όπου θα δούμε αγάλματα με Έλληνες και Φιλέλληνες εκείνων των χρόνων καθώς και τον τύμβο των πεσόντων. Ο ιερός χώρος αυτός, ιδρύθηκε από πρωτοβουλία του ίδιου του Καποδίστρια. Επίσκεψη στο μουσείο Τέχνης και ιστορίας στο δημαρχιακό κτήριο (έξοδα ατομικά). Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά των Τρικούπηδων και Παλαμά που αποτυπώνουν την αλλοτινή αίγλη τους, σαν κύρια αξιοθέατα της πόλης. Θα πάμε ως την Τουρλίδα, που οι κάτοικοι και οι επισκέπτες κάνουν ποδηλατάδες στον τόπο όπου ενώνουν τα νερά τους ο Εύηνος και ο Αχελώος. Το σκηνικό της γαλήνης και της ηρεμίας της λιμνοθάλασσας είναι βάλσαμο για τη ματιά μας.

Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (έξοδα ατομικά). Γνωρίζουμε τα ντόπια προϊόντα, όπως το αυγοτάραχο, τα ψάρια της λιμνοθάλασσας όπως η μπάφα, το χέλι κ.α. Παίρνουμε τον δρόμο για την Αθήνα φορτωμένοι με θαυμάσιες εικόνες από την εκδρομή μας και με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιµή κατ’ άτοµο µε πούλµαν µε ηµιδιατροφή καθηµερινά, στην οποία συµπεριλαµβάνεται το Αναστάσιµο δείπνο και το Πασχαλινό γεύµα µε µε γλέντι.

Τιµή κατ΄ άτοµο µε δικό σας ΙΧ ( χωρίς εκδροµές) µε ηµιδιατροφή καθηµερινά στην οποία συµπεριλαµβάνεται

το Αναστάσιµο δείπνο και το Πασχαλινό γεύµα µε γλέντι.

DASOS TΗERETRON RETREAT 4*

4 µέρες

17 - 20 Απρ.

4 ηµέρες / 3 νύχτες

5 ηµέρες / 4 νύχτες

Δίκλινο standard

275

190

240

Δίκλινο Junior suite

335

260

320

Δίκλινο Deluxe suite

365

290

370

3ο άτοµο

240

- 30%

- 30%

3ο άτοµο  έως 12 ετών

95

Δωρεάν

Δωρεάν

4ο άτ. 2 έως 12 ετών (standard)

190

105

135

4ο άτοµο 2 έως 12 ετών (suites)

95

Δωρεάν

Δωρεάν

5ο άτοµο 2 έως 12 ετών (suites)

220

140

175

Μονόκλινο standard

385

310

385

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Dasos Theretron Retreat 4* στο Παλαιοξάρι Ναυπακτίας • Μπουφέ πρωϊνό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Το Αναστάσιμο δείπνο στη θέση του δείπνου του Μ.Σαββάτου • Το Πασχαλινό γεύμα στη θέση του δείπνου της Κυριακής• Διασκέδαση - γλέντι στο Πασχαλινό γεύμα • Λαμπάδα για την Ανάσταση • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός/Συνοδός • Φ.Π.Α.