Skip to main content

ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ - Η ΛΕΥΚΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ 25η Μαρτίου 2024 από 337€

Αναχώρηση: 22-25/3 - 4 ΜΕΡΕΣ

1η μέρα: Αθήνα - Βέροια - Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

Αναχώρηση από Αθήνα στις 06:30 και μέσω της πανέμορφης Βέροιας θα φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας, τον Παλαιό Αγ. Αθανάσιο, στους πρόποδες του Βόρα (Καϊμακτσαλάν), που η κορυφή του φτάνει τα 2.524 μέτρα υψόμετρο. Τα βόρεια σύνορα μας, περιλαμβάνουν το Βόρα. Άφιξη στο DOMOTEL NEVE MOUNTAIN RESORT 4* Sup, μέσα στο πράσινο κοντά στο χωριό. Τακτοποίηση στα πολυτελή του δωμάτια. Το βράδυ μπουφέ δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Έδεσσα – Λουτρά Πόζαρ

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και επίσκεψη στους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας. «Το σκαλοπάτι όπου πατά ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό» ανέφερε ο συγγραφέας Μενέλαος Λουντέμης για την Έδεσσα, την «πόλη των νερών». Βόλτα στο καταπράσινο πάρκο με τους παλιούς μύλους που έχουν διαμορφωθεί σε μικρούς εκθεσιακούς χώρους και μουσεία, αλλά και στην παραδοσιακή συνοικία της Έδεσσας, το Βαρόσι με τα όμορφα κτίρια και εκκλησίες που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το ρόφημα σας δίπλα στους καταρράκτες (έξοδα ατομικά) αλλά και να φωτογραφίσετε τον μεγάλο καταρράκτη ‘Κάρανο’ ύψους 70 μέτρων. Η συνέχεια θα μας βρει στα πιο διάσημα ιαματικά νερά της Βόρειας Ελλάδας, στα Λουτρά Πόζαρ ( Λουτρακίου) στην επαρχία Αλμωπίας, λίγα χιλιόμετρα από την Αριδαία. Χαλαρώστε και απολαύστε τις ευεργετικές ιδιότητες των θερμών πηγών σε μία από τις εξωτερικές πισίνες που είναι σε λειτουργία (έξοδα ατομικά). Εναλλακτικά, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μία από τις κλειστές πισίνες που λειτουργούν (απαιτείται ραντεβού νωρίτερα). Μην παραλείψετε να αγοράσετε παραδοσιακά προιόντα από τα μαγαζιά που υπάρχουν στα λουτρά. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ψώνια και γεύμα (έξοδα ατομικά) απολαμβάνοντας την ξεχωριστή φύση που υπάρχει στην περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο μπουφέ. 

 

3η μέρα: Φλώρινα – Αμύνταιο - Λίμνη Βεγορίτιδα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη που ακροβατεί ανάμεσα στη βαλκανική αύρα και την ευρωπαϊκή αρχοντιά, την Φλώρινα. Το αστικό τοπίο με την κινηματογραφική του αίγλη αναπτύσσεται κατά μήκος του εμβληματικού ποταμού Σακούλεβα, που διατρέχει την πόλη. Στην είσοδο της θα μας υποδεχτούν η σιδερένια αρκούδα, τα δεκάδες αρχοντικά και κτίρια που είναι διάσπαρτα μέσα στην πόλη και στο κέντρο της αγοράς, τα έργα τέχνης γνωστών καλλιτεχνών που κοσμούν τις πλατείες και τους δρόμους, τα οποία θα σας κάνουν να αισθανθείτε τη μαγεία στην ατμόσφαιρα. Δεν είναι τυχαία η ονομασία της Φλώρινας σαν την πόλη των καλλιτεχνών. Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Φλώρινας (έξοδα ατομικά) που περιλαμβάνει ευρήματα ανασκαφών και αντικείμενα παραδόσεων από αρχαιολογικούς χώρους του Νομού και καλύπτει μια μακρά περίοδο από τους Νεολιθικούς ως και τους Βυζαντινούς Χρόνους. Ελεύθερος χρόνος να χαθούμε στα στενά  δρομάκια της πόλης και να απολαύσουμε το ζεστό μας ρόφημα στα καφέ δίπλα στο ποτάμι. Συνεχίζουμε για το Αμύνταιο Φλώρινας, ο βορειότερος αμπελώνας της Ελλάδας, γνωστό για  τις μοναδικές ποικιλίες κρασιών όπως το Ξινόμαυρο. Αφού επισκεφτούμε κάποιο από τα οινοποιεία της περιοχής και μυηθούμε στα μυστικά της αμπελουργίας θα βρεθούμε στην λίμνη Βεγορίτιδα, την τρίτη βαθύτερη λίμνη της Ελλάδας. Το τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς, είναι ο τόπος που φωλιάζουν περισσότερα από 160 είδη άγριων πουλιών, ανάμεσά τους αργυροπελεκάνοι, ροδοπελεκάνοι, χρυσογέρακα χρυσαετοί, θαλασσαετοί και γεράκια, συνθέτοντας ένα ενδιαφέρον σκηνικό κατάλληλο για παρατήρηση. Στις όχθες της Βεγορίτιδας, όμως, θα συναντήσετε και σπάνια δείγματα χλωρίδας και πανίδας σε ένα μοναδικό γεωλογικό τοπίο: τρεις κοντινές λίμνες, αυτή των Πετρών, της Ζάζαρης και της Χειμαρρίτιδας συνδέονται υδρολογικά μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τα υπολείμματα της παλιάς, τεράστιας λίμνης Εορδαίας, η οποία είχε βάθος μεγαλύτερο από 250 μέτρα. Στους καλαμιώνες ζουν και αναπαράγονται ερωδιοί, ενώ στα νερά τα λίμνης είναι πιθανό να συναντήσετε ακόμα και κύκνους. Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αυτής της πλούσιας κοινότητας πουλιών και υδάτινης ζωής είναι το γεγονός ότι τα νερά της λίμνης δεν παγώνουν ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες. Θα έχουμε χρόνο για  βόλτα και γεύμα απολαμβάνοντας πέστροφα, καραβίδες της λίμνης και τις γεύσεις με πιπεριές Φλωρίνης (έξοδα ατομικά). Σας προτείνουμε μια βαρκάδα στα ήπια νερά της λίμνης και στις υπέροχες ομορφιές της. Θα σας μείνει αξέχαστη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Σχολή Αριστοτέλους και Πάρκο Αγίου Νικολάου Νάουσας – Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Σχολή Αριστοτέλους στη θέση Μιέζα Νάουσας (έξοδα ατομικά). Πρόκειται για ένα φυσικό τοπίο που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την ομορφιά του. Ο χώρος αυτός έχει ταυτιστεί με τη Σχολή του Αριστοτέλους. Εδώ, ο μελλοντικός βασιλιάς της Μακεδονίας μαζί με έναν εκλεκτό κύκλο μαθητών από γόνους ευγενών μακεδονικών οικογενειών μυήθηκε στη φιλοσοφία και στην ποίηση, στα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες. Ο Αλέξανδρος παρέμεινε στη Σχολή μέχρι το 340 π.Χ., οπότε επέστρεψε στην Πέλλα για να ασκήσει καθήκοντα αντιβασιλέα, κατά την απουσία του πατέρα του. Αργότερα θα βρεθούμε στο πάρκο του Αγίου Νικολάου Νάουσας, στους πρόποδες του Βέρμιου. Το πάρκο, έκτασης 60 στρεμμάτων περίπου, έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Διαδρομή Ιστορικών Κήπων του Συμβουλίου της Ευρώπης (ERHG). Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά) σε μία καταπράσινη έκταση με υπεραιωνόβια πλατάνια, βελανιδιές, λιμνούλες, ξύλινα γεφύρια την οποία διασχίζει το ποτάμι της Νάουσας, η Αραπίτσα. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

  • Βέροια
  • Παλαιός Άγιος Αθανάσιος
  • Έδεσσα
  • Λουτρά Πόζαρ
  • Φλώρινα
  • Αμύνταιο
  • Λίμνη Βεγορίτιδα
  • Σχολή Αριστοτέλους (Νάουσα)
  • Πάρκο Αγίου Νικολάου Νάουσας

 

 

Τιμή κατ’ άτομο, 22-25/3, με πούλμαν, 4 μέρες

 

4 ΜΕΡΕΣ

22-25/3

Δίκλινο Standard

337

Δίκλινο Superior

359

3ο άτομο

284

3o άτομο έως 6 ετών

164

3ο άτομο 7 έως 12 ετών

239

Μονοκλινο

509

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν ως περιγραφή • Διαμονή στο Domotel Neve Mountain Resort 4* Sup στον Άγιο Αθανάσιο • Πλούσιο πρόγευμα καθημερινά • Αρχηγός-συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.