Skip to main content

Θεσσαλονίκη….. στα μονοπάτια των Μακεδόνων και στα Λουτρά Πόζαρ  25η Μαρτίου 2024 από 349€

Αναχώρηση: 22-25/3 - 4 ΜΕΡΕΣ

 

1η μέρα: Αθήνα – Λιτόχωρο – Θεσσαλονίκη

 

Αναχώρηση στις 07.30 από Αθήνα  με ενδιάμεσες στάσεις για να βρεθούμε στους πρόποδες του Ολύμπου, στο γραφικό Λιτόχωρο. Ελεύθερος χρόνος στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου  για καφέ, γεύμα (έξοδα ατομικά) και βόλτα κάτω από την σκιά του βουνού των θεών. Άφιξη αργά το απόγευμα στην ξελογιάστρα Θεσσαλονίκη και εγκατάσταση στα   πολυτελή  The Met 5* ή Grand Hotel Palace 5*. Ξεκουραστείτε και απολαύστε τις ανέσεις τους! Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας -  Λουτρά Πόζαρ -  Έδεσσα

 

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και η μέρα μας είναι αφιερωμένη στον Νομό Πέλλας, την αρχαία πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου. Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Πέλλας, (έξοδα ατομικά) πραγματικό κόσμημα με σπάνια εκθέματα, όπως η μαρμάρινη κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και συλλογές από την καθημερινή ζωή των Μακεδόνων. Η συνέχεια θα μας βρει στα πιο διάσημα ιαματικά νερά της Βόρειας Ελλάδας, στα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) στην επαρχία Αλμωπίας, λίγα χιλιόμετρα από την Αριδαία. Χαλαρώστε και αφεθείτε στις ευεργετικές ιδιότητες των θερμών πηγών σε μία από τις εξωτερικές πισίνες που είναι σε λειτουργία (έξοδα ατομικά). Εναλλακτικά, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μία από τις κλειστές πισίνες που λειτουργούν (απαιτείται ραντεβού νωρίτερα). Μην παραλείψετε να αγοράσετε παραδοσιακά προιόντα από τα μαγαζιά που υπάρχουν στα λουτρά. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ψώνια και γεύμα (έξοδα ατομικά) απολαμβάνοντας την ξεχωριστή φύση που υπάρχει στην περιοχή. Η τελευταία μας στάση θα είναι στους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας. «Το σκαλοπάτι όπου πατά ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό» ανέφερε ο συγγραφέας Μενέλαος Λουντέμης για την πόλη των νερών. Βόλτα στο καταπράσινο πάρκο με τους παλιούς μύλους και χρόνος για να απολαύσετε και να φωτογραφήσετε τον μεγάλο καταρράκτη “Κάρανο”, ύψους 70 μέτρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο μπουφέ. 

 

3η μέρα: Πόλη Θεσσαλονίκης

 

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα είναι αφιερωμένη στη Νύμφη του Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκη και στα πιο σημαντικά σημεία της. Ξεκινάμε την περιήγηση μας με το σύμβολο της πόλης που δεν είναι άλλο από τον Λευκό Πύργο. Λίγα μέτρα παρακάτω το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, το εικαστικό έργο που τείνει να γίνει το νέο σημείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης. Συνεχίζουμε με προσκύνημα στον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Δημητρίου θαυμάζοντας στην διαδρομή μας την Ροτόντα, την Καμάρα και τα μοναδικά βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία που βρίσκονται στην Εγνατία Οδό. Ανεβαίνουμε στην Άνω Πόλη, οπού εκεί ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει και αυτό το μαρτυρούν η βυζαντινή οχύρωση και τα παραδοσιακά σπίτια. Αφού θαυμάσουμε την θέα από ψηλά επιστρέφουμε στο κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος  στην πλατεία Αριστοτέλους, στην νέα Αγορά Μοδιάνο, στην Τσιμισκή με τα εμπορικά μαγαζιά αλλά και στα διάσημα και πάντα κεφάτα Λαδάδικα. Οι Θεσσαλονικείς ξέρουν να γλεντάνε όλες τις στιγμές του χρόνου για αυτό αφεθείτε στην μαγεία της πόλης που ξέρει να ζει την κάθε στιγμή. Επιστροφή στα ξενοδοχεία μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

4η μέρα: Παρέλαση Θεσσαλονίκης – Αθήνα

 

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η Θεσσαλονίκη φοράει τα γιορτινά της για να τιμήσει την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Αφού παρακολουθήσουμε την μεγαλειώδη παρέλαση, σε σημείο όπου θα βρεθούμε πεζοί λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να σεργιανίσουμε την παραλία με τα πολυσύχναστα μαγαζιά της απολαμβάνοντας τον καφέ και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά). Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα ψωνίσετε τα φημισμένα τρίγωνα Πανοράματος, το λαχταριστό γεμιστό τσουρέκι και φυσικά την γλυκιά μπουγάτσα. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

  • Λιτόχωρο
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας
  • Λουτρά Πόζαρ
  • Έδεσσα
  • Πόλη Θεσσαλονίκης (Λευκός Πύργος, Ι.Ν.Αγ.Δημητρίου, Άνω πόλη, Πλ. Αριστοτέλους, Αγορά Μοδιάνο, Λαδάδικα)
  • Παρέλαση Θεσσαλονίκης

 

Τιµή κατ’ άτοµο µε πούλµαν

 

ΤΗΕ ΜΕΤ 5*

4 ΜΕΡΕΣ

22-25/3

Δίκλινο

398

3ο άτομο

335

3o άτομο έως 12 ετών

287

Μονόκλινο

563

 

Τιµή κατ’ άτοµο µε πούλµαν

 

GRAND HOTEL PALACE 5*

4 ΜΕΡΕΣ

22-25/3

Δίκλινο

349

3ο άτομο

237

3o άτομο έως 12 ετών

237

Μονόκλινο

465

 

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο κεντρικό πολυτελές THE MET 5* ή στο GRAND HOTEL PALACE 5* • Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) •Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνεται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.