Skip to main content

Βάλια Κάλντα στον Πυρήνα με 4x4! 28η Οκτωβρίου 2023 από 285

Βωβούσα - Σαμαρίνα - Τρίκωμο - Πέτρινα γεφύρια Αζίζ Αγά & Ζιάκα - Σπήλαιο - Γρεβενά

 Αναχώρηση: 4 ΜΕΡΕΣ 26-29/10

Την είπαν Βάλια Κάλντα, που σημαίνει ζεστή κοιλάδα. Γιατί σε σχέση με τα γύρω υψόμετρα έχει άπνοια, σχεδόν καθόλου άνεμο, και είναι πιο ζεστά. Όλες οι κορφές τριγύρω είναι πάνω από 2000 μέτρα. Το βέβαιο είναι ότι θα βρεθούμε σε έναν βιότοπο ζαλιστικής ομορφιάς!

 

1η μέρα: Αθήνα - Καλαμπάκα - Περιβόλι

Αναχώρηση 07.05 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για Καλαμπάκα. Χρόνος για γεύμα στην περιοχή και συνεχίζουμε προς το Ελευθεροχώρι, τη γέφυρα του Βενέτικου με προορισμό το Περιβόλι Γρεβενών, μέσα στον Εθνικό Δρυμό, 45 χιλιόμετρα από την πόλη των Γρεβενών και 14 χιλιόμετρα από τον Πυρήνα. Το Περιβόλι είναι ένα από τα τέσσερα βλαχοχώρια της Πίνδου μαζί με την Αβδέλα, τη Σμίξη, και τη Σαμαρίνα. Περικυκλωμένο από το δάσος και τις κορυφές της Πίνδου. Σε αυτό το μαγευτικό, αυθεντικό τοπίο, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο VALIA CALDA 2* sup. Το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Βάλια Κάλντα (με 4x4) - Βωβούσα

Μπουφέ πρόγευμα και ημέρα αφιερωμένη στη Βάλια Κάλντα. Ξεκινάμε από το ξενοδοχείο μας με minibus και τζήπ 4x4 (έξοδα ατομικά / καιρού επιτρέποντος) για μία υπέροχη διαδρομή μέσα στη Βάλια Κάλντα, την παραμυθένια κοιλάδα της Πίνδου, όπου θα ενημερωθούμε για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και με τη συνοδεία ειδικών οδηγών βουνού θα πεζοπορήσουμε μέχρι το Αρκουδόρεμα! Το μεσημέρι θα φθάσουμε στη Βωβούσα, το τελευταίο χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου. Πέτρινα σπίτια, λιθόστρωτα σοκάκια, φροντισμένη πλατεία με πλατάνια και ο Αώος ποταμός που τη διασχίζει σε συνδυασμό με τη λιθόκτιστη γέφυρα, τα δάση οξυάς και πεύκου που περιβάλλουν το χωριό προσδίδουν μία ιδιαίτερη θεατρικότητα στο τοπίο. Αφού απολαύσουμε το χωριό και τις γεύσεις στις παραδοσιακές ταβέρνες του, θα φωτογραφηθούμε στη γέφυρα του Αλέξη Μίσιου (1748) και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Σαμαρίνα - Πέτρινα γεφύρια - Τρίκωμο - Σπήλαιο

Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για το χιλιοτραγουδισμένο χωριό της Σαμαρίνας, σε εντυπωσιακό τοπίο στα 1.550 μ. όπου θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας σε ένα από τα όμορφα καφέ. Συνεχίζουμε για τα εντυπωσιακά και μεγαλόπρεπα πέτρινα γεφύρια του Αζίζ Αγά κοντά στο Τρίκωμο όπου χρόνος για γεύμα και μετά στου Ζιάκα. Το πρώτο διαθέτει το μεγαλύτερο σε άνοιγμα τόξο, από τα σωζόμενα γεφύρια της Μακεδονίας, φτάνει τα 15μ. και έχει συνολικό μήκος 70μ. Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες, θα επισκεφθούμε το χωριό Σπήλαιο, όπου θα δούμε τη Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα: Γρεβενά - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και χρόνος στην πόλη των Γρεβενών όπου μπορείτε να προμηθευθείτε ιδιαίτερα προϊόντα από τα τοπικά καταστήματα με βάση το μανιτάρι. Μέσω Καλαμπάκας επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο VALIA CALDA 2* sup στο χωριό Περιβόλι
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο σερβιριστό καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

VALIA CALDA 2* sup

4 μέρες

26 - 29 Οκτωβρίου

Δίκλινο

285

3ο άτομο *

255

Μονόκλινο

350

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 0,5 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.