Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Λουτρά Πόζαρ - Λίμνη Κερκίνη 28η Οκτωβρίου 2023 - 3 ή 4 ΗΜΕΡΕΣ από 205

Αναχωρήσεις: 26, 27/10 3, 4 ΗΜΕΡΕΣ

Ώρα αναχώρησης: 06:30

1η μέρα: Αθήνα - Βεργίνα (ξενάγηση) - Θεσσαλονίκη

Πρωινή αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις. Ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών (Βεργίνας) όπου θα θαυμάσουμε ευρήματα ανεκτίμητης αξίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Νέο Μουσείο, που ενσωματώνει το σύνολο του αρχαιολ ογικού χώρου των Αιγών, το Ανάκτορο του Φιλίππου, την ταφική συστάδα των Τεμενίδων και το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο PORTO PALACE 5*. Δείπνο.

 

2η μέρα:  Έδεσσα - Λουτρά Πόζαρ - Θεσσαλονίκη

Πρωινό και ξεκινάμε για την καταπράσινη Έδεσσα. Αρχίζουμε από το μεγάλο διπλό καταρράκτη Κάρανο και φτάνουμε στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού, όπου στον Παλιό Αλευρόμυλο στεγάζεται το Ενυδρείο-Ερπετάριο, με πολλά είδη ψαριών γλυκού νερού και ερπετά. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι, όπου βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο. Αναχώρηση για τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ, με τις ιαματικές πηγές στους πρόποδες του Όρους Καϊμακτσαλάν, στις όχθες του Θερμοπόταμου. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία για ευεργετικό λουτρό και να απολαύσουμε το γεύμα μας δίπλα στις πηγές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

3η μέρα: Οχυρό Ρούπελ - Λίμνη Κερκίνη - Άνω Πορόια

Πρωινό και επίσκεψη στην ιστορική γραμμή Οχυρών Μεταξά-Ιστίμπεη, ακολουθώντας τη διαδρομή προς Προμαχώνα-Ρούπελ. Θα ξεναγηθούμε στο Στρατιωτικό Μουσείο και σε τμήματα οχυρών, στο μεγαλύτερο οχυρωματικό συγκρότημα κατά μήκος των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Συνεχίζουμε προς τη Λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, με είδη σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. Ενημέρωση από την ειδική ομάδα και χρόνος για γεύμα σε τοπική ταβέρνα. Για όσους επιθυμούν μπορούν να πραγματοποιήσουν βαρκάδα κοντά στις όχθες της λίμνης. Τελευταίος σταθμός μας είναι τα Άνω Πορόια, ένα κατάφυτο & γραφικό χωριό, με τρεχούμενα νερά όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας αγναντεύοντας τη λίμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

4η μέρα: Θεσσαλονίκη (ξενάγηση) - Αθήνα

Πρωινό και ξενάγηση στην πόλη από διπλωματούχο ξεναγό. Θα θαυμάσουμε το Λευκό Πύργο, την Παραλιακή, τον Άγιο Δημήτριο, την Πάνω Πόλη, τα Ρωμαϊκά Τείχη, το Επταπύργιο κ.ά. Χρόνος για καφέ και πορεία επιστροφής στην Αθήνα.

 

Συνοπτικό 3ήμερης:   Δεν περιλαμβάνεται η 3η μέρα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

✓ Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της Panolympia

✓ Διαμονή στο ξενοδοχείο Porto Palace 5*, στη Θεσσαλονίκη

✓ Ημιδιατροφή καθημερινά

✓ Ξεναγήσεις από διπλωματούχο ξεναγό στη Βεργίνα και στη Θεσσαλονίκη

✓ Αρχηγός/συνοδός

✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
  • Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
  • Ο ειδικός φόρος διαμονής.

 

 

 

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-PORTO PALACE

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχωρήσεις

Ημέρες

2κλινο Sup

3ο άτομο Sup

1κλινο

27/10

3

205€

170€

285€

26/10

4

285€

235€

410€