Skip to main content

Θεσσαλονίκη – Οχυρό Ρούπελ - ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ – ΕΔΕΣΣΑ 28η Οκτωβρίου 2023 από 299

Αναχώρηση:  26-29/10, 4 ΜΕΡΕΣ 

1η μέρα: Αθήνα - Λιτόχωρο - Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:30 και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο γραφικό Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου. Χρόνος για γεύμα στα παραδοσιακά εστιατόρια γύρω από την γεμάτη ευωδιές πλακόστρωτη πλατεία. Συνεχίζουμε για τη «νύφη του Θερμαϊκού», την πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Άφιξη και εγκατάσταση στο Grand Hotel Palace 5*. Ξεκουραστείτε και απολαύστε τις ανέσεις του! Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Έδεσσα (καταρράκτες) - Παλαιός Αγ. Αθανάσιος

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και επίσκεψη στο πάρκο με τους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας. Συνεχίζουμε τη θαυμάσια διαδρομή μέχρι τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, το πιο κοσμικό ορεινό χωριό και top χειμερινό θέρετρο της Μακεδονίας, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί από το Υπ. Πολιτισμού ως διατηρητέος. Ο μέχρι πρόσφατα εγκαταλελειμμένος Παλιός Αγ. Αθανάσιος έχει μετατραπεί σ’ ένα από τα πιο κοσμικά ορεινά χωριά με έντονο παραδοσιακό χρώμα, όμορφους ξενώνες, στιλάτα μπαράκια, ταβέρνες που απογειώνουν τη γεύση, εξοχικές βίλλες κ.α. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Σπήλαιο Αλιστράτης -  Οχυρό Ρούπελ (Γραμμή Οχυρών Μεταξά)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της χώρας μας. Το θέαμα είναι σπάνιο, καθώς το σπήλαιο είναι γεμάτο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες μέχρι και 15 μέτρων. Μέσω μοναδικής, φορτισμένης συναισθηματικά και ιστορικής σημασίας διαδρομής, θα επισκεφθούμε το οχυρό Ρούπελ, ένα από τα αμυντικά οχυρά κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, με καταφύγια 1849 μέτρων και στοές 4251 μέτρων. Όταν οι Γερμανοί μπήκαν στο Ρούπελ, βρήκαν σε τοίχο γραμμένο με κιμωλία το μήνυμα: “Στις Θερμοπύλες σκοτώθηκαν οι 300, εδώ θα πέσουν οι 80”, όσοι ήταν και οι Έλληνες που επάνδρωναν τον συγκεκριμένο τομέα. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και καφέ στην περιοχή. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Θεσσαλονίκη (περιήγηση & Άνω Πόλη) – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και προσκύνημα στον πολιούχο της πόλης τον Αγ. Δημήτριο. Συνεχίζουμε με πανοραμική διαδρομή στην παραλιακή, το Λευκό Πύργο, την Έκθεση, τη Ροτόντα κ.α. καταλήγοντας στην Άνω Πόλη με τα φημισμένα κάστρα και την όμορφη θέα! Χρόνος για φαγητό και καφέ στη συμπρωτεύουσα και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμή κατ’ άτομο, 26-29/10, με πούλμαν, 4 μέρες

Δίκλινο Classic

299

3ο άτομο

245

3ο άτομο έως 4 ετών *

145

3ο άτομο 4 έως 12 ετών

190

Μονόκλινο Classic

413

* Στο κρεβάτι των γονιών του

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο Grand Hotel 5*
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση

Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων