Skip to main content

Πανόραμα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη Χριστούγεννα 2022! από 394€

Αναχώρηση: 23/12/2022...Διάρκεια: 5 ημέρες

Early Booking: Για κρατήσεις έως 30/11, έκπτωση -30€ κατ’ άτομο

Θεσσαλονίκη – Μνημείο Ιμαρέτ – Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων – Ονειρούπολη Δράμας – Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας – Ξάνθη – Αλεξανδρούπολη – Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Σουφλί – Καβάλα – Σπήλαιο Αλιστράτης

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση έχοντας ως αρχικό μας προορισμό τη «Νύμφη του Θερμαϊκού», την πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Μια πόλη ζωντανό μουσείο, μια πόλη που αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτισμών και γεύσεων. Πραγματοποιώντας μια πανοραμική περιήγηση με το πούλμαν, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μοναδική θέα των αξιοθέατων της πόλης συμπεριλαμβανομένων του Λευκού Πύργου, της αψίδας του Γαλέριου - Καμάρα, της Ροτόντα, του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης καθώς και άλλων σημείων ενδιαφέροντος, αποκτώντας μια γενική εικόνα της μοναδικής αυτής πόλης. Θα έχετε χρόνο στη διάθεσή σας προκειμένου να προσκυνήσετε στο Ναό του Αγίου Δημητρίου,  να δείτε τη Χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της πόλης, τις όμορφες βιτρίνες που μας προσκαλούν για μια ματιά στα «ενδότερα», την πλατεία Αριστοτέλους στολισμένη γιορτινά, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τη φάτνη, τα δεκάδες μαγαζάκια με τα εορταστικά δώρα. Η απόλυτη ευκαιρία να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα από τα καφέ της πόλης και να γευματίσετε προαιρετικά. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε προς την Καβάλα, μία ιστορική, πανέμορφη πόλη! Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας LUCY HOTEL 5* και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Καβάλα – Μνημείο Ιμαρέτ – Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων – Ονειρούπολη Δράμας

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Μνημείο Ιμαρέτ όπου θα ξεναγηθούμε από επαγγελματία ιστορικό ξεναγό. Πρόκειται για ένα μνημείο αριστούργημα, ένα πρωτότυπο συγκρότημα υψηλής αισθητικής αξίας, της ύστερης οθωμανικής αρχιτεκτονικής. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε προς τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο των Φιλίππων, όπου παρουσιάζεται το αρχαιολογικό, ιστορικό και εποπτικό υλικό της πόλης των Φιλίππων και της περιοχής, από τους προϊστορικούς χρόνους ως το τέλος της ρωμαϊκής αρχαιότητας, καθώς και η χριστιανική πόλη από τα παλαιοχριστιανικά χρόνια της ακμής, ως την συρρίκνωσή της, στον 7ο μ.Χ. αιώνα και ως την οριστική ερήμωσή της μετά την τουρκική κατάκτηση στα τέλη του 14ου αιώνα. Μετέπειτα θα οδηγηθούμε στην όμορφη Δράμα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, την «Ονειρούπολη», όπου οι εκδηλώσεις διαρκούν έναν ολόκληρο μήνα! Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια Ονειρούπολη... ένα πραγματικό χωριό του Άι Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βαπτιστήριο Αγίας Λυδίας Φιλιππησίας- Ξάνθη

Έχοντας απολαύσει το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε προς το Ιερό Προσκύνημα Αγίας Λυδίας Φιλιππησίας (Βαπτιστήριο Λυδίας). Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό σύγχρονο μνημείο το οποίο ανεγέρθη το 1974 σε ανάμνηση της βάπτισης, της εμπόρου πορφύρας για τη βαφή υφασμάτων, Λυδίας από τα Θυάτειρα, η οποία το 49-50 μ.Χ. παρακολούθησε το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου και ήταν η πρώτη Ελληνίδα και Ευρωπαία που βαπτίστηκε χριστιανή. Επόμενος προορισμός μας, η υπέροχη πόλη της Ξάνθης. Χαρακτηρισμένη ως «κοσμοπολίτσσα», θα μας μαγέψει με την Παλιά της Πόλη, με τα πλακόστρωτα σοκάκια και θα μας εντυπωσιάσει μιας και δύο διαφορετικοί πολιτισμοί μοιάζουν να συνυπάρχουν και να εναλλάσσονται σε κάθε γωνιά της. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας, προκειμένου να περιηγηθείτε στην πόλη και να απολαύσετε το γεύμα σας (έξοδα ατομικά). Εν συνεχεία πορεία επιστροφής προς Καβάλα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Αλεξανδρούπολη- Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς- Σουφλί

Πρόγευμα και ακολούθως επιβίβαση στο πούλμαν έχοντας ως πρώτο μας  προορισμό την Αλεξανδρούπολη. Η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με το φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, ρίχνοντας το φως του σε θάλασσα και στεριά, διατηρεί έως σήμερα τη γοητεία του αρχικού ψαράδικου οικισμού. Αναχωρώντας από την Αλεξανδρούπολη θα κατευθυνθούμε προς το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς το οποίο και θα επισκεφθούμε εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Επόμενος σταθμός μας «η πόλη του Μεταξιού», το Σουφλί, σε απόσταση μόλις 500μέτρων από τον ποταμό Έβρο. Τα μουσεία του φιλοξενούν την ιστορία της πόλης και του μεταξιού και στα στενά δρομάκια του, οι επισκέπτες συναντούν αρχιτεκτονικά αριστουργήματα μιας άλλης εποχής. Γύρω από την πλατεία θα συναντήσουμε καταστήματα μεταξιού και παραδοσιακά μαγαζάκια με τοπικά εδέσματα (καβουρμά και εξαιρετικό τσίπουρο). Επιστροφή στην Καβάλα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Καβάλα- Σπήλαιο Αλιστράτης- Αθήνα

Πρωινό και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η περιήγησή μας στην πόλη της Καβάλας. Πρόκειται για μία πόλη ζωντανή, χτισμένη αμφιθεατρικά δίπλα στη θάλασσα, γραφική αλλά και σύγχρονη! Το μεσαιωνικό Φρούριό της στην ακρόπολη της χερσονήσου της Παναγιάς, το γραφικό τοξωτό υδραγωγείο της πόλης «Καμάρες» και τα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κτίρια θα μας εντυπωσιάσουν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα, ωραιότερα και μεγαλύτερα σπήλαια της χώρας μας, το Σπήλαιο Αλιστράτης. Το σπήλαιο περιέχει πλούσιο λιθοματικό διάκοσμο, που διακρίνεται για την ομορφιά του. Η ποικιλία σταλαγμιτών και σταλακτιτών του σπηλαίου είναι εντυπωσιακή από άποψη μορφών, αλλά και ηλικίας. Ακολούθως θα αναχωρήσουμε για Αθήνα όπου θα φθάσουμε έχοντας πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο :          

 

Αναχώρηση

 

Τύπος δωματίου

2κλινο

Επιβάρυνση 1κλινου

3ο άτομο*

παιδί

2 έως 12 ετών*

5 ημέρες

23/12

City View Window

€ 394

+ € 160

€ 334

€ 265

Sea View Balcony

€ 419

-

-

*σε sofa bed

Early Booking: Για κρατήσεις έως 30/11, έκπτωση -30€ κατ’ άτομο

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές – Μεταφορές με τα πολυτελή μας πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Lucy Hotel 5*
  • Πλούσιο πρωινό αμερικάνικου τύπου σε μπουφέ στο ξενοδοχείο διαμονής
  • Δείπνο στο ξενοδοχείο διαμονής
  • Εορταστικό Ρεβεγιόν στις 24/12 με μουσική, πλούσιο εορταστικό μενού και πακέτο ποτών απεριόριστης κατανάλωσης**
  • Ξενάγηση από επαγγελματία ιστορικό ξεναγό στο μνημείο Ιμαρέτ
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας

 

**(Λευκό κρασί Ελληνικά Κελάρια, κόκκινο κρασί Ελληνικά Κελάρια, μπύρα Μύθος, αναψυκτικά, εμφιαλωμένο νερό)

Δεν  περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και χώρους
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Τα ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
  • Ο φόρος διαμονής πληρωτέος στο ξενοδοχείο κατά την αναχώρηση (4€ το δωμάτιο/ανά διανυκτέρευση)

Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις, εφόσον το απαιτούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες, για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής.