Skip to main content

Θησαυροί της Μακεδονίας – Μπάνσκο Γιορτές 2022-2023! από 299€

Αναχωρήσεις: 23 & 30/12/2022...Διάρκεια: 4,5 ημέρες

Early Booking: Για κρατήσεις έως 30/11, έκπτωση -30€ κατ’ άτομο

Σέρρες - Στενά Νέστου - Θρακικά Τέμπη – Ξάνθη -

Οχυρό Ρούπελ - Λίμνη Κερκίνη - Ονειρούπολη Δράμας – Μπάνσκο – Σαντάνσκι -

Σπήλαιο Αλιστράτης - Θεσσαλονίκη 

 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα - Σέρρες

Αναχώρηση από Αθήνα νωρίς το πρωί έχοντας ως προορισμό μας τις Σέρρες. Το μεσημεράκι θα φθάσουμε στην όμορφη πόλη έχοντας πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις. Πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη, στολισμένη με ωραία κτίρια, μια πόλη με πλούσια ιστορία, προικισμένη με φυσικές ομορφιές και φιλόξενους ανθρώπους. Άφιξη και τακτοποίηση στο εξαιρετικό PHILIPPOS XENIA 4*, στο κέντρο της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Στενά Νέστου – Θρακικά Τέμπη – Ξάνθη

Πρόγευμα και έπειτα στα πλαίσια της όμορφης περιήγησής μας θα πραγματοποιήσουμε μία από τις γραφικότερες διαδρομές της ελληνικής φύσης, παράλληλα με τα στενά του Νέστου, τα περίφημα Θρακικά Τέμπη. Ένα αληθινό μνημείο της φύσης, ένας βοτανικός κήπος, που έχει απόλυτα δικαιολογημένα χαρακτηρισθεί ως «Αισθητικό Δάσος». Η φυσική ομορφιά του ποταμού Νέστου θα σας προκαλέσει μοναδικά συναισθήματα. Ξεκινώντας από το μικρό χωριό «Τοξότες», θα συναντήσουμε τον πανέμορφο παραδοσιακό σιδηροδρομικό  σταθμό και από εκεί θα ξεκινήσει ο υπέροχος περίπατός μας, περπατώντας το ξεχωριστό μονοπάτι ανάμεσα στον ποταμό και τη σιδηροδρομική γραμμή.  Έχοντας απολαύσει την υπέροχη θέα, ακολούθως θα κατευθυνθούμε προς την «κοσμοπολίτισσα» Ξάνθη! Η Παλιά της Πόλη με τα πλακόστρωτα σοκάκια, θα μας μαγέψει και θα μας εντυπωσιάσει, μιας και δύο διαφορετικοί πολιτισμοί μοιάζουν να συνυπάρχουν και να εναλλάσσονται σε κάθε γωνιά της. Επιστροφή στις Σέρρες. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος προκειμένου να πραγματοποιήσετε μια βόλτα στην όμορφη πόλη των Σερρών ή να χαλαρώσετε στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Εορταστικό δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Οχυρό Ρούπελ - Λίμνη Κερκίνη - Ονειρούπολη Δράμας

Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ και ακολούθως θα αναχωρήσουμε έχοντας ως πρώτο μας προορισμό το Οχυρό Ρούπελ. Αποτελεί πλέον κατά κύριο λόγο ιστορικό μνημείο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε. Έπειτα, θα επισκεφθούμε τη Λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, ένα θαύμα της ελληνικής φύσης με μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Εν συνεχεία πορεία προς την πόλη της Δράμας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, την «Ονειρούπολη»! Οι εκδηλώσεις διαρκούν έναν ολόκληρο μήνα! Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια Ονειρούπολη... ένα πραγματικό χωριό του Άι Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σ’ όλο τον κόσμο.

4η ημέρα: Μπάνσκο - Σαντάνσκι

Έχοντας απολαύσει το υπέροχο πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για Προμαχώνα. Μετά τις διατυπώσεις, θα κατευθυνθούμε προς το πασίγνωστο θέρετρο των Βαλκανίων, το Μπάνσκο. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Πιρίν και πρόκειται για ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα. Πραγματοποιώντας βόλτα στο κέντρο του θα καταλήξουμε σε μια από τις τοπικές ταβέρνες προκειμένου να δοκιμάσουμε παραδοσιακές γεύσεις (έξοδα ατομικά). Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα η διαδρομή μας συνεχίζεται προς τη λουτρόπολη του Σαντάνσκι, χτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς. Σημείο αναφοράς ο αιωνόβιος πλάτανος και η ιαματική βρύση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο διαμονής μας στις Σέρρες. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σπήλαιο Αλιστράτης – Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Πρωινό και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα, ωραιότερα και μεγαλύτερα σπήλαια της χώρας μας, το Σπήλαιο Αλιστράτης. Το σπήλαιο περιέχει πλούσιο λιθοματικό διάκοσμο, που διακρίνεται για την ομορφιά του. Η ποικιλία σταλαγμιτών και σταλακτιτών του σπηλαίου είναι εντυπωσιακή από άποψη μορφών αλλά και ηλικίας. Επόμενος σταθμός μας, η πρωτεύουσα του Βορρά, η «Νύμφη του Θερμαϊκού», η  πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Μια πόλη ζωντανό μουσείο, μια πόλη που αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτισμών και γεύσεων. Πραγματοποιώντας μια πανοραμική περιήγηση με το πούλμαν, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μοναδική θέα των αξιοθέατων της πόλης συμπεριλαμβανομένων του Λευκού Πύργου, της αψίδας του Γαλέριου -Καμάρα, της Ροτόντα, του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης καθώς και άλλων σημείων ενδιαφέροντος, αποκτώντας μια γενική εικόνα της μοναδικής αυτής πόλης. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας προκειμένου να περιηγηθείτε στην πόλη, να προσκυνήσετε στο Ναό του Αγίου Δημητρίου, να θαυμάσετε την Πλατεία Αριστοτέλους στολισμένη γιορτινά και να αγοράσετε φημισμένα τρίγωνα Πανοράματος, αλλά και πεντανόστιμα τσουρέκια. Στη συνέχεια πορεία επιστροφής προς Αθήνα όπου θα φθάσουμε το βράδυ έχοντας πραγματοποιήσει σύντομες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο :

                                                                                                     

Αναχ.

2κλινο

Επιβάρυνση 1κλινου

3ο άτομο

3ο άτομο παιδί

6 έως 12 ετών*

3ο άτομο παιδί

2 έως 6 ετών**

4ημ.

23/12

30/12

€ 299

+ € 70

€ 239

€ 180

€ 75

5ημ.

23/12

30/12

€ 379

+ € 90

€ 299

€ 220

€ 95

 

*σε επιπρόσθετο πτυσσόμενο κρεβάτι στο δωμάτιο των γονέων του

**στο κρεβάτι των γονέων του

παιδί έως 2ετών δωρεάν σε κούνια

Early Booking: Για κρατήσεις έως 30/11, έκπτωση -30€ κατ’ άτομο

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές – Μεταφορές με τα πολυτελή μας πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Διαμονή στο πολυτελές PHILIPPOS XENIA 4* στο κέντρο της πόλης με πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά.
  • Ρεβεγιόν στο PHILIPPOS XENIA 4* στις 24 και τις 31/12 (στη θέση της ημιδιατροφής)
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας

  Δεν περιλαμβάνονται:

  • Οι είσοδοι σε χώρους και μουσεία
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Τα ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων
  • Ο φόρος διαμονής πληρωτέος στο ξενοδοχείο κατά την άφιξη (3€ το δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση)

 

Συνοπτικό πρόγραμμα 4ημερης εκδρομής

  • 1η ημέρα: Αθήνα- Σέρρες
  • 2η ημέρα: Στενά Νέστου- Θρακικά Τέμπη – Ξάνθη
  • 3η ημέρα: Οχυρό Ρούπελ- Λίμνη Κερκίνη- Ονειρούπολη Δράμας
  • 4η ημέρα: Σπήλαιο Αλιστράτης- Θεσσαλονίκη– Αθήνα

Σημειώσεις:

  • Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο Phillipos Xenia 4* παρέχεται η ελεύθερη χρήση του γυμναστηρίου, της πισίνας, καθώς και η χρήση του υδρομασάζ στο Asana fitness club του ξενοδοχείου κατόπιν αιτήματος και σύμφωνα με το πρόγραμμα που κοινοποιείται από το ξενοδοχείο.
  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις, εφόσον το απαιτούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες, για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής.