Skip to main content

ΓΙΟΡΤΕΣ 2016/17 Αλεξανδρούπολη, Καλλίπολη, Ραιδεστός, Αδριανούπολη, Καραγατς, Σουφλί, Καβάλα ΑΠΟ 305

Αναχωρήσεις  23/12/2016, 24/2, 23/3/2017
Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

O πιο μεγάλος θόλος

Tο Σελιμιγιέ Tζαμί κτίστηκε με εντολή του Σουλτάνου Σελήμ (1569-1575). H ανέγερσή του στάθηκε για τον Σινάν μια μεγάλη πρόκληση, αφού οι χριστιανοί αρχιτέκτονες θεωρούσαν αδύνατο να κατασκευαστεί θόλος μεγαλύτερος από εκείνον της Aγίας Σοφίας. Oταν ο Σινάν ολοκλήρωσε την ανέγερση του τζαμιού, είχε τελικά κατασκευάσει τον μεγαλύτερο θόλο στον κόσμο. Μετρημένος από το έδαφος, είναι κοντύτερος από εκείνον της Aγίας Σοφίας, αλλά μετρημένος από τη βάση του είναι ψηλότερος και κατά περίπου μισό μέτρο μεγαλύτερος σε διάμετρο.

1η μέρα: Αθήνα – Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες θα φτάσουμε στην όμορφη Κομοτηνή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Αλεξανδρούπολη – Καλλίπολη – Ραιδεστός – Αδριανούπολη

Πλούσιο πρωινό πρόγευμα και ξεκινάμε για τους Κήπους και τα Ελληνικοτουρκικά σύνορα για να περάσουμε στην Ανατολική Θράκη που καταλαμβάνει η Τουρκία. Θα προσπεράσουμε τα Ύψαλα και την Κεσάνη για να φτάσουμε στα Δαρδανέλια και στην Καλλίπολη, ή Καλίμπολου κατά τους Τούρκους, πατρίδα της Σοφίας Βέμπο. Χρόνος για να δούμε την πόλη και να δοκιμάσουμε τις λιχουδιές της. Θα συνεχίσουμε για την Ραιδεστό (παλαιότερα Βισάνθη, σημερινή ονομασία Τεκιρντάγ) που ήταν αρχαία πόλη στην Ανατολική Θράκη και κτίστηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα από Σάμιους εποίκους. Ανέπτυξε αξιόλογο πολιτισμό, άκμασε ιδιαίτερα κατά τους βυζαντινούς χρόνους και μέχρι την Μικρασιατική καταστροφή του 1922 ζούσε μεγάλος αριθμός Ελλήνων.
Η μεγάλη της παραλία είναι ότι πρέπει για μια βολτούλα και τα πολλά εστιατόρια της όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τα υπέροχα κεφτεδάκια που είναι η σπεσιαλιτέ της πόλης. Ο δρόμος μας θα συνεχίσει βόρεια για να φτάσουμε στην Αδριανούπολη (Edirne). Ιδρύθηκε το 125 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Αδριανό και για 92 χρόνια ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Γι’ αυτό και στολίστηκε με πολλά τζαμιά, κλειστές αγορές, χαμάμ, πτωχοκομεία και πολλά άλλα.  Η κορωνίδα της πόλης το Σελιμιγιέ Τζαμί από τα ωραιότερα τζαμιά στο κόσμο και μνημείο της UNESCO. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση

3η μέρα: Κάραγατς (Παλιά Ορεστιάδα) – Μουσείο Υγείας – Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρωινό και επίσκεψη στην παλιά Ορεστιάδα, το Κάραγατς, που είναι προάστειο της Αδριανούπολης. Με την συνθήκη της Λοζάνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών η πόλη παραδόθηκε στους Τούρκους και οι Έλληνες πρόσφυγες έφτιαξαν την Νέα Ορεστιάδα που γνωρίζουμε. Εκεί θα θαυμάσουμε και τον σταθμό του ξακουστού Όριεντ Εξπρές. Θα περάσουμε τον Έβρο ποταμό και θα επισκεφτούμε το βραβευμένο Μουσείο Υγείας και ένα σύμπλεγμα εντυπωσιακών κτιρίων όλα από τον 4 μ.Χ. αιώνα. Επιστροφή στο κέντρο της πόλης και χρόνος για ψώνια, βόλτες, φαγητό ή επίσκεψη σε αυθεντικά χαμάμ (σας το προτείνουμε είναι εμπειρία). Το απόγευμα θα γυρίσουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ έχουμε έξοδο σε τοπική ταβέρνα με πολύ καλό φαγητό, άφθονο κρασί και μπύρα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.   

4η μέρα: Αδριανούπολη – Σουφλί – Αλεξανδρούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ξεκινάμε σήμερα για τα Ελληνοτουρκικά σύνορα και μετά τις απαιτούμενες διατυπώσεις θα περάσουμε στις Καστανιές. Με κατεύθυνση νότια θα φτάσουμε στο Σουφλί. Μέρος ξακουστό για τα μεταξωτά του. Θα επισκεφτούμε το μουσείο Μεταξιού όπου θα ενημερωθούμε για την σηροτροφία και τον τρόπο που δημιουργούνται τα μεταξωτά. Συνεχίζουμε για Αλεξανδρούπολη. Πόλη ανοιχτή, όμορφη, μοντέρνα, σφύζει από ζωή. Η πρωτεύουσα του Έβρου σας περιμένει για να σας ξεκουράσει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Αλεξανδρούπολη - Καβάλα – Αθήνα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την κάθοδο μας με πρώτο σταθμό την όμορφη Καβάλα. Σταυροδρόμι ανατολής και δύσης με πλούσια ιστορία. Όμορφη παραλία για βόλτες και καφέ. Θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2016- Τιμή από 305€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι
- Triple Room 278 € 0 €
  Double Room 305 € 0 €
  Twin Room 305 € 0 €
  Single Room 388 € 0 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2016- Τιμή από 305€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι
- Triple Room 278 € 0 €
  Double Room 305 € 0 €
  Twin Room 305 € 0 €
  Single Room 388 € 0 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/2/2017- Τιμή από 305€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστος

Φόροι

- Triple Room 278 € 0 €
  Double Room 305 € 0 €
  Twin Room 305 € 0 €
  Single Room 388 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/3/2017- Τιμή από 305€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι
- Triple Room 278 € 0 €
  Double Room 305 € 0 €
  Twin Room 305 € 0 €
  Single Room 388 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 
  • Μετακινήσεις/μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ANATOLIA HOTEL 3* Sup. στην Κομοτηνή
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MARGIE HOTEL 5* στην Αδριανούπολη.
  • Μια (1) έξοδος σε τοπική ταβέρνα της Αδριανούπολης με πολύ καλό φαγητό, άφθονο κρασί και μπύρα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής
  • Μία (1) διανυκτέρευση  στο ξενοδοχείο GRECOTEL ASTIR EGNATIA ALEXANDROUPOLIS 5* στην Αλεξανδρούπολη. 
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά. 
  • Δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων πισίνας και χαμάμ στο ξενοδοχείο MARGIE HOTEL 5* 
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών 
  • Φ.Π.Α.

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. 
  • Από τις δωρεάν παροχές Spa του Margi Hotel, εξαιρούνται θεραπείες ομορφιάς, κομμωτήριο, μασάζ κλπ τα οποία είναι με χρέωση και κατόπιν ραντεβού.

    ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    κατ’ άτομο

    ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

    ΑΤΟΜΟ ΣΕ  ΔΙΚΛΙΝΟ

    ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ

    ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

    26/10,  23/12, 5/1, 24/2, 23/3

    305 €

    278 €

    388 €

 

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

  • Διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα είναι απαραίτητα για την είσοδο στην  Τουρκία.
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
    Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
    Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
    Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
    Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.


    ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

    • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
    • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
    • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
    • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
    • 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
    • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
    • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
    • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
    • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
    • Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.