Skip to main content

Στο “μπαλκόνι” της Κερκίνης & τα Spa του Μπάνσκο 2016. ΑΠΟ 249,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 30/07, 12/08 & 02/09/2016
5 μέρες με πούλμαν Κερκίνη - Ι.Μ.Τιμίου Προδρόμου - βαρκάδα στη λίμνη - φάρμα βουβαλιών - Άνω Πορόϊα - Ενυδρείο Βυρώνειας - Άγκιστρο (Χαμάμ & Ιχθειοτροφείο) - Μπάνσκο - Βέλιγκραντ.
Διαμονή στο κουκλίστικο VILLA BELLES HOTEL 3* sup. & στο πολυτελές PREMIER LUXURY MOUNTAIN RESORT 5* Lux με ημιδιατροφή.
Δώρο η βαρκάδα στη λίμνη Κερκίνη.

 

Πρόγραμμα (5 μέρες)
Ημέρα 1 Αθήνα - Αμπελάκια - Κερκίνη - Villa Belles
  Αναχώρηση από Αθήνα 07:00 με ενδιάμεσες στάσεις. Νωρίς το μεσημέρι φθάνουμε στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών για ανάβαση στον παραδοσιακό οικισμό Αμπελάκια. Περίπατος στα καλντερίμια και επίσκεψη (έξοδα ατομικά) για όσους επιθυμούν στο αρχοντικό του Γεωργίου Σβάρτς (18ου αι) αλλά και στο φανταστικό Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο. Χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε για Κερκίνη. Άφιξη και εγκατάσταση στο κουκλίστικο VILLA BELLES HOTEL 3* sup στο Ακριτοχώρι Σερρών. Δείπνο με αγνά τοπικά προϊόντα χειροποίητο γλυκό και βαρελίσιο κρασί!
Ημέρα 2 Ι.Μ.Τιμίου Προδρόμου - βαρκάδα στη λίμνη - φάρμα βουβαλιών - Άνω Πορόϊα
  Πρόγευμα με τοπικά προϊόντα (σπιτικές μαρμελάδες, τοπικό μέλι κλπ) και ξεκινάμε τις επισκέψεις μας με προσκύνημα στη Μονή Τιμίου Προδρόμου που χτίστηκε το 1981 και είναι ένα από τα πολυαριθμότερα του ελλαδικού χώρου. Συνδέεται πνευματικά με την Ι.Μ. Ξενοφώντος του Αγίου Όρους και αποτελεί μετόχι της. Ο ναός, με συνολική διάσταση 500 τ.μ, είναι ακριβές αντίγραφο του παλαιού καθολικού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος (10ου αιώνα), σταυροειδής με τρούλους. Αξίζει η επίσκεψη ιδιαίτερα για τις γυναίκες, που δεν μπορούν να επισκεφθούν το Άγιον Όρος, για να πάρουν μια ιδέα της αγιορείτικης βυζαντινής αρχιτεκτονικής και του αγιορείτικου τρόπου ζωής. Ακολουθεί φυσιολατρικός περίπατος δίπλα στη λίμνη, ενημέρωση για την σημαντικότητα του υδροβιότοπου από την ειδική ομάδα και βαρκάδα στα γαλήνια νερά της (προσφορά μας)! Μία διαφορετική εμπειρία θα είναι η επίσκεψη μας σε τοπική φάρμα εκτροφής νεροβούβαλων και η γευστική δοκιμή προϊόντων με βάση το κρέας ή το γάλα τους. Το μεσημέρι θα μας βρεί στα Άνω Πορόϊα, όπου χρόνος για γεύμα με φόντο τη λίμνη. Επιστροφή, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο με βουβαλίσια προϊόντα και βαρελίσιο κρασί!
Ημέρα 3 Ενυδρείο Βυρώνειας - Άγκιστρο (Χαμάμ & Ιχθυοτροφείο) - Μπάνσκο
  Πρόγευμα με τοπικά προϊόντα και επίσκεψη στο Ενυδρείο της Βυρώνειας, το πρώτο με θέματα ψαριών γλυκού νερού. Φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη από τη λίμνη και τον ποταμό Στρυμώνα, αλλά και αρκετά είδη ερπετών (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε προς το Άγκιστρο Σιδηροκάστρου για ανάπαυλα στο βυζαντινό χαμάμ του 950 μ.Χ. που λειτουργεί μέχρι και σήμερα (χαμάμ - έξοδα ατομικά) με την προσθήκη ξενοδοχειακής μονάδας. Ακολουθεί ακόμα μία ιδιαίτερη επίσκεψη στο ιχθυοτροφείο - βιοτεχνία καπνιστών ιχθύων του Αγκίστρου, το οποίο διαθέτει και παραδοσιακή ταβέρνα μέσα σε ειδυλλιακό τοπίο 16 στρεμμάτων με πηγές και πλούσια βλάστηση. Στις δεξαμενές του εκτός των άλλων θα δούμε πέστροφες, τσιπούρες αλλά και την πιο “γκουρμέ” σπεσιαλιτέ του, τα χέλια (δοκιμάστε τα καπνιστά). Χρόνος για γεύμα και αναχωρούμε για Προμαχώνα. Διέλευση των συνόρων και κατευθυνόμαστε για το θέρετρο του Μπάνσκο στους πρόποδες του όρους Πίριν. Εγκατάσταση στο πολυτελές PREMIER LUXURY MOUNTAIN RESORT 5* Lux. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.
Ημέρα 4 Μπάνσκο - Βέλιγκραντ
  Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και πρωϊνή βόλτα στο πεζοδρομημένο κέντρο του παραδοσιακού χωριού, με την εκκλησία της Αγίας Τριάδας (του 1835), την πλατεία με το δημαρχείο κ.α. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη και καταπράσινη λουτρόπολη Βέλινγκραντ με τις 80 ιαματικές πηγές δίπλα στις πλαγιές της δυτικής Ροδόπης. Τις εντυπώσεις “κλέβουν” η λίμνη Κλεπτούζα, η εκκλησία της Αγ.Τριάδας, το πρώην ανάκτορο “παλάτι του βασιλιά”. Χρόνος για γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες (με πολύ οικονομικές τιμές) και βόλτα γύρω από τη λίμνη. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα για να απολαύσετε τις πληθωρικές του ανέσεις αλλά και το Spa με δωρεάν χρήση της πισίνας και πολύ οικονομικές στις κούρες και τα μασάζ. Το βράδυ δείπνο.
Ημέρα 5 Μπάνσκο - Σέρρες - Αθήνα
  Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση. Διέλευση των συνόρων και στάση στις Σέρρες για να απολαύσουμε φρέσκια μπουγάτσα. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 
Τιμοκατάλογοι 
Συνδιασμός ξενοδοχείων
  30/07/2016 εώς 03/08/2016   12/08/2016 εώς 16/08/2016   02/09/2016 εώς 06/09/2016
Δίκλινο € 249.00 € 249.00 € 249.00
3ο άτομο € 225.00 € 225.00 € 225.00
3ο άτομο 
1-5 ετών
€ 205.00 € 205.00 € 205.00
Μονόκλινο € 295.00 € 295.00 € 295.00
 
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή δύο (2) νύχτες στο VILLA BELLES HOTEL 3* sup στο Ακριτοχώρι Σερρών και δύο (2) νύχτες στο PREMIER LUXURY MOUNTAIN RESORT 5* Lux στο Μπάνσκο Βουλγαρίας
  • Πρόγευμα και δείπνο (σερβιριστό) στα ξενοδοχεία καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Βαρελίσιο κρασί στα δείπνα του Villa Belles
  • Γευστική δοκιμή προϊόντων βουβαλιών
  • Δώρο η βαρκάδα στη λίμνη Κερκίνη
  • Αρχηγός / συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.