Skip to main content

ΣΥΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ 2023! από 355€

Αναχώρηση 14-17/04/23...4 μέρες

Early booking για περιορισμενο αριθμο θέσεων

14/04/23  Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΥΡΟΣ-ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ

Συγκέντρωση  το πρωί  στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο BLUE STAR NAXOS και αναχώρηση 07.30 για το λιμάνι της Σύρου . Άφιξη στην Αρχόντισσα των Κυκλάδων 11.15. Επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας DOLPHIN BAY 4* στο Γαλησσά. Τακτοποίηση στα δωμάτια , ελεύθερος χρόνος και μεσημεριανό γεύμα σε τοπικές ταβέρνες του χωριού. Το απόγευμα 19.00  Δείπνο με νηστίσιμα και αρτύσιμα σε μπουφέ. 19.30 αναχώρηση για την Ερμούπολη για να παρακολουθήσουμε την περιφορά των ορθόδοξων και καθολικού Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .. Διανυκτέρευση.

15/04/23  Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ:  ΚΙΝΙ-ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ -ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ- ΣΥΡΟΣ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε 10.00 για ξενάγηση, με την πρώτη επίσκεψη μας στην Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας στην περιοχή Κίνι, στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε, για την Άνω Σύρο που κυριαρχεί ο Μεσαιωνικός Οικισμός της, και θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο Μουσείο του Μ. Βαμβακάρη και τη Μονή Καπουτσίνων-Καθολικός Ναός Αγίου Ιωάννη και στον  Ναό του Αγίου Νικολάου στην συνοικία Βαπόρια. Μεταφορά στην Ερμούπολη. Ξεκινάμε την περιήγηση μας από τον Ιερό Ναό Κοίμησής της Θεοτόκου, για να θαυμάσουμε την ομώνυμη αυθεντική εικόνα του EL GRECO.  Θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το Δημαρχείο του Τσίλερ, το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και το μοναδικό θέατρο Απόλλων. Περιήγηση στο νησί της Σύρου και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος για ξεκούραση και αναχώρηση 23.00 για να συμμετέχουμε στην Αναστάσιμη ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη -Ποσειδωνίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και Αναστάσιμο Δείπνο στις 00.30 . Σερβιριστό . Διανυκτέρευση.

16/04/23  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ : ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε στο χώρο του ξενοδοχείου με συνοδεία μουσικής , το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία. Το απόγευμα ελεύθερο για μια βόλτα στο χωριό Γαλησσά.  Διανυκτέρευση.

17/04/23  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ : ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Σύρου, ελεύθερος χρόνος στην Ερμούπολη  και επιβίβαση στο πλοίο μας  BLUE STAR NAXOS όπου αναχωρεί για το λιμάνι του Πειραιά 16.00 . Άφιξη στον Πειραιά 19.45. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΡΟΣ - 4 μέρες

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

Παιδί
2-12 σε τρίκλινο

3ο άτομο Παιδί  12 +  ή ενήλικας σε τρίκλινο

Επιβάρ.
Μονόκλ


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΛΟΙΟΥ

14-17/04/23


 

DOLPHIN BAY

4****

ΗΜΙΔΙΑ-ΤΡΟΦΗ

Early booking

355 €

 

Κανονική τιμή

385 €

Early booking

205 €

Κανονική τιμή

235 €

Early booking

295€

Κανονική τιμή

325 €



+ 80 €

Blue Star Ferries

14/04 ΠΕΙΡΑΙΑΣ–ΣΥΡΟΣ

07:30-11:15

17/04  ΣΥΡΟΣ– ΠΕΙΡΑΙΑΣ  16:00-19:45

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ ΔΕΙΠΝΩΝ / ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

  • Μ. Παρασκευή: 19:00-21:30 Δείπνο σε μπουφέ με νηστίσιμα και αρτύσιμα
  • Μ. Σάββατο: 00:25 Αναστάσιμο Παραδοσιακό Δείπνο σερβιριστό μετά την ανάσταση με κρέας, μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και τσουρέκια
  • Κυριακή Πάσχα: 13:30 ΓΕΥΜΑ σε Μπουφέ με ούζο και μεζέδες κατά την διάρκεια του ψησίματος των αρνιών. Πασχαλινό γεύμα με ορεκτικά, αρνί σούβλας, κοκορέτσι και άλλους μεζέδες με την συνοδεία τοπικής ορχήστρας του ξενοδοχείου. Το γεύμα της Κυριακής του Πάσχα σερβίρετέ σε αντικατάσταση του δείπνου ως ημιδιατροφή.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την Blue Star Ferries
  • 14/04 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΥΡΟΣ  07:30-11:15
  • 17/04  ΣΥΡΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ  16:00-19:45
  • Τρείς (03) διανυκτερεύσεις στo ξενοδοχείο Dolphin Bay 4* σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχείων είναι στην διάθεση σας και θα είναι σε πλήρη λειτουργία κατά την διαμονή σας. Τα ξενοδοχεία πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την σωστή διαμονή σας (θέρμανση, ζεστό νερό ,bar κλπ.)
  • Πρωινό καθημερινά εντός των ξενοδοχείων σε πλουσιοπάροχο μπουφέ ( Σύνολο 03)
  • Δείπνο καθημερινά εντός των ξενοδοχείων σε πλουσιοπάροχο μπουφέ ( Σύνολο 02) .
  • Την Κυριακή του Πάσχα συμμετοχή στο Εορταστικό Γεύμα του ξενοδοχείου ( Σύνολο 01)
  • Την Μεγάλη Παρασκευή νηστίσιμα και το Μεγάλο Σάββατο-Αναστάσιμο μενού
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας ,  το οποίο πληροί τις προδιαγραφές (δελτίο καταλληλόλητας ΚΤΕΟ, ζώνες ασφαλείας κλπ.)  βάσει προγράμματος της εκδρομής με έμπειρο και ευγενικό οδηγό.
  • Ξεναγήσεις / Περιηγήσεις βάση προγράμματος
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης & αστικής ευθύνης μέσω της εταιρίας ERGO Α.Ε.
  • Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας, καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής
  • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ο νέος φόρος διαμονής που τέθηκε σε ισχύ από 01/01/2018 - 3 € ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Πάσχα στη Σύρο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Σύρος αποκαλείται δίκαια ως η «αρχόντισσα των Κυκλάδων». Ένας από αυτούς είναι αναμφισβήτητα η αληθινά ξεχωριστή και κατανυκτική εμπειρία που προσφέρει κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα: είναι μια από τις ελάχιστες γωνιές στον κόσμο, όπου οι δύο χριστιανικές κοινότητες, των Καθολικών -η πολυπληθέστερη στην Ελλάδα- και των Ορθοδόξων, μοιράζονται την κατάνυξη των ημερών από κοινού, επισφραγίζοντας έτσι κάθε χρόνο τη μακραίωνη αρμονική συμβίωσή τους.


Συνύπαρξη ορθόδοξων και καθολικών εθίμων

Τη Μεγάλη Παρασκευή όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού -όπως και σε ολόκληρη τη χώρα- βρίσκονται στους δρόμους, ακολουθώντας τους Επιταφίους. Το ιδιαίτερο στοιχείο στη Σύρο είναι η συνύπαρξη των Επιταφίων από όλες τις Εκκλησίες της Ερμούπολης -καθολικές ή Ορθόδοξες. Από το ναό του Σαν Τζώρτζη (Αϊ-Γιώργη) στην Άνω Σύρο (ή Άνω Σύρα) κι από την Ευαγγελίστρια στην Ερμούπολη πορεύονται οι Επιτάφιοι των Καθολικών, ενώ από τους ναούς Άγιος Νικόλαος, Κοίμηση της Θεοτόκου και Μεταμόρφωση του Σωτήρος ξεκινούν οι Επιτάφιοι των Ορθοδόξων. Την περιφορά των καθολικών Επιταφίων συνοδεύουν, αντί για εξαπτέρυγα, χιτώνες, σφουγγάρια και ζάρια κρεμασμένα σε κοντάρια, που συμβολίζουν τα Θεία Πάθη.


Οι Επιτάφιοι συναντιούνται στη μεγαλοπρεπή πλατεία Μιαούλη, την κεντρική της πόλης, όπου μπροστά στο Δημαρχείο ψάλλονται τροπάρια της Μεγάλης Παρασκευής από τη χορωδία της ορθόδοξης ενορίας του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για μαγευτική, βαθιά κατανυκτική εμπειρία, σε κλίμα συγκινητικής αρμονίας, που δύσκολα συναντά κανείς αλλού!
Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου -κατά την πρώτη Ανάσταση και μετά το «Χριστός Ανέστη»- το έθιμο στη Σύρο επιβάλλει το εκκωφαντικό κτύπημα από τους πιστούς των στασιδιών στις εκκλησίες της Σύρου.


Ο επισκέπτης, όμως, θα εντυπωσιαστεί ακόμη περισσότερο το βράδυ της Ανάστασης, αν παρακολουθήσει τη λειτουργία στο καθολικό μοναστήρι του Αϊ-Γιώργη (Σαν Τζώρτζη) στην Ανω Σύρο ή στην κορυφή του λόφου Δήλι, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία της Αναστάσεως. Εκεί, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πανδαισία πυροτεχνημάτων, τα οποία εκτοξεύονται και από τους δύο λόφους που δεσπόζουν πάνω από την Ερμούπολη. Και αν είναι τυχερός και η ατμόσφαιρα είναι διαυγής, θα βιώσει το τελετουργικό της Ανάστασης στο Αιγαίο, αφού στο σύθαμπο του ορίζοντα θα διακρίνει τα βεγγαλικά από τα άλλα κοντινά νησιά, την Τήνο, τη Μύκονο, την Πάρο, τη Νάξο.


Αξίζει να σημειωθεί πως οι Καθολικοί, μετά το «Χριστός Ανέστη», περιφέρουν το στολισμένο με λουλούδια άγαλμα του Χριστού, αφού στις εκκλησίες των Καθολικών δεν υπάρχουν εικόνες, παρά μόνο γλυπτές αναπαραστάσεις των αγίων και αναγεννησιακού τύπου τοιχογραφίες.