Skip to main content

Αρώματα της Πίνδου με διαμονή στο Μέτσοβο! ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 25/10 & 22/11

Αρώματα της Πίνδου με διαμονή στο Μέτσοβο!

Μετέωρα - Μέτσοβο -  Πηγές Αώου - Ι.Μ.Βουτσάς - Βωβούσα - Φλαμπουράρι με διαμονή στο  κουκλίστικο Boutique Ηotel Kassaros. με ημιδιατροφή.

Αναχώρηση: 25 Oκτωβρίου, 4 μέρες & 22 Νοεμβρίου, 3 μέρες.

ΑΠΟ 225,00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ

 1Μέρα:
Αθήνα - Μετέωρα - Μέτσοβο
Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 07:30 με ενδιάμεσες στάσεις για Καλαμπάκα. Επίσκεψη στο επιβλητικό Μεγάλο Μετέωρο και χρόνος για γεύμα. Συνεχίζουμε για το γραφικό Μέτσοβο με την υπέροχη αρχιτεκτονική του και την παράδοση. Εγκατάσταση στο κουκλίστικο πλήρως ανακαινισμένο παραδοσιακού τύπου Boutique Hotel KASSAROS στο κέντρο του χωριού, μόλις 50 μ. από την κεντρική πλατεία. Το βράδυ δείπνο.
 2  Μέρα:
Μέτσοβο
Μπουφέ πρόγευμα. Ημέρα αφιερωμένη στον τόπο των Ευεργετών. Θα επισκευθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και μετά τo Μουσείο Τοσίτσα, (έξοδα ατομικά) την Πινακοθήκη Αβέρωφ, τον Αβερώφειο κήπο και το οινοποιείο Κατώγι όπου όσοι επιθυμούν με μικρή χρέωση θα έχουν την ευκαιρία της γευσιγνωσίας των φημισμένων κρασιών του. Το απόγευμα επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Το βράδυ δείπνο.
  3  Μέρα:
Πηγές Αώου - Ι.Μ.Βουτσάς - Βωβούσα - Φλαμπουράρι
Μπουφέ πρόγευμα και διαδρομή χρωματικής πανδαισίας στο Ανατολικό Ζαγόρι. Ακολουθώντας την ακτογραμμή της λίμνης των πηγών του Αώου θα προχωρήσουμε στην μαγευτική τοποθεσία της Ιεράς Μονής Βουτσάς ή Παναγιάς της Πωγωνιώτισσας, όπως την έλεγαν παλιότερα οι ντόπιοι. Η κτητορική επιγραφή αναγράφει ότι ανακαινίσθη το 1680! Το καθολικό μετά τις εργασίες ανακαίνισης που τελείωσαν πρόσφατα, πραγματικά εντυπωσιακό. Αν είμαστε τυχεροί ίσως δούμε και τα ελαφάκια της περιοχής να τρεχοβολάνε και να παίζουν στην κοιλάδα. Πλησιάζουμε στη Βωβούσα, το "χωριό των ξυλοκόπων". Η εικόνα της καθώς την κόβει στα δύο ο Αώος στα 1.000 μ., τριγυρισμένη από θεόπυκνα αδιαπέραστα δάση με οξιές, έλατα και μαυρόπευκα, είναι κάτι που δεν ξεχνιέται εύκολα. Θα διασχίζουμε την περίφημη γέφυρα του 1748 και θα περπατήσουμε στις γειτονιές του χωριού. Παντού ξύλινα κτίσματα. Το χωριό λέγεται Βοβούσα από τη βοή του νερού, από το ποτάμι. Χρόνος για γεύμα με τοπικές λιχουδιές και τσίπουρο. Στην επιστροφή θα κάνουμε μικρή στάση στο Φλαμπουράρι και οδηγώντας μέσα στην βαθυπράσινη κοιλάδα θα επιστρέψουμε στο Μέτσοβο. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.
  4  Μέρα:
Μέτσοβο - Τρίκαλα - Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα, τελευταία ψώνια και σουβενίρ και αναχώρηση για τα γραφικά Τρίκαλα. Χρόνος για καφέ στο Φρούριο με το Ρολόι και συνεχίζουμε για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.


Αναχώρηση: 25 Oκτωβρίου, 4 μέρες & 22 Νοεμβρίου, 3 μέρες.
Τιμή κατ' άτομο με Πούλμαν με ημιδ/φή
     
     25-28 Οκτωβρίου (4 μέρες)    ΠΡΟΣΦΟΡΑ 22-24 Νοεμ. (3 μέρες)
Δίκλινο    225    150
3ο άτομο έως 12 ετ.    190    135
Μονόκλινο    275    175

Tips: Ελεύθερη χρήση Wi-fi, υδρομασάζ, Σάουνας και καμπίνας ντους με ατμό.
Σημείωση: Η 3ήμερη εκδρομή συνδυάζει την 2η και 4η μέρα. (Επιστρέφει στην Αθήνα μετά τις επισκέψεις του Μετσόβου)


Περιλαμβάνονται:
     Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
     Διαμονή στο παραδοσιακού τύπου Boutique Hotel KASSAROS στο κέντρο του Μετσόβου
     Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
     Αρχηγός / Συνοδός
     Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
     ΦΠΑ