Skip to main content

Τα κάλλιστα των Ζαγοροχωρίων ΓΙΑΝΝΕΝΑ & Αναπαράσταση μάχης Καλπακίου 28η Οκτωβρίου 2023 από 255

Αναχωρήσεις: 

27 - 29 Οκτ  3 μέρες

26 - 29 Οκτ 4 μέρες

ΠΑΠΙΓΚΟ - ΚΑΛΠΑΚΙ - ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΚΗΠΟΙ - ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ - ΝΗΣΙ - ΜΕΤΣΟΒΟ

Γιάννενα. Από τους πιο πολυπόθητους ελληνικούς προορισμούς, έχει χίλιους λόγους και τρόπους να µας εντυπωσιάζει… Κι όμως, κάθε φορά βρίσκει και καινούριους! Τα αγαπημένα Γιάννενα και τα κοντινά Ζαγοροχώρια, ακόμα µία φορά αποδεικνύουν ότι δικαίως βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων…

Το ταξίδι σε αυτά τα μέρη δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, γοητεύει κάθε επισκέπτη και είναι σίγουρο ότι μόνο μια φορά δεν αρκεί. Θα θέλετε πάντα να επιστρέφετε σε αυτόν το σπάνιο και απαράμιλλης ομορφιάς τόπο. 

Grand Serai Congress & Spa 5* Lux

Στο κέντρο των Ιωαννίνων, εμπνευσμένο από την ένδοξη ιστορία της πόλης και με στοιχεία μιας εποχής αφιερωμένης στην ομορφιά, γεφυρώνει αρμονικά την μεγαλοπρέπεια με τις ταξιδιωτικές ανέσεις του σήμερα.

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ζεστά και φιλόξενα ανατολίτικης αισθητικής, ιδανικά για όλους τους επισκέπτες της πόλης, όλα με αυτόνομο κλιματισμό και θέρμανση, ψυγείο με mini-bar, τηλέφωνο, ηλεκτρονική θυρίδα ασφαλείας, πρόσβαση Wi-Fi, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, πολυέλαιους Swarovski, δάπεδο ξύλινο ή με μοκέτα, τηλέφωνο μπάνιου, στεγνωτήρα μαλλιών, μεγεθυντικό καθρέπτη, πολυτελή μπουρνούζια και παντοφλάκια. Κατόπιν ζήτησης χωρίς χρέωση: σίδερο, σιδερώστρα, πρέσα ρούχων, επιλογή μαξιλαριών.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει εστιατόριο, εντυπωσιακά σαλόνια με μπαρ, εξωτερική πισίνα με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αίθουσες εκδηλώσεων και κέντρο Spa με θερμαινόμενη πισίνα jet, διάφορες αίθουσες θεραπείας, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο καθώς και σαλόνι αισθητικής, υπαίθριο χώρο στάθμευσης κ.α.

 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων!

 

1η μέρα: Αθήνα - Μέτσοβο - Γιάννενα

Αναχώρηση 06.50 από Αθήνα μέσω Λαμίας - Δομοκού - Καλαμπάκας για το γραφικό Μέτσοβο, το φημισμένο βλαχοχώρι, γενέτειρα σπουδαίων εθνικών ευεργετών. Υπόδειγμα ορεινού οικισμού, που σφύζει από ζωή όλες τις εποχές του χρόνου, προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες του τόσες ομορφιές που δύσκολα απαντώνται σε αντίστοιχους προορισμούς. Ο ήχος από τις πηγές των νερών, τα γευστικά τυριά, η φοκλόρ ατμόσφαιρα δίνουν μια μοναδική πινελιά στην εμπειρία. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα στην πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο. Μετά την Πινακοθήκη Τοσίτσα. Χρόνος για βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα, τα υφαντά, τα τυριά και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και βέβαια μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από ντόπιο κρασί. Συνεχίζουμε μέσω εντυπωσιακής διαδρομής στη Νέα Εγνατία Οδό για τα Γιάννενα. Άφιξη και εγκατάσταση στο κεντρικό και υπερπολυτελές GRAND SERAI Congress & Spa 5* Lux. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Κόνιτσα - Μονή Μολυβδοσκέπαστης - Αναπαράσταση μάχης στο Καλπάκι

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και πρωϊνό ελεύθερο για να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου και το όμορφο κέντρο των Ιωαννίνων. Νωρίς το μεσημέρι 12:30, αναχωρούμε για την αμφιθεατρική Κόνιτσα που σφύζει από ζωή και ομορφιά κάτω από τον ορεινό όγκο της Πίνδου σε ένα υπέροχο φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο. Επίσκεψη στο φημισμένο της μονότοξο πέτρινο γεφύρι (το 2ο μεγαλύτερο των Βαλκανίων) και στο σπίτι που μεγάλωσε ο Άγιος Παΐσιος με τα πολλά κειμήλια. Μετά, χρόνος για περίπατο και γεύμα στην πανέμορφη κεντρική πλατεία. Επόμενος σταθμός μας η ιστορική Μονή της Παναγίας της Μολυβδοσκέπαστης, ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα σε κοντινή απόσταση από την ένωση του Βοϊδομάτη και του Αώου. Το απόγευμα θα μας βρεί στην περιοχή του Καλπακίου, εκεί όπου το 1940 έλαβαν χώρα οι πρώτες μάχες του Ελληνοϊταλικού πολέμου και σήμερα ξυπνούν οι μνήμες του υπερήφανου ΟΧΙ. Θα παρακολουθήσουμε τις επετειακές εκδηλώσεις και την αναπαράσταση της μάχης από το μνημείο του μαχητή (ύψωμα με 500 περίπου σκαλιά)  και θα επιστρέψουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας για δείπνο.

 

3η μέρα: Μουσείο Καλπακίου - Μεγάλο Πάπιγκο - Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Κήποι

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για επίσκεψη πολεμικό μουσείο στο Καλπάκι, όπου θα ενημερωθούμε με προβολή σλάϊντς και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα από την εποχή του 1940. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι αφιερωμένο στα κάλλιστα των Ζαγοροχωρίων! Μέσω Αρίστης ανάβαση προς τα διάσημα αδερφάκια του Ζαγορίου, το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο με την επιβλητική Αστράκα να τα αγκαλιάζει σαν φύλακας άγγελος. Επίσκεψη στο Μεγάλο Πάπιγκο έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας με καλοδιατηρημένα λιθόκτιστα σπίτια και κτίρια. Χρόνος για καφέ και περίπατο στα καλντερίμια που οδηγούν σε ξωκλήσια και βρύσες. Συνεχίζουμε για το κεφαλοχώρι Μονοδένδρι. Εκεί, εκτός των άλλων, από την Μονή της Αγ.Παρασκευής, θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και άλλα παραδοσιακά Ηπειρώτικα κτίρια. Χρόνος για γεύμα και αργότερα κατευθυνόμενοι προς τους Κήπους (ή Μπάγια Ζαγορίου) θα θαυμάσουμε τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκκορη (ή Κοκκόρου) και το τρίτοξο του Καλογήρου. Επιστροφή το απόγευμα στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

4η μέρα: Νησί - Κάστρο Ιωαννίνων - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τον μώλο της λίμνης από όπου θα επιβιβαστούμε στα βαρκάκια (έξοδα ατομικά) για το Νησί της Κυρά Φροσύνης. Επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο σπίτι - μουσείο του Αλή Πασά όπου θα μάθουμε για την επαναστατική περίοδο, θα δούμε τον οντά με τις τρύπες των πυροβόλων όπλων που σκότωσαν τον Αλή και θα θαυμάσουμε αυθεντικά αντικείμενα και φορεσιές αλλά και εκπληκτικά έργα τέχνης της Ηπειρώτικης ασημουργίας. Επιστροφή για επίσκεψη στο κάστρο, το εμβληματικό μνημείο της πόλης που κτίστηκε στα χρόνια του Ιουστινιανού και που κατά την εποχή του Αλή Πασά επεκτάθηκε και αποτέλεσε το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας. Στον χώρο του θα θαυμάσουμε το Σουφαρί Σαράι, την ιππική σχολή, το Ασλάν Πασά Τζαμί (σήμερα εθνογραφικό μουσείο), τα μαγειρεία στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό μουσείο αλλά και το εκπληκτικό (2016) Μουσείο Αργυροτεχνίας. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις μέσω Ιόνιας οδού και γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.

 

Σημείωση: Στην 3ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα (Κόνιτσα - Μονή Μολυβδοσκέπαστης - αναπαράσταση μάχης στο Καλπάκι)

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο κεντρικό υπερπολυτελές Grand Serai 5* Lux
  • Μπουφέ πρωϊνό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

GRAND SERAI 5* Lux

3 μέρες

27 - 29 Οκτ.

4 μέρες

26 - 29 Οκτ.

Δίκλινο  

255

359

3ο άτομο  

225

310

Μονόκλινο  

345

490

* 3ο άτομο: Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο    

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 4 το δωμάτιο / διανυκτέρευση.