Skip to main content

28η Οκτωβρίου 2023 με Ηπειρώτικη γοητεία από Τζουμέρκα & Συρράκο από 205

ΛΙΜΝΗ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ - ΚΑΤΩ ΑΘΑΜΑΝΙΟ - ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ - ΑΓΝΑΝΤΑ - ΣΥΡΡΑΚΟ - ΠΡΑΜΑΝΤΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ 

Αναχώρηση 27/10    -    3 ΗΜΕΡΕΣ 

1η μέρα: Αθήνα - Λίμνη Πουρναρίου - Κάτω Αθαμάνιο - Βουργαρέλι - Άρτα

Αναχώρηση 07.20 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Περνώντας από το χωριό Πέτα, όπου έγινε η ιστορική μάχη με τους Τούρκους τον Ιούλιο του 1822, φτάνουμε στις Μελάτες, για να θαυμάσουμε το υπέροχο θέαμα της τεχνητής Λίμνης Πουρναρίου. Συνεχίζουμε με διαδρομή στο κάτω Αθαμάνιο. Στο Παλαιοκάτουνο θα επισκεφθούμε την Κόκκινη εκκλησία (13ου αι) που έχει πάρει το όνομα της από το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των πλίνθων της τειχοποιίας του Ναού. Επόμενος σταθμός μας το Βουργαρέλι, όπου θα θαυμάσουμε τη Μονή του Αγίου Γιώργη, εκκλησιαστικό μνημείο της προεπαναστατικής περιόδου, αφού εδώ κηρύχθηκε η επανάσταση των Τζουμέρκων τον Μάϊο του 1821. Χρόνος για γεύμα και το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο BYZANTINO 4* κοντά στην Άρτα. Το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Γεφύρι Πλάκας - Άγναντα - Συρράκο - Πράμαντα

Μπουφέ πρόγευμα και ημέρα αφιερωμένη στα στολίδια των Τζουμέρκων! Πρώτος μας σταθμός θα είναι η Πλάκα, για να φωτογραφίσουμε το πέτρινο μονότοξο γεφύρι της, το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό του είδους του στα Βαλκάνια και 3ο μεγαλύτερο στην Ευρώπη! Σύμφωνα με τον θρύλο, για το χτίσιμοα του χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες αυγά από την περιοχή και μαζί με ασβέστη “έγινε πορσελάνη, η συνδετική ουσία της πέτρας”. Μετά την κατάρρευση του 2015 και την αποκατάσταση του υπό την επίβλεψη του ΕΜΠ το 2019, σήμερα στέκει πάλι όρθιο και περήφανο! Μετά χρόνος για καφεδάκι στο κεφαλοχώρι των Αγνάντων και στη συνέχεια επίσκεψη στο ονειρικό Συρράκο, ένα από τα ιστορικότερα και πιο όμορφα αρχοντοχώρια του νομού Ιωαννίνων αλλά και όλης της Ηπείρου. Τα πολλά μεγάλα και πλούσια κτίρια, μαρτυρούν την οικονομική ακμή που γνώρισε το χωριό στο παρελθόν, όπως το τριώροφο δημοτικό σχολείο που σήμερα είναι ξενοδοχείο. Στην πλατεία του χωριού δεσπόζουν δύο μεγάλα πλατάνια και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Kοντά είναι και η σκεπαστή πέτρινη βρύση της “Γκούρας” που έχει τρία στόμια και απ’ όπου έρχεται παγωμένο νερό από τα βουνά. Χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε για τα Πράμαντα όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας ή ένα τοπικό τσίπουρο. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Γεφύρι Άρτας - Νικόπολη - Πρέβεζα - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το θρυλικό γεφύρι της Άρτας, ορόσημο της πόλης που πήρε την τελική του μορφή το 1612. Χρόνος για να το θαυμάσουμε και να το φωτογραφίσουμε και συνεχίζουμε για επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης (έξοδα ατομικά) με τα εκθέματα την πόλης που ιδρύθηκε από τον Οκταβιανό, και μετέπειτα Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο, ως σύμβολο της μεγάλης νίκης του ενάντια στον Μάρκο Αντώνιο και την Κλεοπάτρα στο Άκτιο το 31 π.Χ. και άκμασε κατά τη ρωμαϊκή περίοδο. Επόμενος σταθμός μας η Πρέβεζα. Γραφική, χαρούμενη, με ιδιαίτερα όμορφα αξιοθέατα, αναπαλαιωμένα κτήρια, εκλεπτυσμένα καταστήματα. Θα περπατήσουμε στην προκυμαία με τη γεμάτη ιστιοπλοϊκά μαρίνα, το πεζοδρομημένο κέντρο (Σεϊτάν Παζάρ), θα δούμε τον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους (18ου αι.) με τον επιβλητικό πύργο του ρολογιού και τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο, την κάβα του διάσημου τοπικού ούζου Ρούμπου που θεωρείται το καλύτερο στην ηπειρωτική Ελλάδα κ.α. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε στα δεκάδες ατμοσφαιρικά εστιατόρια και μεζεδοπωλεία με τις εξαιρετικές σπεσιαλιτέ. Επιστρέφουμε στην Αθήνα μέσω της γέφυρας Αντιρρίου - Ρίου και ενδιάμεσες στάσεις

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο BYZANTINO ΗΟΤΕL 4* κοντά στην Άρτα
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

BYZANTINO HOTEL 4*

3 μέρες

27 - 29 Οκτωβρίου

Δίκλινο Standard

205

Δίκλινο Deluxe

230

3ο άτομο Standard *

170

Μονόκλινο Standard

270

Μονόκλινο Deluxe

295

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 3 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.