Skip to main content

τα αυθεντικά ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ Χριστουγεννα Πρωτοχρονια Φωτα 2021

μενουμε στο μονοδενδρι στο Αρχοντικο Ζαρκαδα

 24/12, 27/12, 30/12, 6/1

1η μέρα: Αθήνα - Ρίο - Μουσείο Βρέλλη - Μονοδένδρι

Αναχώρηση από Αθήνα 07.30 μέσω της γέφυρας Ρίου. Στάση στο Αντίρριο για επίσκεψη στο μουσείο δημιουργίας της γέφυρας και συνεχίζουμε για το παραθαλάσσιο Μενίδι όπου χρόνος για γεύμα. Έπειτα επίσκεψη στο Μουσείο Π.Βρέλλη (έξοδα ατομικά) με τα καταπληκτικά κέρινα ομοιώματα. Άφιξη και εγκατάσταση στο παραδοσιακά χτισμένο Αρχοντικό Ζαρκάδα στο Μονοδένδρι. Δείπνο με τοπικά προϊόντα.

 

2η μέρα: Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Κήποι - Στάνη Σαρακατσαναίων - Τσεπέλοβο

Πρόγευμα με αγνά τοπικά προϊόντα και περίπατος στο Μονοδένδρι για να δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guiness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Θα δούμε πολλά παραδοσιακά ηπειρώτικα αρχοντικά και το βιωματικό σχολείο. Στην περιοχή θα δούμε επίσης το Πέτρινο Δάσος. Συνεχίζουμε για τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και του Καλογήρου, τους Κήπους με τα περίφημα αρχοντικά. Αργότερα περίπατος στο κεφαλοχώρι Τσεπέλοβο και συνεχίζουμε για το υπαίθριο μουσείο “Σαρακατσάνικη Στάνη” λίγο μετά το Σκαμνέλι. Θα εντυπωσιαστούμε από τον χώρο και τα χαρακτηριστικά καλύβια-σπιτάκια που αναπαριστούν με μοναδικό τρόπο τον παλαιό τρόπο ζωής τους. Χρόνος για γεύμα στο Τσεπέλοβο (έξοδα ατομικά) . Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Καλπάκι - νεροτριβές και νερόμυλος Ντέλα - Μολυβδοσκέπαστη - Πάπιγκο

Πρόγευμα και  συνεχίζουμε για το πολεμικό μουσείο του Καλπακίου με μοναδικά εκθέματα από τη βαριά ιστορία της περιοχής στο ΟΧΙ του 1940, στη συνέχεια στάση για καφέ στις νεροτριβές και τον νερόμυλο Ντέλα . Επόμενος σταθμός μας η Μονή Μολυβδοσκέπαστης, ο ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Χρόνος για περίπατο και γεύμα στην αμφιθεατρική Κόνιτσα που σφύζει από ζωή και ομορφιά δίπλα στον Αώο ποταμό. Μέσω καταπληκτικής διαδρομής κατευθυνόμαστε για απογευματινό καφέ στο Μεγάλο Πάπιγκο τα πιο γραφικό ίσως από όλα τα Ζαγοροχώρια! Επιστροφή και δείπνο.

 

4η μέρα: Λυγγιάδες - Γιάννενα - Μέτσοβο - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχωρούμε για τις Λυγγιάδες με την πανοραμική θέα και το μνημείο του ολοκαυτώματος του 1943. Έπειτα κατευθυνόμαστε για την πόλη των Ιωαννίνων για να περιηγηθούμε στο βυζαντινό κάστρο και το εκπληκτικό (2016) Μουσείο Αργυροτεχνίας (έξοδα ατομικά). Για όσους επιθυμούν, πέρασμα με τα βαρκάκια (έξοδα ατομικά) στο νησάκι της λίμνης με τον γραφικό οικισμό και το σπίτι-μουσείο του Αλή Πασά. Ακολουθεί επίσκεψη στο γειτονικό Μέτσοβο για προσκύνημα στην Αγία Παρασκευή και γνωριμία με το Λαογραφικό Τοσίτσα (έξοδα ατομικά). Μέσω Καλαμπάκας επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή  / εορταστικό δείπνο 24 & 31/12               

Αρχοντικό Ζαρκάδα 3*

4 μέρες

24 – 27/12 &  27 – 30/12

30/12 – 2/1 /& 6 – 9/1

Δίκλινο

304

3ο άτομο

296

Μονόκλινο

395

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές πούλμαν 40 θέσεων • Διαμονή στο ξενοδοχείο Αρχοντικό Ζαρκάδα 3* στο Μονοδένδρι Ζαγορίου • Πρωινό και δείπνο με τοπικά προϊόντα καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.