Skip to main content

Βάλια Κάλντα... ο κήπος του Θεού στην Πίνδο με group Καλοκαίρι 2020 από 225,00

Αναχωρήσεις : 23/7, 6/8, 13/8, 3/9, 17/9

4 ημέρες

 

1ηΜΕΡΑ

Αθήνα - Άρτα - Μουσείο Βρέλλη - Epirus Palace

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30. Μέσω Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, Αμφιλοχίας, φτάνουμε στην Άρτα για να δούμε το θρυλικό της γεφύρι. Χρόνος για φωτογραφίες και συνεχίζουμε προς Γιάννενα, για επίσκεψη στο Μουσείο Π. Βρέλλη (έξοδα ατομικά) με τα καταπληκτικά κέρινα ομοιώματα. Αργότερα εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας Epirus Palace 5*. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

2ηΜΕΡΑ

Βάλια Κάλντα - Πορτίτσα - Σπήλαιο - Παναγία Σπηλιώτισσα

Μπουφέ πρόγευμα. Στην ανατολική Βάλια Κάλντα, σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα δασικά οικοσυστήματα, πραγματικό μουσείο της φύσης, εξελίσσεται η εκδρομή - εμπειρία μας ανάμεσα σε μαυρόπευκα, έλατα, δρυς και αγριολούλουδα. Είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές ερμηνείας της φύσης στο όρος του Όρλιακα, το βουνό των χρωμάτων και των αετών. Με τζιπ 4Χ4 (έξοδα ατομικά) θα προσεγγίσουμε το επιβλητικό φαράγγι της Πορτίτσας με το ομώνυμο πέτρινο γεφύρι, το ιστορικό χωριό Σπήλαιο για ξενάγηση στα παλιά του σπίτια και μετά την θαυματουργή εκκλησία της Παναγίας της Σπηλιώτισσας (1633μΧ). Επιστροφή το απόγευμα στα Ιωάννινα και ξεκούραση. Το βράδυ ακολουθεί δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

3ηΜΕΡΑ

Πηγές Αώου - Μέτσοβο

Πλούσιο πρόγευμα αργά και ξεκινάμε για την τεχνητή λίμνη των πηγών του ποταμού Αώου. Υπέροχη διαδρομή μέχρι το φράγμα για μοναδικές φωτογραφίες στο απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο Μέτσοβο με επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικάξυλόγλυπτα, την Πινακοθήκη Αβέρωφ και το Λαογραφικό Μουσείο Αρχοντικό Τοσίτσα (έξοδα ατομικά) κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

4ηΜΕΡΑ

Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης - Γιάννενα - Αθήνα

Μετά το πρόγευμά μας ακολουθεί επίσκεψη στο ιερό της Δωδώνης το οποίο έχει συνδεθεί από αρχαιότατα χρόνια με τη λατρεία του Δία. Το αρχαιότερο στην ελληνική επικράτεια μαντείο, που όπως μας επιβεβαιώνει ο Ηρόδοτος, πως από τη Θήβα της Αιγύπτου ξεκίνησαν δύο μαύρα περιστέρια από τα οποία το ένα πήγε στη Λιβύη, όπου ιδρύθηκε το ιερό του Άμονα Δία και το άλλο ήρθε στη Δωδώνη και κάθισε πάνω σε μια βελανιδιά (το ιερό δέντρο του Δία) και με ανθρώπινη λαλιά υπέδειξε το σημείο που πρέπει να ιδρυθεί το μαντείο του Θεού. Μένουμε κατάπληκτοι από τη φοβερή ενέργεια του χώρου και αφού περιπλανηθούμε σε αυτόν, επισκεπτόμαστε τα πανέμορφα και πολυθρύλητα Γιάννενα όπου χρόνος ελεύθερος για να πάμε στο κάστρο και για φαγητό (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιµή κατ’άτοµο µε πούλµαν

µε ηµιδιατροφή

Δίκλινο

225

3ο άτοµο

145

Μονόκλινο

298

Περιλαμβάνονται

Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

Διαμονή στο Epirus Palace 5* στα Γιάννενα

Ημιδιατροφή καθημερινά (μπουφέ πρωινό και δείπνο με κρασί, αναψυκτικά στη διάρκεια των δείπνων στη διάρκεια των δείπνων). 

Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας

Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών

Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Στις τιμές μας δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου/σουίτας, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2018 . Η χρέωση ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση είναι:

Ξεν/χειο 5*: € 4,00

και θα καταβάλλεται από τον πελάτη απ’ ευθείας στο ξενοδοχείο. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής, μέσω διευκρινιστικής εγκυκλίου του υπουργείου οικονομικών, του τρόπου απόδοσης του ανωτέρω φόρου ή άλλου φόρου/τέλους, η τιμολογιακή πολιτική μας θα τροποποιηθεί αναλόγως.