Skip to main content

Τα αυθεντικά Ζαγοροχώρια με group Καλοκαίρι 2020 από 289,00

Αναχωρήσεις:16, 30/7, 13, 27/8, 10 & 17/9

5 ημέρες

 

1ηΜΕΡΑ

Αθήνα - Ρίο - Μουσείο Βρέλλη - Ελάτη Ζαγορίου

Αναχώρηση από Αθήνα 07.30 µέσω της γέφυρας Ρίου. Στάση στο Αντίρριο για επίσκεψη στο µουσείο δηµιουργίας της γέφυρας και συνεχίζουµε για το παραθαλάσσιο Μενίδι όπου χρόνος για γεύµα. Λίγο έξω από τα Γιάννενα επίσκεψη στο Μουσείο Π.Βρέλλη (έξοδα ατοµικά) µε τα καταπληκτικά κέρινα οµοιώµατα. Άφιξη και εγκατάσταση στο εκπληκτικό ΑΘΗΝΑ 4* στην Ελάτη Ζαγορίου. Δείπνο µε τοπικά προϊόντα.

2ηΜΕΡΑ

Κήποι - Τσεπέλοβο - Στάνη Σαρακατσανέων - Ηλιοχώρι - Καπέσοβο

Πρόγευµα µε αγνά τοπικά προϊόντα και ξεκινάµε για τα πολυφωτογραφηµένα γεφύρια του Κόκορη και του Καλογήρου, τους Κήπους µε τα περίφηµα αρχοντικά. Αργότερα περίπατος στο κεφαλοχώρι Τσεπέλοβο και συνεχίζουµε για το υπαίθριο µουσείο “Σαρακατσάνικη Στάνη” λίγο µετά το Σκαµνέλι. Θα εντυπωσιαστούµε από τον χώρο και τα χαρακτηριστικά καλύβια-σπιτάκια που αναπαριστούν µε µοναδικό τρόπο τον παλαιό τρόπο ζωής τους. Χρόνος για γεύµα στο αµφιθεατρικό Ηλιοχώρι και επιστρέφοντας στάση για καφέ στο πανέµορφο Καπέσοβο. Το βράδυ δείπνο.

3ηΜΕΡΑ

Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Οξιά - Γιάννενα - Λυγγιάδες

Πρόγευµα και περίπατος στο Μονοδένδρι για να δούµε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσµου (Guiness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Θα δούµε πολλά παραδοσιακά ηπειρώτικα αρχοντικά και το βιωµατικό σχολείο. Στην περιοχή θα δούµε επίσης το Πέτρινο Δάσος και από την Οξιά, µία ακόµα, διαφορετική οπτική του φαραγγιού. Κατευθυνόµαστε για την πόλη των Ιωαννίνων για να περιηγηθούµε στο βυζαντινό κάστρο και το εκπληκτικό (2016) Μουσείο Αργυροτεχνίας (έξοδα ατοµικά). Για όσους επιθυµούν, πέρασµα µε τα βαρκάκια (έξοδα ατοµικά) στο νησάκι της λίµνης µε τον γραφικό οικισµό και το σπίτι-µουσείο του Αλή Πασά. Χρόνος για γεύµα και επόµενος σταθµός, πάνω από την πόλη των Ιωαννίνων, θα είναι οι Λυγγιάδες µε την πανοραµική θέα και το µνηµείο του ολοκαυτώµατος του 1943. Επιστροφή και δείπνο.

4ηΜΕΡΑ

Νεροτριβή Ντέλα - Καλπάκι - Πηγές Βελλά - Μολυβδοσκέπαστη - Πάπιγκο

Πρόγευµα και διερχόµενοι τα Κάτω Πεδινά, θα επισκεφθούµε την παραδοσιακή “Νεροτριβή του Ντέλα” που λειτουργεί πλήρως µέχρι και σήµερα ! Συνεχίζουµε για το πολεµικό µουσείο του Καλπακίου µε µοναδικά εκθέµατα από τη βαριά ιστορία της περιοχής στο ΟΧΙ του 1940 και µετά για τις ειδυλλιακές πηγές Βελλά, φανταστικό σηµείο για να απολαύσουµε ήρεµα έναν ωραίο καφέ. Επόµενος σταθµός µας η Μονή Μολυβδοσκέπαστης, ο ακοίµητος φρουρός της Ορθοδοξίας δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Χρόνος για περίπατο και γεύµα στην αµφιθεατρική Κόνιτσα που σφύζει από ζωή και οµορφιά δίπλα στον Αώο ποταµό. Μέσω καταπληκτικής διαδροµής κατευθυνόµαστε για απογευµατινό καφέ στο Μεγάλο Πάπιγκο τα πιο γραφικό ίσως από όλα τα Ζαγοροχώρια! Επιστροφή και δείπνο.

5ηΜΕΡΑ

Πηγές Αώου - Μέτσοβο - Αθήνα

Πρόγευµα και αναχωρούµε µέσω εξαιρετικής διαδροµής για το πανέµορφο τοπίο της τεχνητή λίµνης των πηγών του Αώου. Επίσκεψη στο γειτονικό Μέτσοβο για προσκύνηµα στην Αγία Παρασκευή και γνωριµία µε την Πινακοθήκη Τοσίτσα (έξοδα ατοµικά). Μέσω Καλαµπάκας επιστρέφουµε στην Αθήνα µε ενδιάµεσες στάσεις.

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές πούλμαν 30 θέσεων
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο ΑΘΗΝΑ 4* στην Ελάτη Ζαγορίου
  • Πρωϊνό και δείπνο με τοπικά προϊόντα καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Στις τιμές μας δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου/σουίτας, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2018 . Η χρέωση ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση είναι:

Ξεν/χειο 4*: € 3,00

και θα καταβάλλεται από τον πελάτη απ’ ευθείας στο ξενοδοχείο. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής, μέσω διευκρινιστικής εγκυκλίου του υπουργείου οικονομικών, του τρόπου απόδοσης του ανωτέρω φόρου ή άλλου φόρου/τέλους, η τιμολογιακή πολιτική μας θα τροποποιηθεί αναλόγως.

 

Τιµή κατ’άτοµο

Δίκλινο

289

3ο άτοµο

245

Μονόκλινο

385