Skip to main content

Χριστουγεννιάτικη Βαυαρία Χριστούγεννα 2019 - Πρωτοχρονιά 2020 από 585,00

Μόναχο, Νυρεμβέργη, Ερφούρτη, Μπάμπεργκ, Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ
Βύρτσμπουργκ, Παλάτι Κάστρο Νοϊσβάνσταϊν, Γκάρμις-Παρτενκίρχεν

Αναχωρήσεις : 21, 28 Δεκεμβρίου , 6 ΗΜΕΡΕΣ

 1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ (Χριστουγεννιάτικη Αγορά)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μόναχο, πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και πρωτεύουσα του oμόσπονδου κράτους της Βαυαρίας. Είναι χτισμένη στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του επάνω ρου του Δούναβη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη. Η Νυρεμβέργη είναι η πόλη που συνέδεσε το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας, αφού σε αυτήν γίνονταν τα συνέδρια του Ναζιστικού Κόμματος, θεσπίστηκαν οι περίφημοι ρατσιστικοί «Νόμοι της Νυρεμβέργης» και πραγματοποιήθηκε η δίκη για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου. Στην περιήγηση της παλιάς πόλης θα δούμε το ιστορικό της κέντρο με τις νεογοτθικές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κτήρια, τις γραφικές πλατείες και τα σιντριβάνια και θα επισκεφθούμε το κτήριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη της Νυρεμβέργης». Χρόνος ελεύθερος στη φημισμένη Χριστουγεννιάτκη αγορά που είναι μία απο τις μεγαλύτερες της Γερμανίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΕΡΦΟΥΡΤΗ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Ερφούρτη πρωτεύουσα του κρατίδιου της Θουριγγίας. Μία πόλη πλούσια σε πύργους, που στον ουρανό της ξεπροβάλλουν οι πύργοι από το Καθεδρικό Ναό της, τις 25 εκκλησίες της και τα 15 μοναστήρια της. Πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό Μπάμπεργκ, που το ιστορικό κέντρο της έχει ανακηρυχτεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΟΜΠ ΝΤΕΡ ΤΑΟΥΜΠΕΡ - ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το γραφικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και προσφιλή τουριστικό προορισμό. Χρόνος ελεύθερος να περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά της μεσαιωνικής πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φρανκονίας (Βαυαρία). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΜΟΝΑΧΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Μόναχο, πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και πρωτεύουσα του oμόσπονδου κράτους της Βαυαρίας. Είναι χτισμένη στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του επάνω ρου του Δούναβη. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση πόλης. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Ακολουθεί η Τεατινερστράσσε ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από εδώ ξεκινά η Μαξιμίλιανστρασε, η ακριβότερη οδός της πόλης, στην οποία υπάρχουν καταστήματα διεθνώς γνωστών εταιριών – όπως οι Gucci, Armani και Bulgari – καθώς και ιδιωτικές γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχάους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΜΟΝΑΧΟ - ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΙΣΒΑΝΣΤΑΙΝ - ΓΚΑΡΜΙΣ ΠΑΡΤΕΝΚΙΡΧΕΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα επισκεφθούμε το Παλάτι Κάστρο Νοϊσβάνσταϊν του 19ου αιώνα που βρίσκεται πάνω σε λόφο του χωριού Σβάνγκαου. Το έχτισε ο Λουδοβίκος ο Β’ ως φόρο τιμής στον Ρίχαρντ Βάγκνερ και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης της Ντίσνεϊ για το Κάστρου της Ωραίας Κοιμωμένης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το δίδυμο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν γνωστά χιονοδρομικά κέντρα. Εδώ έχουνε πραγματοποιηθεί δύο χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

6η μέρα: ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για αγορές. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

Τιμές & Ξενοδοχεία Εκδρομής

Four Points by Sheraton Munchen Central 4* & Novotel Nuremberg Messezentrum 4*

Χρεώσεις

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                          585€ 

Τιμή σε μονόκλινο                                       750€

Παιδική τιμη (μέχρι 12 ετών)                       395€

Φόροι αεροδρομίου, επίναυλος καυσίμων  175€
& Check points

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα - Μόναχο - Αθήνα με την Aaegean Airlines
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Έμπειρο Αρχηγό - Συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις - Χρήσιμες Πληροφορίες

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Λεπτομέρειες Πτήσεων

Αναχώρηση: Α3 802 Αθήνα – Μόναχο 08.30 10.10
Επιστροφή: Α3 807 Μόναχο – Αθήνα 18.25 21.55